Shock!

október 03.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cadaveres De Tortugas: modernizált teknőcök

Cadaveres De TortugasBiztosan mindenki tudja már, hogy a székesfehérvári Cadaveres De Tortugas a gitáros/énekes Zsombi tragikus autóbalesete után is tovább él. És mozog. Most egy kis közelképet kaphattok a zenekar jelenéről és jövőjéről a gitáros/énekes Körmöczi Péter tolmácsolásában.

Több bulit lenyomtatok már így hármasban. Tisztelem, hogy nem adtátok fel a zenélést és sikerült talpra állnotok a történtek után. Milyen érzésekkel vonultok mostanában színpadra, mire gondoltok?

Szeptember végétől folytattuk a koncertezést - a Born33 és a Remorse zenekar társaságában a Still Underground turné keretein belül országszerte. Nagyon nehéz volt hármasban a koncertezés, éreztük Zsombi hiányát és számról számra küzdöttünk minden este... fájt énekelni a szövegrészeit, és szívbemarkoló volt játszani a kedvenceit, de fontosnak éreztük, hogy folytassuk, életben tartsuk a zenekart és vele együtt az emlékét is. Örökké velünk lesz a színpadon, a próbákon, az öltözőben, a turnébuszban és be fogjuk bizonyítani, hogy együtt csakazértis elérjük álmainkat...

A Soupshop nevű osztrák punk/core zenekarral sikeresen összehaverkodtatok, és ez újabb koncerteket is eredményezett. Vannak-e még külföldi zenekarok, akikkel különösen jóban vagytok?

Nagyon kevés kapcsolatunk van külföld felé, amin idén szeretnénk változtatni, talán azért is, mert eddig kizárólag a magyar közönséget szerettük volna meghódítani, megszerezni azt a stabil bázist, amire támaszkodni lehet és továbblépni, esetleg külföld felé...

"Pintar De Verde" című nótátok a Shock! válogatás CD egyik legállatabb tétele. Miért pont ezt választottátok a repertoárból?

A Pintar De Verde egy pörgős szám. Van benne punk/HC és rap, amolyan tipikus spanyol C.D.T. nóta. Ha lett volna lehetőségünk videoklipre, tuti várományos volt... Szeretjük játszani ezt a számot, bulikon nagy rá a nyomulás.

Nem titok, hogy Zsombi helyére a Neck Sprainből távozott Kecskés Péter került. Hogy került hozzátok, ti kerestétek meg?

Igen, mi kerestük meg, volt szó több gitárosról, volt több jelentkező, aztán volt ez a kavarás az Ektomorf és a Neck Sprain körül és a Peti így került képbe. Konkrétan most arról van szó, hogy koncertekre jön egyelőre, mint negyedik tag ott lesz velünk a színpadon.

Az énektémákkal mi lesz, majd a leendő gitárosotok is segít ebben vagy ketten oldjátok meg Persóval?

Péterre majd biztos hárulnak vokálos dolgok, de erről még egyáltalán nem beszéltünk

Elkészült az új albumotok. Maradtok a bevált szerzői megjelentetésnél?

Marad a szerzői. Szeretnénk a zenekarunkat egy ilyen underground szinten tartani, illetve azok a kiadók, amik számításba jöhetnek a mi szintünkön - persze nem elsősorban a multikra gondolok itt - nem tudnak olyan többletet nyújtani, ami miatt én aláírjak velük bármiféle szerződést. Nem tudnak olyan dolgot felmutatni, ami miatt én a zenekar nevében tényleg aláírjak egy papírt, és mindenféle jogot gyakoroljanak utána a későbbiekben esetleg a mi leendő anyagainkról. Mi úgy gondoljuk, hogy megpróbáljuk így, akit érdekel a zenekar az eddig is meg tudta szerezni az anyagainkat, akit ez után is érdekel, elérhetőek vagyunk, élőben meg lehet minket nézni. Az, hogy a rádióban nem sugározza a számainkat senki, és ezután sem fogja, ha kis kiadónál vagyunk, ha nagynál. A legeslegnehezebb dolog, hogy nagyon szeretnénk egy klipet csinálni, a nélkül is, hogy legyen egy kiadói hátterünk. Ha nem is veszteséges egy ilyen lemezkiadás, nagyon nem is lehet nyereséges, de ki lehet hozni nyereségesre. A koncertekből és a lemezeladásokból van annyi bevételünk, hogy meg tudjuk finanszírozni a következő lemez kiadását.

Zeneileg mi változott?

Valamennyire próbálunk modernizálni, a kétezres év felé, elmozdulni egy picit arról a szintről. Nem akarunk egy harmadik dettó ugyanolyan lemezt, mint az első kettő. Kicsit a digitális dolgokkal próbáljuk dúsítani, meg biztosan hatással vannak ránk a mai modern zenék, nagyon sokan használnak samplereket, kütyüket.

A Slipknot tetszik például?

Nagyon. Meg hatással volt ránk a Coal Chamber, Korn vonal, White Zombie, Rob Zombie-féle dolgok. Ha régebbi zenékhez nyúlunk vissza, akkor mindig is szerettük a Prongot, Kruppsot. Ugyanakkor próbáljuk a HC elemeket megtartani, amik viszont mindig is tetszettek. Ezek a hatások valamennyire rányomják a bélyegüket, de igyekszünk megtartani az egyéni ízt, amit talán valamennyire sikerült kölcsönözni a számainknak, a spanyol keverék éneket, a váltott vokálokat. Talán sikerült jól kevernünk ezeket a hardcore-os tempókat a metalos riffekkel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.