Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Neural Booster: „Rendesen leszakadt az arcom!”

Neural BoosterEgykori kedvenc underground zenekarom, a miskolci Infected “romjain” alakult meg a Neural Booster. A banda a legkellemesebb grindcore-os éveimbe visz vissza. Elég régóta nem volt szerencsém külföldi színvonalú hazai grind brigádhoz, úgyhogy iszonyúan örültem a CD-jüknek. Az interjút Mester Robival, a dobos sráccal készítettem.  

A zenekar neve irtó jól hangzik death/grind körökben (meg egyébként is). Mit is jelent ez a név és honnan jött?

A zenekar nevét Kolos találta ki. Ez egy cyberpunk kifejezés, ami egyébként “ideggyorsítót” jelent.

Ignorant Indifference címmel egy ritka brutális albumot szabadítottatok a világra. Milyenek az eddigi hazai és külföldi reakciók?

Eddig hazai viszonylatban jó kritikákat kaptunk, de természetesen mindig akad olyan ember, akinek b…a a csőrét a zenekar. Külföldre most próbáljuk teljes erővel terjeszteni az anyagot, de Szlovákföldön járt már a zenekar, pontosan Érsekújváron és ott igen jól fogadtak a fiatalok. Egy pár CD-t kint hagytunk természetesen, és jó pár demót szétosztogattunk a közönség soraiban. (Itt a She is Dead demóról van szó, amit megvásárolni nem lehet. Csak koncerteken osztogatjuk.)

A Neural Booster sorait egy Visi Judit nevű gitáros lány is erősíti. Mutasd be elsőként őt, majd a banda többi tagjáról is mesélj pár szót!

Jutka egy aranyos gitáros lányka, aki az Infectedben is játszott egy ideig. Általában furcsállják az emberek, hogy mit keres egy lány egy grindcore zenekarban, főleg azt, hogy ennyi vadállat között. Sangre, alias Tóth László a Sangre Con Filtro nevezetű death/grind formációból került hozzánk, még a lemezen szereplő Almási (Maci) Zoltán helyére, aki most a kazincbarcikai Mytraban játszik. Illési (Belfegore) Róbert a zenekar másik gitárvirtuóza, aki Jutkához hasonlóan az Infected tagja volt. MK.Atorz a zenekar sárkánygyíkhangú tenorja, aki az üvöltözés és a szövegírás mellett a zenekar dolgaival is foglalkozik. Ő tervezte az Ignorant lemez borítóját, emellett az Eclipse borítója is az ő nevéhez fűződik. És itt vagyok én, aki a dobolás mellett a zenekar ügyeivel is foglalkozom. Szintén tagja voltam az Infected zenekarnak.

Szövegeitekben a hétköznapi kínok mellett megjelenik például a perverz szex ellenzése és mindenféle morbid téma is. Mely dolgokat szüntetnétek meg a világon, és mi mindent helyeznétek előtérbe?

Erről sokat lehetne beszélni. Mivel nem foglalkozom politikával, ezért az intimbetét és mosópor reklámokat szüntetném be, de ezeket véglegesen. Hogy mit helyeznék előtérbe? Az előtérbe helyezés helyett inkább változtatnék egy jó pár dolgon és ez nem csak az én véleményem.

A CD 3. számának érdekessége, hogy “visszafelé szól” de kegyetlenül állat így is. Kinek az ötlete volt ez, és úgy általában mennyi effektet használtok a nótáitokban?

Az ötlet Kolostól származik, hogy fordítsuk meg az egyik számot. Elég extrém lett, még jobb, mint az eredeti verzió, mert ebben jobban szólnak a gitárok. Az effektek használata változó. Van olyan szám, amiben nincs egyáltalán. Egyébként az énektémákat próbáljuk feldobni különféle kütyükkel.

Mely külföldi death/grind albumok hangzását találjátok a legbrutkóbbnak? Kiket hallgattok manapság?

A legjobb hangzása szerintem az új Suffocation lemeznek van, de persze a Cryptopsy is nagyon ott van. A zenekaron belül megoszlik a zenei ízlés: jazz, noise, grind, death, doom, heavy metal, HC, ipari és akár populárisabb zenék is jöhetnek, nem rendelkezünk csőlátással.

Koncertjeitek a látványt tekintve is enyhén őrültek. Vajon mire számíthat egy gyanútlan Shock! olvasó, ha betéved egy Neural Booster koncertre?

Erre van egy idézetem, az utolsó koncertünkön hallottam: “Hú, bazdmeg, rendesen leszakadt az arcom!”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.