Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végighallgatható az új Red Hot Chili Peppers: „Az isteni kozmoszra hangoltuk az antennáinkat”

Április 1-jén új albummal jelentkezik a Red Hot Chili Peppers, amely most végighallgatható. A zenekar Budapesten is fellép nyár elején.

0204rhcp

73 perces, tizenhét dalt rejtő új nagylemezzel jelentkezik a mai napon a Red Hot Chili Peppers. Az Unlimited Love-ot Rick Rubin producerkedésével készítette a zenekar, az első albumuk lesz John Frusciante gitárossal a 2006-os Stadium Arcadium óta, és a 2016-os The Getaway folytatásaként kerül a boltokba. „Egyetlen célunk volt: elveszni a zenében – mondja a zenekar. – Órák ezreit fordítottuk közösen és egyenként is a teljesítményünk csiszolására: ott voltunk egymás mellett, hogy tényleg a lehető legjobb albumot tehessük le az asztalra. Az isteni kozmoszra hangoltuk az antennáinkat, és rohadtul hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy ismét közösen lehetünk egy helyiségben, hogy újfent megpróbáljunk jobbak lenni. Napokon, heteken, hónapokon át hallgattuk egymást, írtuk a dalokat, jammeltünk szabadon, és óriási gondossággal, céltudatosan finomítottuk e jammelések gyümölcseit. Megbűvöltek bennünket a hangok, a ritmusok, a lüktetés, a szövegek és a dallamok. Azt szeretnénk, ha fényt hozhatnánk a világba, ha felemelhetnénk, összekapcsolhatnánk, összehozhatnánk az embereket. Az Unlimited Love minden egyes dala egy-egy arcunkat, a világmindenségről alkotott nézeteinket tükrözi. Ez a mi életünk küldetése. Dolgozunk, koncentrálunk, felkészülünk, így amikor megérkezik a leghatalmasabb hullám, fel tudunk pattanni a hátára. Az óceán ezúttal igazán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, ez a lemez pedig életünk összegző lovaglása ennek tetején."

rhcp_cA dallista az alábbi lesz:

01. Black Summer
02. Here Ever After
03. Aquatic Mouth Dance
04. Not The One
05. Poster Child
06. The Great Apes
07. It's Only Natural
08. She's A Lover
09. These Are The Ways
10. Whatchu Thinkin'
11. Bastards Of Light
12. White Braids & Pillow Chair
13. One Way Traffic
14. Veronica
15. Let 'Em Cry
16. The Heavy Wing
17. Tangelo

A lemez most teljes egészében, hivatalosan végighallgatható. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a Red Hot Chili Peppers – legnépszerűbb felállásában először – június 15-én Budapesten, a Puskás Arénában koncertezik. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#10 NOLA 2022-04-03 20:31
Idézet - Lipi:
Szerintem gond nélkül oda lehet tenni ezt a lemezt a By the way mellé, a Stadiumnál pedig simán jobb.A Californication szintjét persze nem üti meg, de azt elmúlt időszak Klinghofferes merényletei után nekem kifejezetten jólesett ezt hallani.A One hot minute-ot meg végképp nem értem miért tekintik itt páran hivatkozási alapnak, hisz nem is ez a felállás játszott rajta, és ott totál szét voltak esve minden értelemben.Ez egy korrekt visszatérés tőlük, én speciel valami ilyesmire számítottam.

A One Hot Minute a második legjobb albumuk,
Idézet
 
 
#9 Lipi 2022-04-03 13:58
Szerintem gond nélkül oda lehet tenni ezt a lemezt a By the way mellé, a Stadiumnál pedig simán jobb.A Californication szintjét persze nem üti meg, de azt elmúlt időszak Klinghofferes merényletei után nekem kifejezetten jólesett ezt hallani.A One hot minute-ot meg végképp nem értem miért tekintik itt páran hivatkozási alapnak, hisz nem is ez a felállás játszott rajta, és ott totál szét voltak esve minden értelemben.Ez egy korrekt visszatérés tőlük, én speciel valami ilyesmire számítottam.
Idézet
 
 
#8 DBo 2022-04-03 07:09
Meghallgattam 3x és aludtam rá egyet. Egyre jobban behúz a lemez és kezdem azt érezni, hogy nagyon bejön az egész. Elsőre 1-2 szám maradt a fülemben. A második hallgatásnál azokkal kezdtem, de mire a végére értem ez a szám 5-6-ra bővült. Harmadik nekifutásra pedig beránt és nem akarsz kimászni belőle (legalábbis én nem).
Idézet
 
 
#7 Pavelka Dávid 2022-04-02 19:53
Na így a harmadik meghallgatás után már merek nyilatkozni. Én imádom számomra 10/9. Frusciantével teljes lett a kép és nagyon érződik végig az albumon, hogy színtiszta öröm zenélést hallunk
Idézet
 
 
#6 Martin 2022-04-02 14:00
Szerintem tök jó! Majdnem hogy meditációs zene. :D Arra tökéletes, de már a Stadium Arcadium is az volt. Ez megint egy olyan album ami kizárólag egyben hallgatva működik, ha csak kiragadsz róla dalokat nem fog tetszeni. Nem csoda hogy a spotify b*zik fikázzák mindenfelé...Ez az album azoknak szól akik még régivágásúan hallgatnak zenét, azaz: elindítják az elejétől és megvárják míg lejár a lemez.
Aki így csinálja az garantáltan egy zenei élménnyel fog gazdagodni, aki nem, az meg hallgasson slágerzenéket.
Idézet
 
 
#5 Bazsi 2022-04-01 20:52
Aki valaha is szerette a Chilit, nyugodtan hallgassa ezt a lemezt! Talál rajta olyan dalt, amit hatalmas mosollyal hallgat meg százszor, meg olyat is, amit átugrat, meg olyat is, amit tuti megszeret majd. Kreatív zene ez. A By the way óta a legjobb cucc tokkal, vonóval. És kurvára kellenek most ők. Egy kis lazaság ebbe a mocsok világba. Hajrá, Chili!
Idézet
 
 
#4 Charlie Firpo 2022-04-01 19:40
Senki nem vár tőlük egy újabb Blood Sugart vagy One Hot-ot, de ez még lepkefingnak is harmatos...
Idézet
 
 
#3 nikfisz 2022-04-01 16:49
De szerettem Blood Sugart...Ez (meg az utóbbiak) szánalmas prüntyögés ahhoz képest. Tudom,most jön az a duma,hogy:"hát már ők se huszonévesek!" Annyira nehéz lenne odab@szni a dobnak meg a gitárnak?!! Ja,hogy erre vevő a mainstream közönség?! Akkor bocs….
Idézet
 
 
#2 Karitatív Mongúz 2022-04-01 15:19
Megöregedtek, már nem jön ki belőlük egy Blood Sugar Sex Magic, pláne egy One Hot Minute. No, meg tisztábban alkotnak, mint a fénykorban. Ennek ellenére, vagy ezzel együtt nem lett egy kiemelkedő lemez. Dinamikailag szinte végig középtempós, vagy lassabb. Aki egyben végig tudja hallgatni és emlékszik belőle bármire a végén, annak jár egy érdemrend. Úgy mondanám, hogy a késői életmű jobb darabja, de néhol a közepes popzene és a liftzene között is egyensúlyozik.
Idézet
 
 
#1 Squateye 2022-04-01 13:29
Mennyi cigit tekertek ennyi f*szság összehordásához ?
Kétszer végigszenvedtem a lemezt, biztos ami biztos alapon, de később a büdös életben nem fog előkerülni. A The Great Apes egész pofás, a többi totál érdektelen. Frusciante korábban is amolyan szent tehén volt, de most már fel nem foghatom, ezt az alkotását hogy tudják isteníteni. Nagyjából egy tempó, egy hangulat, ha ez az összes arcuk, akkor én a továbbiakban nem vagyok kíváncsi rájuk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.