Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen, Gillen, Lee: istenei előtt tiszteleg az Adrenaline Mob

0309mikeorlandoJövő héten megjelenik az Adrenaline Mob Covertá című, feldolgozásokat rejtő EP-je, és a zenekar ezzel párhuzamosan megkezdi idei amerikai turnéját. Mike Orlando gitáros komoly mozgást ígér a bandától az idei évre, és az EP-re választott dalokról elárulta: mind a tagok legfontosabb hatásaitól való.

„Az ötlet a menedzsmenttől érkezett”, válaszolta Mike Orlando a Metal Assaultnak arra a kérdésére, hogy miért adnak ki több másik zenekarhoz hasonlóan ők is feldolgozásokat rejtő EP-t. „Nem feltétlenül olyasmi ez, amit terveztem volna, de támadt egy nagyszerű lehetőségünk, hogy tisztelegjünk néhány rockbanda előtt a leghatalmasabbak közül. Ezek a zenekarok mind a bálványaink, és számomra is megtisztelő Eddie Van Halen vagy olyan nagyságok dalait játszani, mint a Sabbath, a Zeppelin, a DIO és a Heart. A dalok egy részén nem is kellett gondolkodnunk: a Badlands High Wire-jét évekig játszottuk Russell-lel már az Adrenaline Mob előtt is, mert rendszeresen lejárt az instrumentális bandám, a Sonic Stomp koncertjeire, és ilyenkor mindig ezzel zártuk az estét. Le is szaggatta az emberek arcát, ahogy énekelte! Jake E. Lee a legkomolyabb hatásaim, kedvenc gitárosaim egyike, és ugyanez áll Ray Gillenre is az ének tekintetében Russell esetében. A DIO Stand Up And Shoutját rendszeresen játszottuk a Mobbal az első koncert óta, akárcsak a Mob Rulest. A Rainbow Kill The Kingjét szintén játszottuk Russell-lel azelőtt, ez is igazi kedvenc. A Heart Barracudáját előzetesen szintén nem gondoltam volna, hogy játszani fogjuk, de Mike előjött vele, és amint elkezdtük, remekül működött. A Break On Through-t pedig csak azért választottuk, mert nagy Doors rajongó vagyok, kölyökkoromban a zenéjükön nőttem fel, és ma is imádom őket. Mindig is fel akartam venni egy igazán odavágós változatot ebből a dalból. A The Lemon Song Russell választása volt: óriási Robert Plant rajongó, és mind nagy Led Zeppelin imádók vagyunk. Annak pedig állatira örülök, hogy Mike előállt a Romeo Delight ötletével, de alapvetően egyetlen Eddie Van Halen / David Lee Roth témára sem mondtam volna nemet. Számomra az megszentelt föld! Akármit választhatunk onnan, imádom. És imádom Eddie-t is.”

Russell Allen, Mike Portnoy, Mike Orlando és John Moyer decemberben vonult stúdióba, hogy több feldolgozást is rögzítsenek a komoly szakmai elismeréseket és közönségsikert hozó tavalyi debütáló album, az Omertá egy új változatához. A terv közben módosult, és a felvett dalok végül egy önálló EP-n látnak napvilágot. Ezek voltak a Disturbed basszer Moyer első stúdiófelvételei az Adrenaline Mobbal, hiszen az albumon ő még nem játszott, azt Orlando basszusozta fel.

A dalok közül egyedül a Black Sabbath The Mob Rules-a jelent már meg a csapattól, ellenben nem került fel az EP-re a nagylemezről már ismert Duran Duran átjátszás, a Come Undone. A lista végül így néz ki:

01. High Wire (BADLANDS)
02. Stand Up And Shout (DIO)
03. Break On Through (THE DOORS)
04. Romeo Delight (VAN HALEN)
05. Barracuda (HEART)
06. Kill The King (RAINBOW)
07. The Lemon Song (LED ZEPPELIN)
08. The Mob Rules (BLACK SABBATH)

Az Adrenaline Mob a Covertá hivatalos megjelenési dátumától, március 12-étől az Egyesült Államokban turnézik, ami egy rövid köztes szünettől eltekintve egészen májusig eltart majd. Ezeket a fellépéseket dél-amerikai bulik követik, majd a tervek szerint ismét Európában játszanak. A csapat tavaly júniusi budapesti koncertjéről itt olvashatsz. A buli előtt alkalmunk nyílt elcsevegni Mike Portnoyjal és Russell Allennel is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.