Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ünnepi újrakiadással tiszteleg a negyven éve megjelent debüt előtt a Rush

Jövőre speciális ünnepi változatban jelenik meg újra a Rush első nagylemeze: a zenekar nevét viselő anyag eredetileg negyven évvel ezelőtt jött ki. A legutóbbi Clockwork Angels album sztorijának képregényváltozata szintén megjelenés előtt áll.

Egyelőre nem tudni pontos részleteket a Rush debütáló albumának újrakiadásáról, de a kanadai The Globe And Mail értesülései szerint az anyag a trió tagjainak szoros bevonásával készül. A lap tudni véli, hogy a lemezt remaszterizálták, és igen alapos bookletet is kap majd, benne szövegekkel, fotókkal, érdekességekkel és jegyzetekkel. A Rush első lemeze eredetileg 1974. március 1-jén jelent meg a Moon Records gondozásában, és abból a szempontból is rendhagyónak tekinthető a banda katalógusában, hogy ez az egyetlen lemezük, amelyen még nem a világhírűvé vált Lee / Lifeson / Peart felállás zenélt, hiszen ezeket a dalokat még John Rutsey dobolta fel. Ő azonban gyakorlatilag a munkálatok végeztével azonnal távozni kényszerült, hiszen cukorbetegsége miatt esélytelennek tűnt, hogy képes legyen komoly turnékon részt venni. Ekkor került a zenekarba Neil Peart. Az album nem aratott gyors sikert, de később azért aranylemez lett az Egyesült Államokban, a Working Man dal pedig a mai napig műsoron van róla a Rush koncertjein.

A zenekarhoz kapcsolódó hír, hogy márciustól hatrészes képregénysorozat formájában kerül a boltokba a zenekar legutóbbi konceptalbuma, a 2012-es Clockwork Angels sztorija. A széria alapját természetesen a Peart ötletei alapján Kevin J. Anderson által írt regényváltozat képezi, és a Boom! Studios gondozza majd. Anderson itt is alaposan kivette a részét a munkálatokból.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.