Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újravett Eclipticával jelentkezik a Sonata Arctica

0908saMegszokhattuk már az utóbbi években, hogy számos régi klasszikus nagylemezt újravesznek az elkövetők, relatíve friss albumokkal azonban nem nagyon szokott ilyesmi történni. A Sonata Arctica most kivételt tesz: október 24-én a Nuclear Blastnél ismét kijön a banda nagysikerű 2000-es debütálása, az Ecliptica, méghozzá teljesen új verzióban.

„Amikor a japán kiadónk először javasolta, hogy vegyük újra az Eclipticát, furcsának tűnt az ötlet, de aztán valahogy elhatalmasodott rajtunk", mondja a furcsa vállalkozásról Henrik Klingenberg billentyűs. „Mivel az eredeti anyagon csak Tony és Tommy játszott a mostani felállásból, úgy gondoltuk, jó móka lenne még egyszer megfuttatni ezeket a nótákat. Egyáltalán nem próbáljuk meg újraírni a történelmet. Az eredeti Ecliptica a banda történelmének kezdetét jelentette, és nagyon különleges album, benne egy határozott ártatlansággal és szenvedéllyel, ami abban a formában nem is teremthető újjá, hiszen nem vagyunk már tinédzserek. Ezzel együtt ez az új változat inkább amolyan tribute, illetve azt is megmutatja, miként szólnak a régi nóták a mostani felállás előadásában. Olyannyira hűek akartunk maradni az eredeti lemezhez, amennyire csak lehetséges, és nem szerettünk volna valami bizarr áthangszerelősdibe belebonyolódni, hogy a végén azt se lehessen megmondani, éppen mit játszunk..."

Az Ecliptica - Revisited; 15th Anniversary Edition dallistája:

01. Blank File
02. My Land
03. 8th Commandment
04. Replica
05. Kingdom For A Heart
06. Fullmoon
07. Letter To Dana
08. UnOpened
09. Picturing The Past
10. Destruction Preventer
11. I Can't Dance (Genesis-feldolgozás)

A Pariah's Child című új albummal turnézó banda single-ként szeptember 12-én a Kingdom For A Heartot is kihozza digitális single formájában.

 

Hozzászólások 

 
#4 JamesSmith 2014-09-12 21:34
Nem megy mostanában a szekér $onata Arctica?
A legutóbbi albumok színvonalából ítélve meg is értem.
Idézet
 
 
+3 #3 csferi 2014-09-12 18:20
Vannak esetek amikor van értelme újravenni. Elsőlemezes bandáknál gyakran előfordul, hogy a dalok minősége kiforrottabb, mint mondjuk az énekes hangja. Tony Kakko rengeteget fejlődött azóta énekileg... én már csak ez miatt reménykedek, hogy nem cseszik el.:)

Jó ötlet lenne szerintem még a Faith No More: Real Thing jét is újravenni, ugyancsak Patton akkori, kifforratlan hangja miatt, vagy a Dream első lemezét. Persze nem a mostani LaBrie-vel, hanem a mostani Dominici-vel.:)
Idézet
 
 
#2 Sanctus 2014-09-12 16:56
Hát remélem újra játszva a dalokat rájöttek, mit is csinálnak rosszul már jó pár éve... na nem mintha az Ecliptica lenne az etalon, de jobb, mint amit mostanság művelne.
Idézet
 
 
-1 #1 bpeter 2014-09-12 15:15
Ha nem elégedettek a hangzással, újrakeverhették volna nyugodtan, mint ahogy azt a Helloween is csinálta a Keeper pár dalával a Treasure Chest válogatáslemezr e. Jobban szól, ez tény, de ennyi erővel most mindenki vehetne újra mindent... semmi értelmét nem látom...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.