Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb kultikus zenekar dobta be a törölközőt

Feloszlott Kanada talán legismertebb poszt-hardcore zenekara, az ontariói St. Catharinesből elszármazott Alexisonfire. A döntéshez vezető lavinát Dallas Green énekes/gitáros egyéb elfoglaltságai indították el. A csapat utoljára tavaly decemberben lépett színpadra, de nem kizárt, hogy hazájukban még futnak egy búcsúkört.

„Majdnem egy éve Dallas közölte velünk, hogy kilép a bandából az aktuális turnékörök befejeztével", magyarázta a döntést George Petit énekes. „Megpróbálta egyensúlyban tartani az életét az Alexisonfire és a City And Colour turnéi között, de a feladat idővel megoldhatatlanná vált, ő pedig úgy döntött, inkább a City And Colourre szeretne összpontosítani. Mi nélküle is folytatni szerettük volna, de bizonyos személyes dolgok egyre távolabb és távolabb húztak minket a zenekartól."

Miután Wade McNeil gitáros a közelmúltban úgy döntött, hogy ő is távozik, Jordan „Ratbeard" Hastings dobos és Chris Steele basszusgitáros is úgy döntöttek, hogy jobb külön utakra lépni. „Egy énekes-gitáros-dalszerzőt lehetségesnek tűnt pótolni, de két távozó ember helyettesítése már valami olyasmi, amivel erősen kockáztatjuk, hogy meggyalázzuk az örökségünket és mindazt, amit elértünk. Nyeltünk egy nagyot, és a befejezés mellett döntöttünk, így aztán a zenekar biztosan sosem válik majd öreggé és rondává. Hogy baráti volt-e az elválás? Nem igazán. Szükséges volt? Talán. A zenekar tagjait a családomnak tekintem, és semmit sem kívánok nekik, csakis a legjobbakat", írta Petit.

A banda utolsó sorlemeze a négyes számú Old Crows/Young Cardinals volt 2009 nyarán, tavaly egy Dog's Blood című EP-t jelentettek meg. Az Alexisonfire a tervek szerint még játszhat néhány búcsúbulit Kanadában, de komoly turnézás már biztosan nem várható tőlük.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.