Shock!

október 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alexisonfire: Dog's Blood

Az Alexisonfire zenéje saját meghatározásuk szerint a legjobban két, egymásra bicskát rántó katolikus iskoláslány küzdelmének zajára hasonlít: vagyis egyszerre zajos, veszélyes és vonzó. A 2000-es évek zenei világában eddigi 4 lemezükkel komoly nyomot hagyó kanadaiak ez alapján játszhatnának akár dallamos metalcore-t vagy jófajta stricicore-t is, de előbbihez túl okosak, utóbbihoz pedig túl csúnyák.

megjelenés:
2010
kiadó:
Dine Alone Records
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Így aztán maradt a komplex, két gitárost és három különböző karakterű vokalistát használó punk gyökerű, screamo-uralta, de borzongatóan jó dallamos témákban is bővelkedő post-hardcore.

A rajongóik egy része (köztük én is) a kettes, Watch Out! (2004) lemezükre esküszik, mondván, hogy ezen úgy tudták megőrizni a debütalbum zabolázatlanságát, hogy közben nagyobb teret adtak a dallamos témáknak, és magasabb szintre léptek a dalszerzés terén is. Másokat viszont a következő, 2006-os Crisis-szel nyertek meg igazán maguknak, amikor még érettebbek, dallamosabbak, hogy azt ne mondjam, közérthetőbbek lettek.

Ez a mostani EP, mint általában az ilyen jellegű kiadványok, erősen vegyes felvágott jellegű. A kezdő címadó szám durván, húzósan indul, ugatós, morgós énekkel, majd amikor egy lelassulás után bejön a dallamos vokalista, hogy éteri tisztaságú hangján arról biztosítson bennünket, hogy „kutyák vérében fogunk mind megfulladni", máris kerek lesz a kép: ebben a számban minden benne van, amitől az Alexisonfire jó.

A másik három szám viszont eléggé egydimenziós, még ha más-más arcát mutatják is a csapatnak. A Grey belassult, doomos, space rockos feeling, kissé túl szenvedős, és igazából semmi olyan nincs benne, ami visszahívná hozzá az embert. A Black As Jet hardcore-osan aprít, majd behoz egy Helmet-emléket idéző groove-ot és szólót, csak hogy ez meg igazából nincs befejezve. A Vex egy meglepően hangulatos instrumentális, ami – eléggé meglepő módon – még egy Amorphisnak se állna rosszul. Kellemes, szó se róla, de talán nem véletlen, hogy ez is egy EP-n végezte.
Bízom benne, hogy a címadó szám jól jelzi, mi várható a következő lemezen. Addig is spricceljen a kutyák vére.

 

Hozzászólások 

 
-2 #1 oblint 2012-04-03 14:04
ó kérlek, világosíts már fel hol van ebben screamo. már ha tudod mi az a screamo. nem, nem az mikor szkrímel az énekes.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.