Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új fejjel tér vissza a legsikeresebb brit sárkány

Április 15-én jelenik meg a brit Dragonforce ötödik stúdiólemeze, a The Power Within, amelyen új énekes debütál a sebesség- és tekerésmániás heavy metalosoknál Marc Hudson személyében. Az albumot a banda saját Electric Generation Recordings kiadója gondozza.

„A legutóbbi két évben olyan jól éreztük magunkat a lemezkészítés során, mint még soha korábban", mondja az anyagról Herman Li gitáros. „Elképesztő energia feszül a bandában, ami az írással, a jammeléssel és a turnézással született meg, és a lemezzel sikerült is maradéktalanul megjeleníteni ezt az erőt. Ezúttal a metalos oldalunkat domborítottuk ki, és sok esetben az egész pályánk legjobb zenéit tettük le az asztalra. Emellett ez az eddigi messze legváltozatosabb Dragonforce lemez is, hiszen ott van rajta a Fallen Worlddel a leggyorsabb nóta, amit csak valaha is rögzítettünk, de lassabb témákat és olyan dolgokat is feltettünk rá, amiket soha nem várna tőlünk senki."

Marc Hudson tavaly márciusban került a banda frontjára, egy évvel az előző énekes, ZP Theart dobbantása után. A Bruce Dickinson, Michael Kiske és Sebastian Bach produkcióin nevelkedett muzsikust többezer jelentkezőből választotta ki a Dragonforce.

A The Power Within lemez dallistája az alábbi:

01. Holding On
02. Fallen World
03. Cry Thunder
04. Give Me The Night
05. Wings Of Liberty
06. Seasons
07. Heart Of The Storm
08. Die By The Sword
09. Last Man Stands
10. Seasons (akusztikus verzió)

A lemez digitális és bakelit kiadásán bónuszként szerepel majd a Cry Thunder próbatermi felvétele, a Heart Of The Storm egy eltérő refrénnel ellátott változata, illetve az instrumentális Avant La Tempête is. Ahogy az ma már szokás, az album egy speciális dobozolt változatban is napvilágot lát majd zászlóval, sörnyitóval, söralátétekkel és további érdekességekkel. A banda először Londonban játszik nagyobb mennyiségben új nótákat február 16-án, a 100 Clubban, ahová már hetekkel ezelőtt elkelt az összes belépő.

Az 1999-ben alakult Dragonforce azon tradicionális heavy metalban utazó fiatal zenekarok közé tartozik, amelyek nemcsak a kontinentális Európában, hanem Nagy-Britanniában és a tengerentúlon is komoly sikert arattak. Legkelendőbb lemezük, a 2006-os Inhuman Rampage világszerte több mint 500 ezer példányban kelt el megjelenése óta, és ebből 350 ezer az Egyesült Államokban talált gazdára.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Valentin Szilvia 2012-02-02 21:06
Idézet - meme:
A cikkben levő link nagyon nem stimmel szerintem, de legalább egy jót röhögtem. :D Nem erre számítottam.


A CTRL+C CTRL+V néha megvicceli az embert. Minket is. :)
Idézet
 
 
+1 #1 meme 2012-02-02 20:03
A cikkben levő link nagyon nem stimmel szerintem, de legalább egy jót röhögtem. :D Nem erre számítottam.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.