Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Trujillo: „Megkezdődött a következő album megírása”

A Metallica és Lou Reed közös lemeze, a Lulu hivatalosan csak a jövő héten jelenik meg, a világ legnagyobb metal bandája azonban már nem ezzel foglalkozik elsődlegesen: Robert Trujillo a banda október 25-ei Abu Dhabi-i fellépése előtt azt nyilatkozta egy helyi magazinnak, hogy már készül a következő rendes soralbum is.

„Van néhány új dalunk, amiken az elmúlt hetekben dolgoztunk", nyilatkozta Robert Trujillo a GulfNewsnak a Metallica első Egyesült Arab Emirátusok-beli fellépése alkalmával. „Vagyis megkezdődött a következő Metallica album megírása. Rick Rubinnal bementünk a stúdióba, és a következő év nagyrészét felvételekkel töltjük majd. Rengeteg munka áll előttünk. De a deszkáról már elrugaszkodtunk, és már úszunk. Jól érezzük magunkat, rengeteg ötletünk van, és mind roppant izgatottak vagyunk a következő anyag miatt. Személyesen nekem a Death Magnetic is amolyan rajtkőnek számít, ez a mostani meló pedig valami nagyon-nagyon jó dolog kezdete."

Trujillo szerint a Metallica laza hangulatban dolgozik az új dalokon. „Amikor bemegyünk a stúdióba, bedugjuk a gitárokat, Lars pedig beül a dobok mögé, úgy érezzük magunkat, mintha csak megint tinédzserek lennénk, akik a garázsban nyomják a Maiden és Black Sabbath témákat. És így is teszünk. Hülyéskedünk, és pozitív energia leng körül mindent. Van egy rakás új riff és dalötlet, és ettől olyan különleges ez az egész: a Metallica most már lassan harminc éve működik, és még mindig nem veszítettük el azt a bizonyos szikrát. Sajnos számos hasonló korú banda már igen. Mi viszont valami újat akarunk teremteni, és ma is punk kölyköknek érezzük magunkat."

A zenekar idén még néhány kiemelt jelentőségű koncertet ad: október végén pályafutásuk során első ízben játszanak majd Indiában, 28-án Delhiben, 30-án pedig Bangalore-ban lépnek fel. Ezután decemberben négy speciális, szűk körű San Francisco-i show vár rájuk a legendás The Fillmore-ban, ahol különleges vendégekkel és minden bizonnyal különleges műsorral ünneplik majd meg fennállásuk harmincadik évfordulóját.

 

Hozzászólások 

 
#1 Metal 2013-03-04 20:25
elég gyorsan haladnak...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.