Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ünnepi héttel jubilál a 30 éves Metallica

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a világ leghatalmasabb metal bandája, és a Metallica természetesen nem is lenne Metallica, ha nem szentelne a különleges jubileumnak pár speciális megmozdulást. Ennek jegyében december elején egy teljes hét a Metallicáról szól majd a csapat otthonában, San Franciscóban.

„Jó ideje kérdezgetitek tőlünk, hogy mi a fenével ünnepeljük meg a zenekar létezésének harmincadik évfordulóját", írják nyilatkozatukban Lars Ulrichék. „És persze mindenki azt firtatja, miért nem adunk több exkluzív bulit csak a fan club tagjainak. Nos, meghallottuk tiszta és hangos kéréseiteket, így örömmel jelentjük be: a december 5-ével kezdődő hét Metallica hét lesz a Bay Areában, amelynek során négy koncertet játszunk csakis a rajongóklub tagjainak a legendás Fillmore-ban 5-én, 7-én, 9-én és 10-én, hogy így ünnepeljük meg a harmincadik születésnapunkat. Ezeken a különleges koncerteken felbukkannak majd speciális vendégek és néhány extra elem, játszunk majd ritkaságokat, variáljuk a programot, és számos egyéb érdekességgel is készülünk nektek."

A rajongóklub tagjai meglehetősen baráti áron, 19.81 dollárért juthatnak hozzá a teljes heti, azaz mind a négy koncertre szóló belépőhöz, de lehet majd kapni egyedi, egy estére szóló jegyeket is – szintén a korai '80-as évek árszínvonalán, mindössze 6 dollárért. Kérdés persze, mi alapján válogatnak majd a jelentkezők között, hiszen a Fillmore maximális befogadóképessége 1500 fő alatt van...

A Metallica hivatalosan 1981 októberében alakult meg, első felvételük, a Hit The Lights a következő év elején jött ki a Metal Massacre válogatáson. Ezen még James Hetfield játszotta a basszustémákat is, a szólóért pedig Lloyd Grant felelt. Az első stabil felállás Dave Mustaine szólógitáros és Ron McGovney basszusgitáros csatlakozásával jött létre (a képen).

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.