Shock!

július 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Távozik a Forbiddenből Steve Smyth, Dan Mongrain ugrik be az európai turnéra

Egy év után távozott a reaktivált Forbiddenből Steve Smyth. A zenekar a Voivod gitárosával, Dan Mongrainnel játssza le a nyáron esedékes európai koncerteket.

0420verboten

Tavaly tavasszal jelentette be visszatérését a Bay Area egyik kultzenekara, a Forbidden. A klasszikus éra tagságát Craig Locicero gitáros/főnök és Matt Camacho basszer képviselik, akik oldalukon két sokat látott veteránnal, a csapat utolsó érájában aktív Steve Smyth gitárossal (korábban többek között Vicious Rumors, Testament, Nevermore) és Chris Kontos dobossal (Machine Head) támasztották fel a zenekart, a mikrofonhoz pedig Norman Skinner személyében igazoltak le egy friss versenyzőt. Utóbbi előzőleg olyan underground formációkat erősített, mint a Niviane, a Skinner vagy az Imagika, és a Bay Area Interthrashional tribute-projektben került fel Craig radarjára.

Az ötösfogat már túl van jó néhány sikeres koncerten, ám Smyth most bejelentette: mivel saját csapata, a One Machine jelenti számára a prioritást, távozik a fedélzetről. A válás baráti légkörben történik, és nem érinti a Forbidden augusztusi európai fellépéseit: utóbbiakon Daniel „Chewy” Mongrain, a Voivod gitárosa ugrik be Locicero mellé. Hozzánk legközelebb az augusztus 7-10. közötti, csehországi Brutal Assaulton lehet megnézni őket.

Egyelőre nem tudni, hogy Chewy tartósabban is maradhat-e esetleg a zenekarban, annyi azonban már biztos, hogy a Forbidden az év vége felé egy új album munkálatainak is nekiáll. A csapat az 1988-as Forbidden Evil és az 1990-es Twisted Into Form lemezekkel thrash-alapműveket tett le az asztalra, de az 1994-es Distortion és az 1997-es Green is kultkedvenceknek számítottak a színtéren. A legutóbbi visszatérés egy lemezt fialt, a 2010-es Omega Wave-et.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.