Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tate és a Queensryche: már a keveréssel is problémák támadtak

Brutális káosz közepette készül a Geoff Tate-féle Queensryche első lemezének kiadására a Deadline / Cleopatra kiadó: a cég elégedetlen volt a Jason Slater által jegyzett első produkciós verzióval, így át akarta kevertetni az anyagot Billy Sherwooddal, aki azonban pár nap után, mondvacsinált indokokkal otthagyta a projektet. A Frequency Unknown lemez április 23-án jelenik meg.

Eddig is tudtuk, hogy pocsék csillagzat alatt dolgozik Geoff Tate és az ő Queensryche változata, most már azonban tényleg valami egészen elképesztő az a kavarás, ami az – elvileg – április 23-án megjelenő első lemezt, a Frequency Unknownt övezi: az első keveréssel nem volt elégedett a csapat kiadója, így felkérték a jónevű Billy Sherwood producert, hogy pofozza helyre az anyagot. Sherwood el is vállalta a munkát, majd pár nappal később – egyéb elfoglaltságaira hivatkozva – kifarolt a projektből. A Deadline / Cleopatra kiadó azért kereste meg Sherwoodot, mert az iTunes-on és egyéb digitális terjesztőhálózatokon pocsék visszajelzések érkeztek a Frequency Unknown megszólalására és hangzására. A helyzetet tovább árnyalja, hogy mindehhez furcsa ideológiát kerítettek: arra hivatkoztak, hogy a rajongók így majd eldönthetik, hogy az eredeti keverés vagy a Billy Sherwood-féle, egy későbbi alkalommal megjelenő mix-e a jobb...

Geoff Tate Queensryche-jának összeállítása elég sokat változott a tavaly ősszel bejelentett első leosztás óta, a mostani tagok az énekes mellett Rudy Sarzo basszer, Kelly Gray és Robert Sarzo gitárosok, Randy Gane billentyűs és Simon Wright dobos, de az albumon szinte minden dalban játszott a Forbidden gitárosa, Craig Locicero, illetve Paul Bostaph dobmágus (korábban Slayer, Forbidden, Exodus, Testament) is. További vendégszereplések hallhatók az egyes dalokban K.K. Downingtól (ex-Judas Priest), a korábban fix tagként bejelentett Bobby Blotzertől (Ratt), Ty Tabortól (King's X), Chris Polandtől (ex-Megadeth), Dave Menikettitől (Y&T), Brad Gillistől (Night Ranger) és Lita Fordtól. A producer Jason Slater volt, aki az utóbbi évtizedben fix stúdiós partnerként és segéddalszerzőként melózott az eredeti Queensryche-hal is.

Az igen súlyosnak ígért lemez dallistája az alábbi:

01. When Lightning Strikes
02. Running Backwards
03. Fallen
04. Life Without You
05. In The Hands Of God
06. Cold
07. The Weight Of The World
08. Slave
09. Dare
10. Everything

Az albumra emellett bónuszként klasszikus Queensryche témák újravett változatai is felkerülnek:

11. Silent Lucidity
12. Empire
13. Jet City Woman
14. I Don't Believe In Love

Tate csapata a lemez megjelenésével párhuzamosan turnéra indul az Egyesült Államokban, ahol elejétől végéig eljátsszák majd az idén huszonöt éves heavy metal alapművet, az Operation: Mindcrime-ot.

 

Hozzászólások 

 
#1 faktor69 2013-04-25 23:46
Hát nem tudom, hogy az újrakevert változatot sikerült-e letöltenem, bár valószínű, mert egész más a dallista, de nem ájultam el a hangzásától.
Így elsőre elég vegyes képet mutat, nem tudom még mennyire sikerül közel kerülnie hozzám. Mindenesetre a klasszikus dalokat kár volt újra felvenni, azok úgy tökéletesek, ahogy annak idején rögzítésre kerültek. A Silent Lucidity-ben még hamis hangokat is véltem felfedezni! Gyalázat!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.