Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tate’s Queensryche: Locicero és Bostaph az „őrülten súlyos” új albumon

Noha a Geoff Tate-féle Queensryche-nak két gitárosa is van Kelly Gray és Robert Sarzo személyében, dobosuk pedig Simon Wright, meglepő információk derültek ki a készülő nagylemezről: annak szinte minden dalában a Forbidden mestere, Craig Locicero gitározik, és jelentős mértékben hozzájárult az album elkészítéséhez a világ egyik legkeresettebb thrash ütőse, Paul Bostaph (Slayer, Testament, Exodus, Forbidden) is.

„Paul Bostaph (a képen Tate-tel) és én már feljátszottuk a zene nagyrészét a Geoff Tate-féle Queensryche új albumára", mondja Craig Locicero, aki annak idején együtt zenélt Paullal a Forbidden korai időszakában. „A lemezt már keveri Jason Slater, amint ezt írom, és sokkal súlyosabb annál, mint amit bárki is várna! Geoff és Jason nagyon kedvesek voltak hozzánk, és ez az egész megadta a lehetőséget arra is, hogy ismét közösen dolgozzak Paullal egy metal albumon. Pár hetet melóztam az anyagon, és minden egyes dalban gitároztam. Emellett pedig baromi jó vendégszólók vannak a lemezen Dave Menikettitől, Ty Tabortól, Brad Gillistől, K.K. Downingtól és Chris Canellától. A basszustémákat Rudy Sarzo nyomta fel, és Simon Wright is hozzáadott még több dobot. Ez elég jó társaság, megtisztelő volt a része lenni!"

Locicero persze tisztában van vele, hogy Tate lemezét finoman szólva is ellentmondásos várakozások előzik meg a Queensryche táborban. „Tudom, mi a hozzáállás, de tényleg leszarom. A Queensryche az első EP óta a kedvenc zenekaraim közé tartozott. Amikor megérkezett a megkeresés a lemezre, tisztában voltam minden feszültséggel, de szeretem a kihívásokat, és elfogadtam ezt is. Úgy gondolom, Geoff egy baromi erős lemezt készített a rajongóknak – ellentétben azzal, amit talán néhányan várnak. A nóták erősek, színvonalasak, és bizonyos esetekben őrülten súlyosak!"

Craig a fentiek ellenére természetesen nem tagja a Queensryche-nak, és a turnéfelállásban sem játszik. Az album megjelenése valamikor még idén várható a Cleopatra Records gondozásában, Tate és társai áprilistól pedig már Észak-Amerikában turnéznak. A koncerteken minden alkalommal elejétől végéig elhangzik majd az idén huszonöt éves Operation: Mindcrime lemez.

 

Hozzászólások 

 
+6 #1 Equinox 2013-02-24 15:22
Úgy tűnik mind2 félnek külön-külön jött meg az esze, együtt meg nem ment semmi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.