Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tarol az eladási listákon az új Deep Purple

Világszerte nagy sikernek bizonyult a Deep Purple új albuma, az InFinite: a zenekar ismét felkerült a német eladási listák első helyére, de emberemlékezet óta először hazájukban, Nagy-Britanniában is bejutottak vele a Top 10-be.

1203dp

Kiváló listás helyezésekkel startolt el a Deep Purple nemrég kiadott új nagylemeze, az InFinite, amely akár a zenekar utolsó stúdióalbuma is lehet. A legnagyobb eredmény mindenképpen a németországi listavezető pozíció – ezt egyébként már a legutóbbi album, a 2013-as Now What?! is bevette –, de a csapat azért alighanem annak örülhet leginkább, hogy a brit listákon a hatodik helyig vitték: odahaza utoljára az 1984-es Perfect Strangers mászott tőlük ennél magasabbra, az ötödik pozícióig, de a Top 10-ben is az 1987-es The House Of Blue Lighttal szerepeltek, akkor a tizedik helyen. Az Egyesült Államokban a Billboard-lista százötödik helyén kezdtek, ami nem tűnik túl nagy eredménynek, pedig utoljára itt is 1990-ben, a Slaves And Masters nyolcvanhetedik pozíciójával kezdtek ennél jobban: az 1993-as The Battle Rages On… nem túl acélos, százkilencvenharmadik helye óta eleve a száztizedikig jutó Now What?! volt az első lemezük, amely egyáltalán bekerült a Billboard Top 200-ba.

Az InFinite Németország mellett listavezető lett Svájcban is, második Csehországban, harmadik Olaszországban, Norvégiában és Magyarországon, negyedik Ausztriában, Finnországban és Lengyelországban, illetve ötödik Belgiumban. Top 10-be került a lemez Svédországban, Hollandiában és Spanyolországban is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.