Shock!

február 25.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tarja nem véleményezi az Anette-féle Nightwisht

Tarja Turunen elégedett jelenlegi helyzetével, és kizártnak tartja, hogy a jövőben valaha is egy színpadra álljon korábbi Nightwish-kollégáival. Az énekesnő azt ugyanakkor nem látja elképzelhetetlennek, hogy valamikor később a szólóművészek magányos sorsa helyett ismét egy zenekar tagja legyen.

„Megtaláltam a saját utamat", mondta az egykori Nightwish frontasszony a Radio Metalnak. „A zene egy utazás, olyan, mint maga az élet: elraktározzuk a tapasztalatainkat, mind a részünket képezi. A mai zenémben benne van minden, amit ismerek, minden, amit szeretek, minden, amit akarok. Így természetesen a Nightwish is, hiszen az is a részem, méghozzá nagy részem. A Nightwish is bennem van, a zene ma is él, soha nem is hal meg. De mióta én magam írom a zenémet, az megváltozott. És ez csodálatos."

Tarja nem kívánta véleményezni a Nightwish első és mindezidáig egyetlen nélküle készült albumát, a 2007-es Dark Passion Playt, mely megjelenése óta – az énekesváltás ellenére is – a finn banda legsikeresebb kiadványa lett, világszerte több mint 2 millió példányban talált gazdára. „Nem én vagyok a megfelelő személy arra, hogy megválaszoljam ezt a kérdést, bocsánat!", nevetett az énekesnő, mikor a Radio Metal munkatársa azt tudakolta, tetszett-e neki a lemez. „Amit hallottam... Az egész bandának a legjobbakat kívánom, sok-sok boldogságot nekik. Tényleg ez minden, amit mondhatok." Tarja az interjúban ismét kategorikusan kizárta azt a lehetőséget, hogy valaha is visszatérjen Tuomas Holopainenékhez.

Tarja harmadik szólóalbuma, a What Lies Beneath 2010 szeptemberében jelent meg, 2009-es budapesti koncertjéről itt írtunk. Az Anette Olzon énekesnővel dolgozó Nightwish jelenleg is melózik egyelőre még cím nélküli új stúdióanyagán, mely valamikor 2011 folyamán kerülhet a boltokba.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.