Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gőzerővel készül a visszatérésre a Nightwish

Október óta a stúdióban melózik a Nightwish, akik valamikor 2011 folyamán tervezik kiadni a 2007-es Dark Passion Play album folytatását. Az utolsó munkafázisokra február folyamán kerülhet sor Londonban. Anette Olzon énekesnő korábban változatos és igen érzelemgazdag új lemezt ígért.

A Nightwish a világ zajától távol, ahogy ők fogalmaznak, „a finn vidék legmélyén" rakta össze a következő nagylemez anyagát, a felvételek pedig október óta zajlanak. Marco Hietala basszusgitáros és Emppu Vuorinen gitáros nagyrészt már feljátszották a saját témáikat, de a szólók és az akusztikus részek jelentős hányadát csak azután rögzíthetik, hogy Tuomas Holopainen a helyükre illeszti a szimfonikus elemeket és a kórusokat. Erre azonban csak februárban, Londonban kerül majd sor.

„Nagyszerű, változatos albumról van szó", írta korábban blogjában Anette Olzon énekesnő. „Nagyon érzelemgazdag, és számos összetevőből áll, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a hallgatóknak rengeteg különböző kedvenc daluk lesz majd róla, hiszen a nóták stílusukban és hangulatukban mind eltérnek egymástól. Egyelőre nem tudom, hogy a Dark Passion Playt vagy ezt az új anyagot szeretem-e jobban, de talán annyiban közelebb áll hozzám a mostani, hogy ezeket a dalokat már sokkal inkább az én hangomhoz és stílusomhoz írtuk."

Habár Tarja Turunen énekesnő távozása után sokan temették a bandát, az Anette-tel készült Dark Passion Play a Nightwish történetének legsikeresebb albuma lett, világszerte összesen több mint 2 millió példányban kelt el, és a hozzá kapcsolt turnén is többen nézték meg őket, mint bármikor korábban. A turné tavaly szeptemberben fejeződött be Helsinkiben, ahol a 11 ezres Hartwall Arenában adtak teltházas bulit Tuomasék. A koncertsorozat budapesti állomásáról itt olvashatsz.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.