Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szólógitáros nélkül az Iced Earth

0823troyTávozik az Iced Earth soraiból Troy Seele. A szólógitáros családi kötelezettségei miatt lép ki a bandából, akik decemberben ismét fellépnek Budapesten.

„Közel tíz év után elérkezett az ideje annak, hogy távozzak az Iced Earth gitárosi posztjáról”, áll Troy Seele közleményében. „Néhányan tudjátok, de sokan nem, hogy van egy autista gyermekem. Korábban olyan támogatás állt mögöttem, ami lehetővé tette, hogy zenei karriert építsek, ám ennek már vége, így meg kellett hoznom ezt a nehéz döntést. Mindig úgy gondoltam, hogy az első helyen a család áll, és most nekem is erre kell koncentrálnom. A továbbiakban nem engedhetem meg magamnak, hogy egy professzionális heavy metal zenekarban játsszak. Mivel a csapat új albumra és a hozzá kapcsolódó turnéra készül, a körülményeimet figyelembe véve ez a legmegfelelőbb időpont, hogy távozzak.”

„Troy már azelőtt is jóbarátunk volt, hogy a csapat tagja lett volna, és mindig is az marad”, teszi hozzá Jon Schaffer, a zenekar főnöke. „Megértem és tiszteletben tartom a döntését. Életünk legjobb időszakainak egyikén osztoztunk: rengeteget és gyakran nevettünk. Minden jót, tesó! A legjobbakat kívánjuk neked.” Seele utoljára az október 16-ai, mexikóvárosi Knotfesten játszik az Iced Earth soraiban, a Magyarországot is elérő MTV Headbangers Ball turnén már valaki más gitározik majd Schaffer mellett. A The Judas Goat című új album megjelenése csak jövőre várható. A húsz éve megjelent The Dark Saga klasszikusról itt olvashatsz bővebben.

A 20 éves Concerto Music bemutatja: MTV Headbangers Ball Tour
2016. december 19., hétfő 17:30
Budapest, Barba Negra Music Club

Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm, Unearth
Belépő: early bird jegyek 8999 Ft, normál jegyek 9999 Ft
Jegyek kaphatók a Barba Negra rendszerében és a Tixánál.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.