Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szólóban venné újra a Jugulatort és a Demolitiont Tim Owens

Meglepő kijelentést tett a Facebookon Tim „Ripper” Owens: az énekes újravenné mindkét Judas Priesttel készített stúdióalbumát, ezeket ugyanis meglátása szerint a zenekar gyakorlatilag törölte a múltjából.

1012jp

Két stúdióalbumot készített annak idején a Judas Priest élén Tim Owens, az 1997-es Jugulatort és a 2001-es Demolitiont. A lemezek a maguk idejében is vegyes fogadtatásra találtak, miután pedig a Priest 2003-ban visszavette Rob Halfordot, a zenekar gyakorlatilag elfelejteni látszik ezeket, hiszen egy hangot sem játszottak róla a koncerteken az utóbbi tizenöt évben, noha elvi szinten mindig nyitottnak mutatják magukat a dologra, ha valaki rákérdez például egy interjúban. Miután egy rajongó a Facebookon megjegyezte Rippernek, hogy emellett vinylen is évek óta hozzáférhetetlen a két anyag normális kereskedelmi forgalomban, az énekes meglepően reagált. „Nagyszerű nézni, hogy a Judas Priest törölt a múltjából engem is meg a velem készített lemezeket is”, írta Tim. „Én viszont nem felejtettem el a saját múltamat, és dolgozni fogok rajta, hogy újravegyem a stúdióalbumokat, aztán kihozzam őket én magam. Miért ne?”

Mire a Twitteren valaki megjegyezte: nem a zenekar, hanem a kiadók hibája, hogy a lemezek ma már nem kaphatók, Rippernek szintén volt válasza. „Nos, nem kaphatók, nem streamelhetők, nincsenek fent az iTunes-on. Töröltek a múltjukból. Mindenki azt hibáztat, akit csak akar, de SOHA nem játszottak élőben egyet sem a dalaim közül, miután távoztam, erről pedig biztosan nem a kiadó tehet”, írta Tim. Mikor azonban erre valaki azt reagálta, hogy ennek oka Rob Halford hangjának hiányosságaiban keresendő, Owens úriemberként reagált: „De, ki tudja énekelni a magasakat. Rob ma is fantasztikusan énekel.”

thethreetremors_c Ripper legújabb kiadványa a The Three Tremors projekt albuma lesz október 26-án, amelyet Sean Peckkel és Harry „The Tyrant” Conklinnal készített. A dallista az alábbi:

01. Invaders From The Sky
02. Bullets For The Damned
03. When The Last Scream Fades
04. Wrath Of Asgard
05. The Cause
06. King Of The Monsters
07. The Pit Shows No Mercy
08. Sonic Suicide
09. Fly Or Die
10. Lust Of The Blade
11. Speed To Burn
12. The Three Tremors (bónusz)

A három énekest élőben a Cage hangszeresei, azaz David Garcia gitáros, Casey Trask gitáros, Alex Pickard basszusgitáros és Sean Elg dobos kíséri majd. Az első európai turné ősszel indul, de egyelőre csak nyugat- és dél-európai bulikat nyomnak. Az Invaders From The Sky dal már ismert, most a When The Last Scream Fades is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#13 Tulus 2018-10-13 20:02
Blaze új lemeze nagyon-nagyon jó lett, nem is értem, hogy miért nem írnak róla a shock-nál... pedig mindenhol csak pozitív kritikákat kapott.

Szegény Rippernek nagyon kijárna már egy tisztességes zenekar fasza zenészekkel....
Idézet
 
 
#12 TemplomosÁbel 2018-10-12 16:59
Szegény Ripper is kezd a múltjából élő zenész skatulyájába csúszni, ahol olyan neveket találni, mint Blaze Baley, stb. Viszont neki nem igen van rá mentsége. A harmincas évei elején élte meg a Judas-Iced Earth korszakot és egyértelműen az volt az ő aranykora - még ha a zenekaroké nem is feltétlenül. Érthetően nosztalgiázik, az elmúlt 20 évben még csak hasonló anyagot sem tett le az asztalra, nem hogy hasonló zenészekkel...
Idézet
 
 
#11 mjrf 2018-10-12 15:58
Idézet - Tulus:
Ui: A Jugulator simán odatehető a klasszikus Priest lemezek mellé, mert fasza lett

Igen, az egy megjelenésekor előremutatónak számító nagyon jó kis metal lemez. , A Priest nagyságát többek között mindig is az adta, hogy nem a bevált, nyilvánvaló megoldásokat választották, hanem többé-kevésbé lemezről lemezre valami újat és előremutatót tudtak letenni.
Sajnos a rajongótábor ezt addigra elfelejtette (vagy nem akart emlékezni rá).
Ez napjainkban is így van, csak már nem is próbálkoznak. Lásd milyen sikeres a legutóbbi (két) lemez, ami -bár a minőség kimagasló - nulla újdonságot mutat fel. De sajna ez kell a népnek.
Idézet
 
 
#10 Tulus 2018-10-12 14:34
Ui: A Jugulator simán odatehető a klasszikus Priest lemezek mellé, mert fasza lett, viszont a Demolition sajnos nem lett valami jó :(
Idézet
 
 
#9 Tulus 2018-10-12 14:32
Jó ötlet lenne, ha Ripper összeállna Downinggal.
Idézet
 
 
#8 Gábor 2018-10-12 13:53
Szerintem elég bő a választék a ripperes lemezek nélkül is, ráadásul azok stílusban is eléggé elütnek a többitől. Arról nem szólva, hogy valószínűleg ezek a Priest legkevésbé sikeres lemezei kb a Rocka Rollán kívül... Én is ritkán hallgatom őket, döngölésnek elmegy, de kevés a jó dal rajtuk.
Egy újrafelvételnek pedig kb semmi értelme.
Idézet
 
 
#7 The_Sentinel 2018-10-12 13:14
Én amúgy sokáig reménykedtem abban, h Ripper összeáll Downinggal, plusz bevesznek pár olyan arcot a buliba, mint pl. Chris Caffery meg Richard Christy, és új számokat írnak, új lemezeket készítenek... Rippernek is jó helye lenne, és KK sem érne rá hülyeségeket beszélni.
Idézet
 
 
#6 The_Sentinel 2018-10-12 13:11
Idézet - Nt:
Játszik. A Ten Thousand Strong pl gyakran feltűnik.


Declaration Day-t is előveszik időnként.
Idézet
 
 
#5 The_Sentinel 2018-10-12 12:41
Játszik/játszott mindkettőről. Blood Stained, One On One, Machine Man, Burn In Hell, Hell Is Home - kapásból ezek jutnak most eszembe, amiket magam is láttam-hallottam különböző szólókoncertjei n.
Idézet
 
 
#4 Simple 2018-10-12 12:16
Ha felkérné Richard Christyt, akkor már érdemes. (Egyébként soha nem értettem, kinek, mi baja a Jugulatorral.)
Idézet
 
 
#3 necromedve 2018-10-12 11:32
Gondolom, az újrafelvételnek anyagi okai lennének, mert játszani így is tudna mindegyikről a saját koncertjein. A Jugulator lemez az egyik legkedvesebb heavy metal kiadványom, nem tudom, mit tudna egy újrafelvétellel hozzáadni, nem tűnik nagy ötletnek. A 80-as évek szar hangzású, minimál dobolással felvett Destruction slágerek esetében pl még van ráció az ilyesmiben, de itt szerintem csak rontani lehet egy mai műanyag egyenhangzással , ismeretlen, stílustalan zenészekkel.
Idézet
 
 
#2 Nt 2018-10-12 10:03
Játszik. A Ten Thousand Strong pl gyakran feltűnik.
Idézet
 
 
#1 Fagót 2018-10-12 08:57
Azon gondolkodom, hogy az Iced Earth játszik-e Ripper énekelte számokat a koncertjein? És azon nincs e megsértődve a derék énekes?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.