Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptemberben Voivod a Dürerben

1202voivodŐsszel ismét Budapesten koncertezik a kanadai Voivod. Away és társai fennállásuk harmincötödik évét ünneplő turnéjuk keretében érintik ismét Magyarországot.

Világkörüli turnéval ünnepli fennállásának harmincötödik jubileumát a Voivod, amiből természetesen a hazai rajongókat sem maradhatnak ki szeptember 15-én a Dürer Kertben. Ráadásul a jubileum mellett szeptemberre ígérik új lemezüket is. „Maga a zene a Post Society vonalát követi”, mondta még tavaly a lemezről Away egy interjúban. „Az eddig megszületett dalok többsége nagyon hosszú és progresszív. Akarunk írni ezek mellé pár rövidebbet is, hogy egyensúlyban legyünk, de eddig nagyon összetett, progresszív thrash metal született némi punkos ízzel, ahogy megszokott. Továbbra is voivodos a zene: egy újabb Voivod ez, de a szellemiség változatlan. Szerintem vannak benne elemek minden korszakunkból, a megszólalás meg leginkább a Dimension Hatröss-érát idézi, de akkor is friss a dolog. Rocky és Chewy egyaránt a maga módján közelíti meg a dalszerzést: nagyon feszesen, sebészi pontossággal nyomják, amitől én is másképp játszom. A thrash-gyökereink mindig benne lesznek a zenében, de azért ugyanígy szeretünk belemászni a progrockba és a pszichedelikus dolgokba is. Ha egy szóval kellene jellemeznem az új dalokat, azt mondanám: eklektikusak.”

Részletek a koncertről itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 A75 2018-06-06 07:28
A 80-as végén és a 90-es években arról álmodoztam, hogy milyen jó lenne legalább évente egyszer megnézni a kedvenc zenekaromat. 99-ben aztán beindult a henger és közös találkozások tekintetében már átléptük a bűvös tízest.

Voivod! Imádom!
Idézet
 
 
+3 #2 LiliMiciPanniSári 2018-06-05 08:02
Őket tényleg érdemes többször elcsípni...az egyik legszimpatikusa bb durva zenét játszó csapat a a planétán...mellesleg élőben is nagyon jók
Idézet
 
 
+7 #1 drughi 2018-06-04 16:40
Évente járnak vissza, király. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.