Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Súlyos, de dallamos zene mocskos szövegekkel Andi Deris új lemezén

A tervek szerint Million-Dollar Haircuts On Ten-Cent Heads címmel jelenik meg a Helloween frontember Andi Deris sorrendben harmadik szólóalbuma még valamikor az idei év első felében. Az énekes súlyos hard rock/metal ötvözetet ígér politizálós, odamondogatós szövegekkel.

„Épp most fejeztük be a dobok felvételét", mondta Andi a munkáról a Metal Forces magazinnak. „Nagyszerűen szólnak, de a dobokkal még nincs kész egy lemez. Az ötletek mindenesetre roppant erősek. A zene jóval keményebb annál, mint amit egy Andi Deris szólóalbumtól várnál, de azért nincs szó Slipknotról vagy hasonlóról. Valahol a kettő között van a zene. Leginkább úgy jellemezném, hogy hard rock találkozik benne a metallal, vagy metal találkozik a hard rockkal, csűrhetjük-csavarhatjuk akárhogy. Még zajlanak a felvételek, így rengeteg további fűszert adhatunk hozzá a dalokhoz, vagy akár el is vehetjük őket. Modern hangzású, de örökzöld hard rock/metalról van szó sok fogós refrénnel, amiket együtt lehet énekelni. Speed metalos darabok itt nem lesznek, inkább súlyos az album."

A lemez érdekes címéről Andi azt mondta: az elsősorban a korrupt, erkölcstelen politikusokra utal. „Az utóbbi pár évben rengeteg panaszom és agresszióm gyűlt fel a politikusokkal és a politikai rendszerekkel szemben, de mindezt nagyszerű sztorikban mesélem majd el, amikre szerintem mindenki bólogatni fog. Sok mocskosszájú duma van a lemezen, ami még szórakoztatóbbá teszi majd az együtténeklést, de szövegileg rendkívül agresszív is az anyag."

Andi első szólóalbuma 1997-ben jött ki Come In From The Rain címmel, a folytatás pedig 1999-ben érkezett Done By Mirrors címmel. Az új albumot Európában valószínűleg az Edel, Japánban pedig a JVC gondozza majd, a tervezett megjelenési idő május-június környéke.

Az idén 49 éves énekes március 19-én ismét Budapesten koncertezik a Helloweennel. Michael Weikath gitárossal készített aktuális interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.