Shock!

április 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ősszel visszatér a színpadra a Behemoth

Októberben visszatér a színpadra a lengyel black/death császár Behemoth, akik az énekes/gitáros Adam „Nergal" Darski leukémiás megbetegedése miatt tavaly nyár vége óta kényszerszüneten vannak. A banda a héten megtartotta első zenekari megbeszélését Nergal műtétje óta.

„Épp most értem vissza az első zenekari összeröffenésről a bebörtönzésem óta", mondta a Behemoth jövőbeli elképzeléseiről Nergal. „Ötleteltünk a jövőről, és biztosak akarunk lenni benne, hogy a soron következő koncertjeink a legjobbak lesznek. Új szintre kell juttatnunk az élő fellépéseket: felfrissítjük a setlistet, előszedünk olyan dalokat is, amiket még sosem játszottunk... Sok melónk lesz vele, de készen állunk!"

A zenekar egyelőre hat lengyel dátumot kötött le októberre, a kör 8-án indul Poznanban és 21-én zárul Varsóban.

Nergalt január közepén engedték haza a kórházból, ahol négy hetet töltött, és csontvelő-átültetésen esett át. A muzsikusnál tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát az orvosok, ő pedig szerencsére a lehető legkorábbi időpontban megkezdte a szükséges kezeléseket. „Jól vagyok, javulok", mondta a műtét után adott első interjújában márciusban. „Nem olyan, mintha teljesen egészséges lennék, de új csontvelőm van, és a transzplantáció teljesen rendben zajlott le. A szervezetem befogadta az új csontvelőt, egyik szervem sem hadakozik ellene, pedig az ilyesmi elég gyakori a hasonló esetekben.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.