Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Special Providence: itt a Surprise Me című új dal, ma este lemezbemutató

Surprise Me címmel még egy dalt mutatott be az Essence Of Change című új albumról a jazzmetalos Special Providence. A zenekar lemezbemutatója ma este lesz a Dürerben.

0309sp2

Mint ismert, a Special Providence nemrég szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval, és ennek alapján a brit vállalat március közepétől ötvenkét országban terjeszti majd az Essence Of Change-et. A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is, de a szerződés aláírása hozta meg nekik a nemzetközi áttörést.

A tavaly leigazolt Kaltenecker Zsolt billentyűssel a SuperSize Recording stúdióban rögzített album a banda eddigi legprogresszívebb anyaga született meg, amelyet március 13-án élőben is bemutatnak a Dürer Kertben. Fellép még a Sonar és a String Theory. A belépő 1800 forint, a helyszínen aznap 2300 forint. A Special Providence április elsején Európa-turnéra megy, érintve Szlovákiát, Csehországot, Németországot és Hollandiát. Júliusban pedig a legnagyobb európai progresszív metal rendezvényen, a német Night of the Prog Festivalon lépnek fel, ahol korábban a Dream Theater volt a headliner.

A Northern Lights és az I.R.P. (Interstellar Robotic Pilgrim) dalok mellett alább most a Suprise Me című friss szám is meghallgatható , a zenekarral készített aktuális interjúnkat pedig itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.