Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Special Providence: „Abszolút felkerült a térképre a zenekar”

0309sp1Március 13-án, a budapesti Dürer Kertben mutatja be új, Essence Of Change című nagylemezét a Special Providence. A magyar instrumentális jazzmetalosok friss albuma nálunk a koncert napján, Európa többi országában, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban pedig március 30-án jelenik meg, méghozzá a világ egyik vezető progresszív kiadója, az angol Giant Electric Pea (GEP) gondozásában. A tavaly a hazai jazzélet egyik közismert figurájával, Kaltenecker Zsolt billentyűssel kiegészült instrumentális kvartett dobosa, Markó Ádám a Shock!-nak azt mondta: a lemez még meg sem jelent, de már most érzik az új szerződés előnyeit, a zenekarban uralkodó hangulat és összhang pedig gyakorlatilag jobb, mint valaha.

Három év telt el a legutóbbi lemez óta, voltak változások is a zenekar környékén, viszont úgy tűnik, az Essence Of Change most új fejezetet nyit a Special Providence történetében. Ti hogy látjátok, mennyiben lett más ez az album, mint az előző, és mi ennek az oka?

Igen, egy abszolút új fejezet kezdődött Kaltenecker Zsolt csatlakozása óta. A csapat elképesztően megerősödött, és nagyon jó tett neki a tagcsere. Egy nagyon kreatív és termékeny időszak volt az egész tavalyi év, a csapat újjáépítése és a lemez együttes megírása. Az egész lemezírást és -felvételt, illetve a zenekar körüli menedzsmentet is tudatosan felépítettük, és ezek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy új fejezetet kezdjünk, és ugorjunk egy szintet. Az album valójában az eddigi legbátrabb és legprogresszívebb anyagunk, és messze a legeklektikusabb is.

Nekem összességében zúzósabbnak, lendületesebbnek tűnik ez a lemez, mint a Soul Alert.

Teljesen egyetértek.

Miért alakult ez így? Szerintem Zsolt csatlakozása miatt sokan inkább arra tippeltek volna, hogy inkább egy még jazzesebb irány felé indultok majd el.

A zenekarnak van egy kialakult világa, zeneisége, amitől ki tudott emelkedni az átlagból, és mindezt megőrizve a zenénk egy természetes evolúción ment keresztül az évek során. Most itt tartunk, ez esik jól. Zsolti is mindenevő, ha zenéről van szó, és mindig egy más világot képviselt a jazzben is, ami nagyon messze állt a tradicionálistól. Ezért is nagyon jó „házasság" a miénk, és remekül kiegészítjük egymást!

0309sp2

Hogyan kerültetek az angol GEP kiadóhoz, és pontosan mik az együttműködésetek legfontosabb sarokkövei? Szerinted mennyiben lesz képes „továbbléptetni" a zenekart a cég akár turnéfronton, akár más tekintetben?

Hosszú évek munkájára volt szükség ahhoz, hogy a zenekart a GEP kiadó szerződtesse. Bekerültünk az európai progresszív szcénába: sok koncert, Japánban és Amerikában is megjelentek kiadványaink – ennek kapcsán nyilván rengeteg kapcsolat és barátság szövődött, a zenekarnak egyre nagyobb neve lett ebben a közegben. Ez az egész valójában azt jelenti, hogy a zenekar abszolút felkerült a térképre, ebből kifolyólag ma már nem nagyon lehet kikerülni minket világszerte ebben a műfajban. Minden téren előrelépésről van szó, és már most érződik ennek a pozitív hatása, pedig a lemez még ki se jött. A GEP és az InsideOut Európa talán legfontosabb progresszív zenei labeljei immáron húsz éve. Aki ezekben a körökben tud mozogni, és kitartóan dolgozik, nagy eséllyel komoly előrelépésre számíthat.

Milyen reményeket fűztök az együttműködéshez, vannak-e kimondott vagy kimondatlan célok, ütemtervek azt illetően, hol szeretnétek tartani mondjuk egy vagy két éven belül?

A világ legboldogabb emberei vagyunk ezzel a helyzettel, és nem túloztam. Folytatni szeretnénk a fokozatos fejlődést. Tervben van több support turné, ahol nagyobb nevekkel tudunk turnézni világszerte, hogy a zenekar neve ismertebbé váljon.

Zsolt csatlakozásával hogyan változott meg a zenekarban az alkotói folyamat?

Zsolti majdnem kész dalokat hozott, aztán együtt összegyúrtuk őket, de Marci is hasonlóképp hozta a saját dalait. Alapvetően a dalok váza kész, aztán mindenki hozzárakja a magáét, és hangszerelgetjük, amíg nem lesz igazi Special Providence! (nevet)

0309sp3

Zsolt most már jó egy éve tag nálatok, és ismert figurának számít a hazai zenei színtéren. Mik a tapasztalataitok, hozott-e esetleg új embereket a közönségbe a jelenléte?

Ez egy érdekes kérdés. Biztos van ilyen, de ez még különösebben nem derült ki.

A zenétekben rengeteg különböző hatás érvényesül. Van-e olyan ötlet, amit esetleg azért szórtok ki a rostán, mert túl merésznek, netán stílusát tekintve oda nem illőnek érzitek?

Természetesen van ilyen, sőt, két komplett dalt dobtunk ki erről a lemezről, mert nem illettek bele a koncepcióba, és nem bántuk meg!

Mely dalokat emelnéd ki az új lemezről, mint hozzád legközelebb állókat?

A Northern Lightsot, mint életem talán eddigi legnehezebb és progresszívebb dalát dobolásilag. És a Gas Giantset, mint a lemez legzúzdább és legmélyebb, de ugyanakkor legszebb dala, barátom, David Maxim Micic vendégszereplésével.

Külföldön mely területeken a legismertebb, a legnépszerűbb a zenekar? Hol szeretnétek mindenképpen erősíteni?

A zenekar neve Európában a legismertebb, főleg Németországban, Franciaországban, Csehországban, Hollandiában és Belgiumban. Az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten még kevésbé ismernek, de természetesen mindenhol erősíteni fogunk.

0309sp4

Manapság gyakran elhangzik, hogy a zenében, szűkebben véve a rockzenében már nem nagyon lehet újdonságokat mutatni. Egyetértesz-e ezzel? Te mikor hallottál legutóbb olyasmit, ami sokkolt vagy legalábbis mellbevágott a maga frissességével?

Mindig lehet újdonságokat találni. Én legalább három zenekart találtam tavaly, amitől eldobtam az agyam: Skyharbour, Night Versus, Intervals... Ez hozzáállás kérdése is szerintem: hogy mennyire nyitott valaki, és mennyire keres. Aki keres, az talál. (mosolyog)

Dobosként kik inspirálnak manapság elsősorban? Milyen tulajdonságok, képességek tesznek valakit szerinted jó dobossá?

Manapság Matt Garstka, Matt Halpern, Gavin Harrison hatásaival vagyok feltöltve, de folyamatosan hat rám mindenki, aki szívvel-lélekkel csinálja bármilyen műfajról legyen szó. Azt gondolom, a zenei képességek mellett az emberi értékek, a lelki rész tesz valakit igazán naggyá.

Kérlek, foglald össze röviden a véleményedet az alábbi dobosokról!

Dave Weckl – sebészeti precizitás, kreativitás és zeneiség.
Mike Portnoy – gyerekkori példaképem, megváltoztatta a rockdobolást és a progresszív zenét.
Lars Ulrich – őserő, zseniális üzletember és vezető, kamaszkorom meghatározó zenekara.
Billy Cobham – a fúziós zene és dobolás atyja, egyik megteremtője.
Vinnie Colaiuta – a dobolás csúcsa, korszakalkotó művész.
John Bonham – rocktörténelem, mindenki inspirációja, nélküle ma máshol tartana a rockdobolás.

Láttad-e a Whiplash filmet, és ha igen, hogy tetszett?

Egy tipikus, túlzásokkal teli amerikai film, de nekem nagyon bejött.

0309sp5

Mik a zenekar tervei a 2015-ös évre?

Március 13-án a Dürerben indul a tavaszi turné, ahol bemutatjuk a lemezt, aztán egy kisebb EU-turnéra megyünk, amelynek során fellépünk Németországban, Szlovákiában, Csehországban, Hollandiában és Ausztriában. Nyáron több nagy fesztiválon is ott leszünk, több közt a legendés loreleyi Night Of The Prog fesztiválon is. Ősszel pedig egy nagy európai turnén leszünk egy ismert zenekar társaságában! (mosolyog)

A Special Providence budapesti lemezbemutató koncertje március 13-án lesz a Dürer Kertben. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
-1 #26 loup 2015-03-12 10:50
Nagyon várom már a holnapi koncertet!

A többek miatt is. :)
Idézet
 
 
+1 #25 Pista bá 2015-03-12 00:56
Pár hozzászólással lejjebb már elnézést kért.Talán belátta,hogy tényleg eléggé durván alpárira sikeredett a véleménye kifejtése,vagy csupán alkalmazkodni próbált némiképp...teljesen mindegy.Eléggé méltó befejezése lehetett volna az itt kialakult vitának.Úgy gondolom,hogy nem kéne ezt a dolgot már tovább ragozni.

...és,hogy a cikk eredeti témájához is hozzászóljak.Én őszintén örülök neki,hogy ha egy hazai csapatnak beindulni látszanak a dolgai.Eddig nem találkoztam a zenéjükkel,de azóta pótoltam a hiányosságomat.Tényleg jó zenészek és tényleg igényes zenét csinálnak. Sok sikert kívánok nekik.
Idézet
 
 
-3 #24 cápaidomár 2015-03-11 23:20
Próbált... Az őrültek ritkán tudják magukról, hogy őrültek. :-) Ez persze nem baj.
Természetesen tiszteletben tartom 8 úr véleményét, de nekem kissé gyanús. Nem tartom kizártnak, hogy némiképpen megkattant. Ha csak a posztjaiban tobzódó ellentmondásoka t nézem... Remélem nem fog rám nagyon besértődni, de akkor is azt gondolom, hogy egy tucatnyi pszichológust gond nélkül lekötne. Megjegyzem, nincs ezzel egyedül. És ez sem baj. Szóval, kár lenne, ha kivágatná magát innen. Minek?
Idézet
 
 
-5 #23 nekem8 2015-03-11 21:28
Gabi, hogy te mekkora egy s*gg vagy. A Gabi az amúgy nem lány név?
Idézet
 
 
#22 Bathory Gabor 2015-03-11 20:22
Idézet - nekem8:
Utólag nézve valóban nagyon elvetettem az sulykot. Köszönöm a válaszod. Nem tudom miből adódott, tényleg ez olyan kirohanás volt, ami igazából bárhol bármilyen körülmények közt elfogadhatatlan . Nagyon durva voltam. Sokkal finomabban kellett volna, vagy nem kellett volna egyáltalán. Úgyhogy bárkit is sértett vagy bándott, vagy csak egyszerűen nem tetszett neki a megnyílvánuláso m, elnézést. Nem az én világom a spec prov tagjának gondolkodása, meg a zenéje, de ettől még elfogadom, hogy ők is jelen vannak, és próbálnak érvényesülni a mai zenei színtéren.


Ide a bökőt, hogy 2 napig sem fogod bírni, és megint beokádsz valami míveset egy másik poszthoz. Olyan vagy, mint az az elmerogyi Melkor a Hammeren... Szóval nem kell ez az álszent mea culpázás, nem áll jól neked. De NEKEM NYÓC, oda trollkodsz, ahova csak akarsz. :D
Idézet
 
 
-1 #21 nekem8 2015-03-11 19:35
Utólag nézve valóban nagyon elvetettem az sulykot. Köszönöm a válaszod. Nem tudom miből adódott, tényleg ez olyan kirohanás volt, ami igazából bárhol bármilyen körülmények közt elfogadhatatlan . Nagyon durva voltam. Sokkal finomabban kellett volna, vagy nem kellett volna egyáltalán. Úgyhogy bárkit is sértett vagy bándott, vagy csak egyszerűen nem tetszett neki a megnyílvánuláso m, elnézést. Nem az én világom a spec prov tagjának gondolkodása, meg a zenéje, de ettől még elfogadom, hogy ők is jelen vannak, és próbálnak érvényesülni a mai zenei színtéren.
Idézet
 
 
+2 #20 Wendiii 2015-03-11 18:04
Idézet - nekem8:
Idomár kolléga próbált itt értelmet adni a dolgoknak.
Megnyugtatok mindenkit: nem vagyok se 15 éves, se elmeroggyant (vegyetek mély levegőt: pattanásaim sincsenek).
Leírom a véleményem, és kész. Más is, ti is ezt teszitek, csak a ti esetetekben a véleménynyílván ítás egy adott bandáról, lemezről, zenélő személyről mindig pozitív.
Nem akarok én senkit se hergelni, "trollkodni", de vegyétek már észre, hogy amit hallgattok zenét, az egy fos.
Nem mondhatjátok, hogy nekem semmi se jó. Ha egy lemez tényleg baromi jó, vagy egy zenekar, akkor azt is leírom, mi több, az egekig emelem őket. De ez a zenekar nem ilyen. Nem baj. Szerintetek baj?

Szerintem itt nem a véleményeddel volt a probléma (elvégre a negatív vélemény is vélemény), hanem a stílussal, ahogy ezt megfogalmaztad. Tőlem is kértek olyan bandáról véleményt, amit nem szerettem, mert az ízlésvilágomat nagyon messzire elkerülték, de akkor sem azt mondtam, hogy "szar banda, ultragané emberek", meg "börtönbe velük". Kulturáltan is meg lehet fogalmazni ezt.
Idézet
 
 
#19 nekem8 2015-03-11 17:52
Idomár kolléga próbált itt értelmet adni a dolgoknak.
Megnyugtatok mindenkit: nem vagyok se 15 éves, se elmeroggyant (vegyetek mély levegőt: pattanásaim sincsenek).
Leírom a véleményem, és kész. Más is, ti is ezt teszitek, csak a ti esetetekben a véleménynyílván ítás egy adott bandáról, lemezről, zenélő személyről mindig pozitív.
Nem akarok én senkit se hergelni, "trollkodni", de vegyétek már észre, hogy amit hallgattok zenét, az egy fos.
Nem mondhatjátok, hogy nekem semmi se jó. Ha egy lemez tényleg baromi jó, vagy egy zenekar, akkor azt is leírom, mi több, az egekig emelem őket. De ez a zenekar nem ilyen. Nem baj. Szerintetek baj?
Idézet
 
 
+5 #18 Pista bá 2015-03-11 17:09
Aki szintén látta a Whiplash című filmet,az már rájöhetett,hogy ő csupán így akarta ösztönözni a zenekart,hogy kihozza belőlük a maximumot. :D
Idézet
 
 
+4 #17 cápaidomár 2015-03-11 10:56
Csak az idegesíthető, aki hagyja magát idegesíteni, vagy gyengék az idegei. Itthon ez utóbbi alighanem általános jelenség. Valahol irigylem azokat, akik egy nekem8 kaliberű hozzászólón így fel tudják hergel(tet)ni magukat. Tényleg jó életetek lehet, ha már ennyi is elég. Jesszusom, nem a szomszédaitok, rokonotok, haverotok, nyomtok egy x-et, vagy a visszafelé mutató nyilat, azt kész. Vagy a görgetővel simán átugorjátok. Miért hiszitek azt, hogy egy nonprofit vállalkozás nem jár veszélyekkel, hátulütőkkel? Egy nekem8 teljesen természetes velejárója az efféle szabadságnak.

Nem is tudom... Én jól szórakozom rajta. Színesíti a shock! magazint. Érdekes azt is megfigyelni, hogy a FAQ mennyire gyorsan értelmét veszti bizonyos embereknél.

Lehet, hogy valóban csak reakciókat akar kiváltani. Unatkozik mondjuk (kórosan - ez is egy társadalmi probléma itthon), vagy kicsit elmeroggyant, nem tudom. Mindenesetre amit akar(hat) azt tőletek maradéktalanul meg is kapja. Kettőn áll a vásár, az éremnek is két (igazából három) oldala van.
Rettenetesen le leszek hordva már látom, de egy ideje ezt már le akartam írni.
Idézet
 
 
+1 #16 Mádi N. 2015-03-11 10:26
Kíváncsi vagyok ezek után, megnézem őket pénteken.
Idézet
 
 
#15 Bathory Gabor 2015-03-11 01:47
Annyira előttem van ez a nekemnyóc csávó (mer' el nem tudom képzelni, hogy csaj lenne): valami testi hibája biztosan van, de lehet, hogy egyéb más is, emiatt folyton csesztették már a bölcsiben is, na, ez az a teher, amit nem bírt el a lelke, főleg, hogy otthon az besavanyodott-ezer-éve-egyedülálló anyuka is állandóan mondja neki a magáét, kb. úgy, hogy: "édesegyetlenkic sifiam, a kéthetes zoknidat nem akarod végre betenni a mosógépbe, meg aztán jó volna, ha néha felporszívóznál a szobádban"... Az ilyennek sosem volt még nője, pedig már minden haverja agyonkufircolta magát; az ilyen 40 évesen is a besavanyodott-ezer-éve-egyedülálló anyjával lakik együtt, és minden este beköszön neki, ha elmegy otthonról, miközben a mama a huszonnyócadik ostoba vetélkedőt bambulja üveges szemmel, hogy "ne aggódj, anyu, nem maradok sokáig, és igen, van nálam személyi meg buszjegy!" Amikor meg teheti (sokszor), a gép előtt guvad, és a netközösségre ontja minden világfájdalmát. Vagy a pornóoldalakra... Aztán bebújik az ágyba, minden áldott este tökegyedül, egyetlen társa a szánalmas magánya, és ezzel pontosan tisztában is van, ami csak még inkább elmélyíti frusztráltságát , és ennek folyományaként másnap megkétszereződö tt dühvel fröcsögi ki magából a fantazmagóriáit netszerte.

Aztán lehet, hogy tévedek, és egy milliomos kis fasz csemete, akinek mindene megvan, pénz, pia, pina, de már nem tud mit kezdeni magával (Nullánál is kevesebb c. regény - megvan?), és mivel hiába a pénz-pia-pia szentháromság megléte, ÉPP az újságíráshoz kurvára nem konyít, ezért aztán folyton beugat a Shock szerkesztőinek - hisz van, amiben jobbak nála is. Az pedig a rockszakma...

Na, jó éjt, ez kellett az én lelkemnek is! :D
Idézet
 
 
+1 #14 kaffer 2015-03-10 22:52
Idézet - Tulus:
Van egy olyan érzésem, hogy ez a nekem8 direkt akarja hergelni az embereket....
Vagy pedig egy pattanásos 15 éves, akinek nem tetszik, hogy a világ nem backstreet boyz rajongókból áll, és ezért köpköd kígyót-békát (szegény állatok :-/ ) minden más zenekarra.


Ugyen ez jutott eszembe, max 15, de azok közül is egy lúzer..
Idézet
 
 
+2 #13 Tulus 2015-03-10 21:51
Van egy olyan érzésem, hogy ez a nekem8 direkt akarja hergelni az embereket....
Vagy pedig egy pattanásos 15 éves, akinek nem tetszik, hogy a világ nem backstreet boyz rajongókból áll, és ezért köpköd kígyót-békát (szegény állatok :-/ ) minden más zenekarra.
Idézet
 
 
-7 #12 nekem8 2015-03-10 18:18
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - nekem8:
Tehát a kérdés: miért erre a szar bandára vagytok vevők? Ok, hogy írtatok róluk, valszeg busásan megfizették, de miért kéne mindenkinek egyetemesen elfogadni, vagy szeretni őket? A(z) (extra) negatív véleménynek sehol semmi keresnivalója?


Nem kéne, de a nemtetszés kinyilvánítása a mi olvasatunkban nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy személyeskedő, trágár, primitív stílusban a börtönbe zárásukért fröcsögsz. És mivel ezt az oldalt mi üzemeltetjük, a határokat - számodra sajnos, számunkra hálistennek - mi szabjuk meg, így amennyiben nem tartod be a minimális szabályokat sem, ki leszel innen baszva. Tényleg most figyelmeztettel ek utoljára, a következő ámokfutásodnál bannolni fogjuk az IP-det meg a nickedet is. Utána pedig lehet visszajárni kísérteni máshonnan/máshogy (erre is van példa), de nem baj, mi is türelmesek vagyunk.

Mivel bántottalak? Sértegettelek téged valamivel? Nem. Szerintem egy rendes, jóravaló illető vagy, remek lemezkritikákka l, zenei ízléssel, toleranciával bizonyos neked nem tetsző kommentelőkkel szemben, és így tovább. Kérlek ne kapd fel a vizet, pláne ne ok nélkül, ha ebben kiegyezhetünk, hálám örökké üldözni fog, ÉS megígérem, hogy soha egyetlen negatív véleményt se láthattok tőlem a jövőben. Legyen áldás, békesség. Köszönöm. Béke. :)
Idézet
 
 
+5 #11 asdasd 2015-03-10 17:11
Idézet - nekem8:
Kinek rokonszeves ez a banda? 100 embernek? 200-nak?
Idézet - asdasd:
Idézet - nekem8:
Persze, aki nem pozitív véleménnyel van erről a bandáról, az már repülhet is... Ez aztán a szabad véleménynyílván ítás!


Az nem nem pozitív vélemény, amit leírtál, te idióta, hanem ordas nagy személyeskedő parasztkodás, amiért ha élőszóban hangzik el, úgy pofánbasznának, hogy repülnél.

Ha egy olyan ordas paraszttal futnék össze, mint te, és neked mondanám el, valószínűleg pofánbasznál, úgy, hogy földet se érjek.
Leírjam röviden? Szar ez a zenekar. Kész. Nem értek el semmit, nem ismeri őket senki, és a zenéjüket hallgatva, ezen egyáltalán nincs mit csodálni. Sőt, mint írtam, börtönben lenne a helyük (na jó, az azért túlzás volt, de a hangszereket mindenképp elvenném tőlük). Leírtam, ennyi. Miért ne írhatnám le a véleményem? Szilvia te pedig aranyos vagy, mint mindig. Úgy értem, hogy te is, és a shock magazin is, meg a kommentelők nagy része a mai bandákat, lemezeket csak nyeli, nyeli, nyeli. Mint kacsa a nokedlit. Csak az a baj, hogy a nokedlin kívül azért van más kaja is, aminek hasonló az íze, mégis ezerszer jobb.
Tehát a kérdés: miért erre a szar bandára vagytok vevők? Ok, hogy írtatok róluk, valszeg busásan megfizették, de miért kéne mindenkinek egyetemesen elfogadni, vagy szeretni őket? A(z) (extra) negatív véleménynek sehol semmi keresnivalója?


A műfaj egyik legnagyobb NEMZETKÖZI kiadójánál vannak, világszerte megjelentek a lemezeik, elismertek, mindenfele koncerteznek. Szerinted tényleg 200 ember kíváncsi rájuk? A múltkor azon hőbörögtél, hogy miért nincs egyetlen magyar zenekar sem, amelyik külföldön sikeres. Itt van egy, tessék. Nekem sem kenyerem, amit csinálnak, nem nekem szól, de le kalappal ilyen teljesítmény előtt, pláne ebben a rettentően nehéz műfajban.
Idézet
 
 
+7 #10 Draveczki-Ury Ádám 2015-03-10 16:55
Idézet - nekem8:
Tehát a kérdés: miért erre a szar bandára vagytok vevők? Ok, hogy írtatok róluk, valszeg busásan megfizették, de miért kéne mindenkinek egyetemesen elfogadni, vagy szeretni őket? A(z) (extra) negatív véleménynek sehol semmi keresnivalója?


Nem kéne, de a nemtetszés kinyilvánítása a mi olvasatunkban nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy személyeskedő, trágár, primitív stílusban a börtönbe zárásukért fröcsögsz. És mivel ezt az oldalt mi üzemeltetjük, a határokat - számodra sajnos, számunkra hálistennek - mi szabjuk meg, így amennyiben nem tartod be a minimális szabályokat sem, ki leszel innen baszva. Tényleg most figyelmeztettel ek utoljára, a következő ámokfutásodnál bannolni fogjuk az IP-det meg a nickedet is. Utána pedig lehet visszajárni kísérteni máshonnan/máshogy (erre is van példa), de nem baj, mi is türelmesek vagyunk.
Idézet
 
 
-9 #9 nekem8 2015-03-10 16:43
Kinek rokonszeves ez a banda? 100 embernek? 200-nak?
Idézet - asdasd:
Idézet - nekem8:
Persze, aki nem pozitív véleménnyel van erről a bandáról, az már repülhet is... Ez aztán a szabad véleménynyílván ítás!


Az nem nem pozitív vélemény, amit leírtál, te idióta, hanem ordas nagy személyeskedő parasztkodás, amiért ha élőszóban hangzik el, úgy pofánbasznának, hogy repülnél.

Ha egy olyan ordas paraszttal futnék össze, mint te, és neked mondanám el, valószínűleg pofánbasznál, úgy, hogy földet se érjek.
Leírjam röviden? Szar ez a zenekar. Kész. Nem értek el semmit, nem ismeri őket senki, és a zenéjüket hallgatva, ezen egyáltalán nincs mit csodálni. Sőt, mint írtam, börtönben lenne a helyük (na jó, az azért túlzás volt, de a hangszereket mindenképp elvenném tőlük). Leírtam, ennyi. Miért ne írhatnám le a véleményem? Szilvia te pedig aranyos vagy, mint mindig. Úgy értem, hogy te is, és a shock magazin is, meg a kommentelők nagy része a mai bandákat, lemezeket csak nyeli, nyeli, nyeli. Mint kacsa a nokedlit. Csak az a baj, hogy a nokedlin kívül azért van más kaja is, aminek hasonló az íze, mégis ezerszer jobb.
Tehát a kérdés: miért erre a szar bandára vagytok vevők? Ok, hogy írtatok róluk, valszeg busásan megfizették, de miért kéne mindenkinek egyetemesen elfogadni, vagy szeretni őket? A(z) (extra) negatív véleménynek sehol semmi keresnivalója?
Idézet
 
 
+12 #8 Valentin Szilvia 2015-03-10 14:04
Idézet - nekem8:
Persze, aki nem pozitív véleménnyel van erről a bandáról, az már repülhet is... Ez aztán a szabad véleménynyílván ítás!


Igen, szabadon lehet véleményt nyilvánítani, de azért, mert NEKED nem rokonszenves egy zene(kar), gyűlölettől fröcsögve nyilvánítod ki a véleményed, és máris törvénybe iktatnád, hogy börtönbe menjenek, azt teljesen normálisnak tartod. Aha. Mi nem.
Idézet
 
 
+8 #7 asdasd 2015-03-10 14:01
Idézet - nekem8:
Persze, aki nem pozitív véleménnyel van erről a bandáról, az már repülhet is... Ez aztán a szabad véleménynyílván ítás!


Az nem nem pozitív vélemény, amit leírtál, te idióta, hanem ordas nagy személyeskedő parasztkodás, amiért ha élőszóban hangzik el, úgy pofánbasznának, hogy repülnél.
Idézet
 
 
-17 #6 nekem8 2015-03-10 13:49
Persze, aki nem pozitív véleménnyel van erről a bandáról, az már repülhet is... Ez aztán a szabad véleménynyílván ítás!
Idézet
 
 
+10 #5 asdasd 2015-03-10 12:42
Idézet - nekem8:
Szar banda, az interjúalany egy ultragané ember, hányadék az egész zenekarával együtt...
Törvény kellene, hogy az ilyen zenekarok meg az ilyen fosfejűek ne játszhassanak zenélősdit, zenekarosdit...börtönbe lenne a helye ennek a gennynek


Szerintem most ertel el arra a pontra, ahol minden tovabbi magyarazkodas nelkul, teljesen nyugodt szivvel vaghatnak ki innen, mint a taknyot.
Idézet
 
 
-24 #4 nekem8 2015-03-10 10:24
Szar banda, az interjúalany egy ultragané ember, hányadék az egész zenekarával együtt...
Törvény kellene, hogy az ilyen zenekarok meg az ilyen fosfejűek ne játszhassanak zenélősdit, zenekarosdit...börtönbe lenne a helye ennek a gennynek
Idézet
 
 
+5 #3 neal and jack and me 2015-03-09 21:47
nagyon nagyon jók
pont ez a "baj" velük... itthon kevesen értik meg (én se)
Idézet
 
 
+4 #2 hjules 2015-03-09 13:58
Ááá, bizony zseniális zene, visz mint az állat:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.