Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sokakat meglep majd az új lemezzel a Metallica”

1118metKét sosem hallott felvétellel is szolgálhatunk a Metallicától: az egyik a hamarosan érkező Kill ’Em All újrakiadáson szerepel, és az alapdal The Four Horsemen remaszterizált verziója, a másik pedig a Record Store Dayre érkező koncert-EP-ről a Fade To Black. Egy közeli haver pedig úgy gondolja, hogy a lassan finisbe érkező új Metallica-album sokaknak okoz majd pozitív meglepetést…

Greg Fidelman producer segítségével lassan tényleg összerakja új lemezét a Metallica, amely még idén megjelenik, előtte azonban még érkezik tőlük minimum három kiadvány: az első kettő a Kill ’Em All és a Ride The Lightning újrahúzott változata lesz április 15-én. A banda első két albuma kapott egy remasztert, és a deluxe box set kiadásokban komoly bónuszmennyiség is található majd – a már ismert felvételek mellett alább most a The Four Horsemen feljavított változata is meghallgatható. A harmadik cucc egy koncert-minialbum lesz az április 16-ai Record Store Dayre (amelynek idén a Metallica az egyik nagykövete), és a Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica! - Live At Le Bataclan. Paris, France - June 11th, 2003 címet viseli. Utóbbi kilenc dalt tartalmaz, amelyek között az egyetlen Franticet leszámítva nem szerepel 1988 utáni, és a Fade To Blacket tették közzé róla. Lentebb ezt is meghallgathatod.

0322metAmi az új Metallica-dalokat illeti, a csapat egyik közeli ismerőse, Steve „Zetro” Souza szerint a banda sokaknak okoz majd kellemes meglepetést az anyaggal. „A Metallica szerintem érzi a nyomást, hogy olyan lemezt kell készítenie, amely felveszi a versenyt egy csomó ’80-as évek-beli thrashbanda aktuális albumaival”, mondta az Overdrive-nak az Exodus énekese. „Tavaly kétszer is játszottunk velük együtt, és nagyon jól eldumálgattam Kirkkel meg Jamesszel is. Ha megnézed, milyen utat jártak be zenekarként, ott volt a ’90-es években a Load, aztán jött a St. Anger, utána pedig a Death Magnetic, szóval egyre inkább visszakanyarodtak a klasszikus thrashes megszólaláshoz. Emellett a saját színterük nagy rajongói is, így van egy olyan érzésem, hogy most olyan album következik, amely még inkább a klasszikus thrashes hangzásvilágot képviseli – amelyen mindnyájan mozgunk manapság. Hallgasd csak meg a Megadeth új lemezét, a Dystopiát, és mondd, hogy a nyitószám, a The Threat Is Real nem marja le a bőrt az arcodról, bazmeg! Micsoda kezdés! Szerintem mi is így indítottunk legutóbb a Black 13-nel: egyből pofánrúgással. Hiszem, hogy a Metallica tisztában van vele, mi folyik a háttérben… Amikor együtt játszottunk most Németországban, James odajött hozzánk, és már évek óta nem találkoztunk, így nagyon jót dumáltunk meg elröhögcséltünk a régi szép időkön. Aztán rám nézett, és azt mondta: gyere, nézzük meg a Kreatort! Szóval remekül elvoltunk velük, és tényleg úgy gondolom, hogy sokakat meglepnek majd az új lemezzel.”

Az e hónapban harmincéves Master Of Puppetsről itt olvashatsz.

0218met

 

Hozzászólások 

 
+1 #17 Toti 2016-03-24 12:48
Én szeretem a Death Magneticet, két dolog viszont nem tetszik benne: olyan hangos, hogy szétvágja a fülemet, illetve a The Day That Never Comes. Ha valami riffhalmozás, akkor ez az.
Vannak nehezen emészthető számok is, mint a The Judas Kiss vagy a Broken, Beat & Scarred.

Az album legjobb száma, a The End Of The Line viszont minőségben felveszi a versenyt a korai éra számaival. Egyszerre St. Angeres, loados, Ride The Lightningos és motorheades - ezt nagyon eltalálták.
Idézet
 
 
+1 #16 Marci 2016-03-24 11:32
Idézet - KRMJBLRSD:
Idézet - Tulus:
Nagyon remélem, hogy Jamesék nem esnek bele a death magnetic-es hibába: A túl hosszú dalokba.


Nincs olyan, h túl hosszú dal! A Masteren, vagy a Justice-on sem 3 perces nóták voltak. Akkor jók voltak a 7-8 perces számok?
Mi a fszom ez??? Disco, h 3-4 perces számok legyenek!?:D
Legyen mindegyik szám 8 perces, millió váltással és akkor még 10 év múlva sem lehet megunni.
Én imádom mindegyik albumukat. A DM is rohadt jó volt. Sokat hallgatom. És azt sem bánom, ha ezen a vonalon maradnak. Persze nem lesz baj, ha nem DM 2.0 lesz.


Ja, csak a Masteren meg a Justice-on jo dalok vannak, a DM-en meg hosszu erolkodesek. Mas kulonbseg nincs.
Idézet
 
 
+2 #15 Tulus 2016-03-24 00:32
A Death Magnetic hosszútávon unalmas volt. A Justice meg a Master más tészta.
Ha a DM minden dala fele olyan hosszú lenne, akkor egy jó/értékelhető lemezt kapnánk. Így viszont csak elég közepes....
Idézet
 
 
-4 #14 KRMJBLRSD 2016-03-23 23:10
Idézet - Tulus:
Nagyon remélem, hogy Jamesék nem esnek bele a death magnetic-es hibába: A túl hosszú dalokba.


Nincs olyan, h túl hosszú dal! A Masteren, vagy a Justice-on sem 3 perces nóták voltak. Akkor jók voltak a 7-8 perces számok?
Mi a fszom ez??? Disco, h 3-4 perces számok legyenek!?:D
Legyen mindegyik szám 8 perces, millió váltással és akkor még 10 év múlva sem lehet megunni.
Én imádom mindegyik albumukat. A DM is rohadt jó volt. Sokat hallgatom. És azt sem bánom, ha ezen a vonalon maradnak. Persze nem lesz baj, ha nem DM 2.0 lesz.
Idézet
 
 
+2 #13 Tulus 2016-03-23 21:27
Nagyon remélem, hogy Jamesék nem esnek bele a death magnetic-es hibába: A túl hosszú dalokba.
Idézet
 
 
#12 Svet 2016-03-23 16:54
Idézet - senkise:
El kell fogadni, hogy sosem fogják megírni újra egy régi albumukat, mindegyik kizárólag ott és akkor születhetett meg, és ez szerintem így is van jól.


Amúgy szerintem is erre van a legtöbb esély. Mármint hogy valami újat csinálnak megint. Én nem vagyok rajongójuk, de azt elismerem hogy a Metallica mindig is nagyon értett az újításhoz és becsületükre váljék hogy még ha sokat is kellett várni a lemezeikre, soha nem azt kapták rajta az emberek amit vártak mert valami csavar mindig volt a dologban.
(Plusz természetesen kamuztak egy csomót az interjúkban hogy ilyen lesz meg olyan és végül mégsem olyan lett.)
Ebből gondolom hogy valami újat fognak most is csinálni. Úgy értem, egy új stílusban. Kinézem belőlük hogy mondjuk elkezdjenek 5FDP-s modern metalt játszani, vagy Slipknotos brutal metalt.
Bár még arra is látok esélyt hogy a lemez fele death metal lesz, a másik meg soft rock. :D Jó, ez tényleg elég merész, de amikor azt mondják hogy a kemény részek még keményebbek, a dallamosak meg még dallamosak lesznek nekem valahogy mindig az ugrik be hogy akkor nyilván a lemez kemény fele Death/Trash vagy netán Black durvulásokkal lesz tele, a másik fele pedig könnyed AOR-os Soft rock-os balladás cucc lesz. :D
Bár Lars-t ismerve és azt hogy mennyire szeret lépést tartani az aktuális trenddel, lehet hogy egy pop-metal albumot csinálnak, mert az manapság trendi és nem szükséges hozzá a technikás dobolás sem. :D
Idézet
 
 
+2 #11 sanyi 2016-03-23 14:04
„Sokakat meglep majd az új lemezzel a Metallica”

Ja. Azzal ha egyszer megjelenik. :D
Idézet
 
 
+5 #10 senkise 2016-03-23 08:21
Egy közeli barát véleménye alapján azért messzemenő következtetések et nemigen lehet levonni. Ha jól emlékszem Kirk azt mondta, hogy a DM a csapásirány most is. Sóvároghatunk, legyen Master-féle, legyen Load féle, ilyen-olyan, de ha az életművet megnézzük més sosem született két ugyanolyan lemez (kivéve a Load-tesókat, ami nagyon hasonló, de maguk is inkább egy dupla lemezként tekintenek rá). El kell fogadni, hogy sosem fogják megírni újra egy régi albumukat, mindegyik kizárólag ott és akkor születhetett meg, és ez szerintem így is van jól.
Idézet
 
 
+7 #9 Zsolti 2016-03-23 06:02
Remélem, most nem lesz a lemez a loudness war áldozata...
Azt is remélem, hogy nem akarnak úgy thrashelni, mint húszévesen. Azt is remélem, hogy pont emiatt nem lesz DM II.
Továbbra is úgy gondolom, hogy 52 éves fejjel valami Load-közeli irányvonal jobban is állna és hitelesebb is lenne tőlük, mint a régmúltba révedés...
Nem tudom, a reményeim közül melyiknek van realitása, de így is várom az albumot. :)
Idézet
 
 
+6 #8 Dead again 2016-03-22 20:58
Jó, de könyörgöm, ne egy Death magnetic II legyen (vagy arra hasonlító cucc)!!
Idézet
 
 
+9 #7 Svet 2016-03-22 14:04
Persze hogy meglep, hisz végre elkészül lassacskán. :)
Idézet
 
 
+2 #6 LiliMiciPanniSári 2016-03-22 13:52
Töltelékhír...nem vagyok fanyalgó de töltelékhír
Idézet
 
 
+6 #5 James Smith 2016-03-22 12:53
Akkor ezesetben elnézést kérek a valótlan állításért
Idézet
 
 
+13 #4 Simon Zoltán 2016-03-22 12:20
Idézet - James Smith:
"Köszönjük" a Bataclanos kiadást. Más emberek halálából és szenvedéséből hasznot húzni nagyon nem szép dolog.

A lemezből befolyó teljes összeg az erre a célra létrehozott alapítványhoz kerül amúgy...
Idézet
 
 
+10 #3 pekkae 2016-03-22 12:16
Idézet - newkid:
Szóval James megnézte a Kreatort és emiatt jó lesz az album! :D

Persze, megnézte, hogy tanuljon tőlük :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.