Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slipknot: előbb, mint bárki is gondolná?

0723knotTeljesen elkészült ötödik stúdióalbumának felvételi munkálataival a Slipknot. Jólértesült források szerint a lemez előbb kijöhet, mint arra bárki számítana – okkal feltételezhető, hogy az október végén esedékes, elképesztő felállású kaliforniai Knotfestek idejére már megjelenik.

„Érdekes”, mondta a HardDrive-nak Corey Taylor énekes, amikor azt firtatták, milyen érzés volt két alapember, a négy éve elhunyt Paul Gray basszer, illetve a tavaly év végén kirúgott Joey Jordison dobos nélkül dolgozni. „Előre tudtuk, hogy súlyos lesz. Tisztában voltunk vele, hogy feltérképezetlen területekre tévedünk majd, ahol nem feltétlenül tudjuk majd azonnal, mit kell tennünk. De Jim Root és Shawn Crahan egyből a sarkukra álltak: amolyan vezérszerepet vállaltak magukra, és tényleg összerántották a dolgokat. Így aztán mire eljutottunk a stúdiózásig, már egy rakás jó zenénk volt, amiből válogathattunk.”

A Slipknot a zenekari honlapon már közzétett pár képrészletet és logóelemet, vagyis biztosnak tekinthető, hogy a visszatérés nagyon közel van: lemezcímet vagy egyéb információkat továbbra sem tudni, de zeneipari pletykák szerint az első friss single hamarabb kijöhet, mint azt bárki is gondolná. Arról nem is beszélve, hogy a már korábban bejelentett novemberi tokiói Knotfestet egy megaméretű, többnapos kaliforniai metal-orgia is megelőzi majd október 24-26. között San Bernardinóban. Az OzzFestek legfényesebb napjait idéző rendezvényen két este a Slipknot játszik headlinerként, de rajtuk kívül olyan nevek vonulnak majd fel a programban, mint a Five Finger Death Punch, a Volbeat, az Anthrax, a Hellyeah, a Danzig, a Testament, az Atreyu, az In This Moment, a Suicide Silence, a Killswitch Engage, a Miss May I, az Of Mice & Men és még sokan mások.

A zenekar korábban az Iowa és a Vol. 3: (The Subliminal Verses) keverékeként jellemezte az új lemez irányvonalát. Azt ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy valóban a Madball korábbi ütőse, Jay Weinberg ül-e a decemberben kirúgott Joey Jordison helyén, vagy esetleg valaki más.

A Slipknot idén nyáron tizenöt éves első lemezéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
-1 #9 Abracadabra 2014-07-31 20:22
Talán valami lesz most pénteken a sokadik teaser után. Corey twitter bejegyzése nyújt alapot a feltételezéshez . Szóval holnap hegyezni kell a klaviatúrát, füleket, szemeket. (Nekem pedig szülinapi ajándék is lenne, bár azt ma tartom, de sebaj. :D:D:D:D)
Idézet
 
 
+5 #8 Abracadabra 2014-07-25 06:42
Igazság szerint nem tudhatjuk, hogy milyen szinten álltak a dalszerzéssel. Lehet, hogy voltak már komoly riffek, esetleg számok gerincei, és összeültek jammelni korábban is. Tudtommal mindenkinek voltak ötletei, amik az évek folyamán gyűltek, csak hát vannak komoly side projektei pár tagnak! És azok nem egy idősíkon haladtak, ezért (is) csúszott a lemez. Pluszban Paul halála pedig gyász, ami nem határidős tevékenység. Valamint Joey abszurd távozása elgondolkodtat mindenkit, vajon mennyi és milyen mélységű konfliktushelyz et alakult ki a bandában a hosszú évek folyamán.
A sok rossz, a gyász, a kétkedések és a támadások ellenére sarkukra álltak.

Joey baromira fog hiányozni, a világ egyik legjobb dobosa, de higgyétek el, most két új tag lesz kint a színpadon. Ezt Corey konfirmálta, és érezni lehet, hogy folytatni akarják, mert eltelt már annyi idő, hogy Paul emlékének ápolása mellett egy ember felvegye a maszkot és az overállt, nyakába akassza a basszusgitárt és kimenjen melléjük a színpadra játszani. Ugyanez vonatkozik a dobosra is. Ha nem ez történik, akkor az eléggé fura lenne már. MIVEL ÚJ LEMEZ JÖN ---> ÚJ ÉLETPERIÓDUS KEZDŐDIK.

Más zenekarokban is történtek már fájdalmas távozások sajnos. Ez van, mit tudsz tenni ellene... Semmit. Nem mi dolgozunk velük, nem látjuk, nem érezzük, hogy mi a szituáció.
Idézet
 
 
+2 #7 revdav11 2014-07-24 19:50
Nem hinném hogy teljes jogú tagokkal pótolnák a kiesetteket. Talán Joeyt igen, de Pault is csak háttérből helyettesítetté k, akkor miért pont most lenne máshogy?

Ha viszont tényleg, akkor Paul helyére 99% hogy Donnie jönne, amivel meg is lehet békélni, mer ő Corey előtt is tag volt.

Új dobost meg hát...
Elég kényes téma, kényesebb, mintha egy új gitáros kellene, nem tudom hogy fogják megoldani. Nem nagyon lehet Joeyt pótolni, lehet itt köpködni meg fikázni, de akkor is a világ egyik legjobb dobosa.

Nem merném kijelenteni, hogy az album szar lesz, de az, hogy 2 a fő dalszerzőkből kiesett (kiejtették), és hogy ilyen hamar kész lettek nekem nem hangzik olyan jól. Félek hogy összecsapott meló lesz és hitelét veszti a banda. Igaz sokaknál azt már a Vol.-nál meg az AHIG-nál elvesztették.
Idézet
 
 
-1 #6 sanyi 2014-07-24 19:40
Na, vajon mi lesz hamarabb... új Slipknot vagy új Metallica?Lehet tippelni.
Szerintem előtte még Elvis Presley feltámad és ketté választja a fekete tengert majd kivezeti a más vallásúakat Egyiptom földjéről és elkészíti az új keresztény black-metál lemezét. Utána talán a két csapat végre kiadja a jó ideje beharangozott új lemezét, mert már több száz riff meg van írva, csak ki kell adni.
Mindegy amúgy. Nem panaszkodom, mert most is a Redeemer Of Souls ordít a hangfalakból :)
Idézet
 
 
+3 #5 Abracadabra 2014-07-24 18:41
A teaserek alapján szerintem nem Stone Sour 2 lesz. :-) A két tag pedig majd debütál október végén Knockfesten. Vagy a kiadás napján!! Nemsokára jön egy single. :-) Én lelkes vagyok. :D
Idézet
 
 
+3 #4 Codename333 2014-07-24 16:32
na csak hallanánk már! Kiváncsi vok.Remélem nem stone sour 2-öt fogok hallani
Idézet
 
 
+2 #3 ADIZS 2014-07-24 14:43
Idézet - Trollmagnet:
Ezzel az a baj, hogy még mindig nem derült ki, hogy ki dobolta fel ezt a lemezt... Lehet hogy Shawn Crahan, lehet, hogy ez az új arc, akinek még a nevére sem emlékszem, akivel elvileg fel fognak lépni, de az is lehet, hogy Joey felvételeit használták fel... sőt még arról is lehet szó, hogy dobgéppel toltál, lol. A basszer valszeg Donnie lesz
Kíváncsi vagyok, de már nem nevezném magamat rajongónak, mint akár 4 évvel ezelőtt...


Annyira tök mindegy. A dobgép miatt nyafogók 99%-a szerintem soha az életbe nem jönne rá, hogy xy szám dobgéppel lett felvéve, ha nem kötnék az orrukra.

Lehet hogy a végén még tényleg lesz még egy Slipknot album, pedig én már nagyon régen letettem róla.
Idézet
 
 
+1 #2 Trollmagnet 2014-07-24 13:17
Ezzel az a baj, hogy még mindig nem derült ki, hogy ki dobolta fel ezt a lemezt... Lehet hogy Shawn Crahan, lehet, hogy ez az új arc, akinek még a nevére sem emlékszem, akivel elvileg fel fognak lépni, de az is lehet, hogy Joey felvételeit használták fel... sőt még arról is lehet szó, hogy dobgéppel toltál, lol. A basszer valszeg Donnie lesz
Kíváncsi vagyok, de már nem nevezném magamat rajongónak, mint akár 4 évvel ezelőtt...
Idézet
 
 
+1 #1 Abracadabra 2014-07-24 06:42
Kilencen lesznek a színpadon!!! Corey konfirmálta Lou Brutusnak. :-) A többi részlet gondolom egyenlőre titok, viszont a single igencsak hamarosan terítékre kerül. Új album Knockfest előtt!! :D:D:D Corey-ék nagyon pörögnek. :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.