Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rob Zombie és a Hatebreed korábbi producerével stúdiózik a Queensryche

0306qrChris Harris, azaz Zeuss lesz a Queensryche új albumának producere. Az album felvételi munkálatai már folynak, a megjelenés valamikor az év második felében várható a Century Mediánál.

Az elsősorban súlyosabb, zúzósabb bandák mellől ismert Zeuss lesz az új Queensryche-album producere. Chris Harris azelőtt többek között a Hatebreeddel, a Soulfly-jal, a Shadows Fall-lal vagy Rob Zombie-val dolgozott, és szerződtetése alighanem eleve állásfoglalásnak tekinthető a banda részéről, vagyis a második Todd La Torrével készítendő album talán még inkább metalos lesz, mintaz első ebben a felállásban. Az énekes egy korábbi nyilatkozata szerint ugyanakkor az új lemezen mindenképpen lesznek újszerű dolgok is. „Azt mondanám, melodikusak ezek az új számok. Akadnak tényleg zúzós, súlyos témák is. Néhány a Rage For Orderre, az Operation: Mindcrime-ra emlékeztet engem. Még az is lehet, hogy olyasmikbe is belecsúszunk, ami kicsit kommerszebb, nem mintha ez lenne a cél. Csak valahogy úgy, mint legutóbb mondjuk az In This Lightnál. Remélhetőleg egy erőteljes, dallamos refrénekkel, nagyszerű gitárrészekkel, dinamikával teli, kicsit több progos elemmel teli album készül majd a végén”, mondta nemrég egy interjúban Todd.

Noha a Queensryche kifelé természetesen nagyszerű új kezdeményezésként adta el pár húzását az utóbbi hónapokban, a Geoff Tate-tel lefolytatott pereskedés alighanem elég rendesen hazavágta anyagilag a zenekart. Erre utal, hogy a zenekar részben egy PledgeMusic-kampány keretében finanszírozza a lemez elkészítését, és emellett 2 millió dollárnyi értékben kínálnak részesedést a rajongóknak a zenekar ügyeit intéző új cégháttérből is. Ennek lényege, hogy minimum 50 ezer dollár befektetése ellenében a beruházók arányos mértékben maguk is tulajdonossá válnak a társaságban, és természetesen részesednek majd a jövőbeli mindennemű bevételekből is.

Az új album megjelenése legkorábban nyárra várható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 The_Sentinel 2015-03-09 09:10
A Sanctuary új lemezét is Zeuss producelte, csak hogy egy stílusában közelebbi anyag is említésre kerüljön.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.