Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rex: „Bizonyos dolgoknak a könyvemben nem kellett volna nyomtatásban megjelenniük”

0422rexTavaly magyarul is megjelent Rex Brown önéletrajzi könyve. Érdekes módon a hamarosan szólóalbummal jelentkező basszer most azt nyilatkozta: bizonyos dolgokat már biztosan nem írna bele a kötetbe.

Elég kemény szavak is bekerültek a korábbi zenésztársakról – elsősorban Vinnie Paulról – Rex Brown és Mark Eglinton könyvébe, amely a Pantera ex-basszerének életéről szólt, és tavaly magyarul is kijött. Úgy tűnik, hogy a hónap végén első szólóalbumával jelentkező Rex maga is érzi: néha kicsit elszaladt vele a ló a kötetben. „Valaki megkeresett egy könyves ajánlattal, én meg először azt mondtam: nem igazán akarok könyvet írni”, magyarázta a basszer egy facebookos élő chatben. „De sok minden történt velem is, és korábban nem igazán mondtam semmit a sajtónak… Számomra mindig is elsősorban a jammelésről, a dalokról szólt ez az egész, nem az ilyesmikről. De hát ez meg a szükséges rossz… A könyvet az életem egy bizonyos szakaszában írtuk, és bizonyos dolgoknak, amelyek végül belekerültek, nem kellett volna nyomtatásban megjelenniük. Eléggé átgondolatlanul mondtam ezeket… De összességében a könyv azt mutatja, hol tartottam akkoriban. Most már lenne bennem néhány további fejezet is. Jelenleg tényleg nagyon jól érzem magam, nem is lehetnék boldogabb.”

Rex első albuma, a Smoke On This... július 28-án jelenik meg. A basszer Nashville-ben rögzítette az anyagot egy régi barátja, Lance Harvill segítségével, akivel korábban már zenélt együtt az Arms Of The Sunban, és mint korábbi nyilatkozataiban már érzékeltette, a zene elsősorban a '70-es évek hatását tükrözi majd. Mint a promófotón és a borítón is látható, Rex itt a négyhúros mellett gitározik is, de az énektémákat is ő nyomta fel, a dobtémákat pedig Christopher Williams vállalta be, akit elsősorban az Accept jelenlegi felállásából ismerhetünk, de a Blackfootban is érdekelt. A produceri feladatokat Caleb Sherman látta el, Harvill pedig a dalszerzés mellett a produkciós oldalba és a hangszeres részekbe is belefolyt.

A Smoke On This...-re az alábbi dalok kerülnek fel:

rexbrown_c01. Lone Rider
02. Crossing Lines
03. Buried Alive
04. Train Song
05. Get Yourself Alright
06. Fault Line
07. What Comes Around...
08. Grace
09. So Into You
10. Best Of Me
11. One Of these Days

Mindez egyébként nem jelenti Rex jelenlegi főbandája, a Kill Devil Hill végét sem, jövőre elvileg itt is lesz lemez, és ősszel is játszanak egy német fesztiválon. Rex szólólemezéről két dalt alább meg lehet hallgatni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.