Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Otthagyta a Borknagart Vintersorg

Távozott a Borknagar soraiból Andreas Hedlund, azaz Vintersorg énekes. A zenekarban innentől fogva kizárólag I.C.S. Vortex és Lazare felel majd az énekért.

0221vintersorg

Éppen tizenegyedik nagylemezén dolgozik a Borknagar, amelyet Jens Bogrennel öntenek majd végső formába a tavasz folyamán. Korszakhatárt jelent ugyanakkor a zenekar életében, hogy tizenkilenc év után távozott soraikból Vintersorg énekes. „Egyszerre könnyű és nehéz szívvel hagyom ott a Borknagart”, indokolja a döntést Andreas Hedlund. „Könnyű, mert barátian válunk el, és tudom, hogy a rajongók, illetve a zenekar érdekében is ez részemről a helyes lépés. Ugyanakkor nehéz, mert sosem egyszerű otthagyni valamit, ami ennyire jelentőségteljes és csodálatos. A balesetem utáni állapotom ugyanakkor nehézzé teszi számomra a turnézást, és a hétköznapi munkám csak még jobban megbonyolítja a helyzetet. Szóval akár azt is mondhatjuk, hogy nem távozom, hanem kicsit megolajozom a Borknagar-gépezetet, így a zenekar továbbra is sokat koncertezhet.”

A csapat szintén a legjobbakat kívánja Hedlundnak, akinek említett autóbalesetében a füle is megsérült és a hallása is károsodott, ezért okoz számára nehézséget a koncertezés. A Borknagarban innentől fogva a 2010-es évek elején visszatért Simen Hestnæs, azaz I.C.S. Vortex lesz a fő énekes, vagyis nem vesznek be új embert Vintersorg helyére, és ugyanígy továbbra is kiveszi majd a részét a vokálfronton adódó feladatokból Lars Nedland, azaz Lazare is. Az őszre várható új albumot korábban a 2016-os Winter Thrice logikus kiterjesztésének ígérte a banda.

Mindez egy éven belül már a harmadik személyi változás a Borknagarban, hiszen tavaly év elején Jens F. Ryland gitáros távozott tőlük, ősszel pedig Baard Kolstad dobost váltotta Bjørn Dugstad Rønnow.

 

Hozzászólások 

 
#2 necromedve 2019-02-21 23:32
Na, azon pont nem ő énekel, szerintem a legjobb lemezük. :)

Valamennyire várható volt Simen visszatérésével , két dudás egy csárdában nem fér meg. Itt meg volt még több is....

Picit sajnálom azért, minden énekessel sikerült újat hoznia a zenekarnak, a vele készült első 2 nagylemez is zseniális lett.
Idézet
 
 
#1 Carrast 2019-02-21 09:16
baszki, pont most hallgattam reggel a Quintessence-t...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.