Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nightwish: színtiszta black metal vagy teljesen akusztikus?

Tuomas Holopainen tudja, hogy sokaknak nem tetszett a legutóbbi Nightwish album, amely egyébként egyelőre nem is hozza elődje, a 2007-es Dark Passion Play eredményeit, bár természetesen ettől még komoly sikert aratott a világ minden táján. Az Imaginaerum sztoriján alapuló filmet novemberben mutatják be Finnországban.

„Ért minket némi kritika az Imaginaerum miatt”, ismerte be Tuomas az Artisannak. „Volt, aki azt mondta, hogy ez már nem metal, hanem filmzene, túl sok benne a nagyzenekari rész. És ebben van is igazság: pontosan erre törekedtünk ezzel az albummal, hiszen eleve egy film soundtrackjének készült. Ettől még a következő album simán lehet színtiszta black metal mindenféle nagyzenekar meg billentyűk nélkül, vagy akár teljesen akusztikus is. Ki tudja? Az a lényeg, hogy mindig azt csináld, amit helyesnek érzel.”

Az Imaginaerumhoz kapcsolt filmet november 23-án mutatják be Finnországban, de a premiert még megelőzi egy speciális vetítés Helsinkiben, ahol a Hartwall Arenában a banda egy koncerttel egybekötve mutatja be a mozit. A filmet az a Stobe Harju rendezte, akivel a banda korábban a The Islander videoklipet is forgatta. A fantasy jellegű alkotás az album koncepcióját követi, és alapvetően a DVD-piacra készült: költségvetése 3,7 millió dollár, amiből 575 ezret a finn állam finanszírozott egy program keretében. Akárcsak a lemez, úgy természetesen az azon alapuló film központi figurája egy idős korban járó dalszerző, aki álmában utazást tesz saját régmúltjába, és eközben számos elfeledett emlékét újraéli.

A Nightwish tavaszi budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Gabe 2012-09-19 07:39
Nekem is.
Idézet
 
 
+1 #1 Nűnű 2012-09-18 13:02
Ízlések és pofonok, nekem az Imaginaerum az eddigi legjobb Nightwish lemez
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.