Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nightwish: megérkezett az Endless Forms Most Beautiful dallistája

Endless Forms Most Beautiful címmel jelenik meg március 27-én a Nightwish új nagylemeze. A zenekarnak ez lesz az első albuma Floor Jansennel a mikrofonnál, és az Élan című single vezeti fel február folyamán. Magára a normál verzióra tizenegy dal kerül, de természetesen több mutációt is forgalomba hoznak.

1208nachtwnsch

Ismét a banda régi kollaboránsa, Toxic Angel jegyzi az új Nightwish borítóját, amely március végén kerül a boltokba a Nuclear Blast gondozásában, méghozzá hat különböző formában – ezek közül talán a digibook verzió a legexkluzívabb, amelyben az anyag instrumentális változatát is a rendes nagylemezhez csatolják. Az albumra tizenegy dal kerül majd fel, a címet pedig Charles Darwin korszakalkotó műve, A fajok eredete inspirálta, konkrétan az alábbi idézet: „Felemelő elképzelés ez, amely szerint a Teremtő az életet a maga különféle erőivel együtt eredetileg csupán néhány, vagy csak egyetlen formába lehelte bele, és mialatt bolygónk a gravitáció megmásíthatatlan törvényét követve keringett körbe-körbe, ebből az egyszerű kezdetből kiindulva végtelenül sokféle, csodálatos és gyönyörű forma bontakozott ki - és teszi ma is.” „Ennél a klasszikus idézetnél kezdődött minden”, mondja a banda főnöke, Tuomas Holopainen billentyűs. „Márciusban indulunk a nagy útra, tartsatok velünk ti is!”

Mint tudjuk, az anyagot Jukka Nevalainen helyett a Wintersunból ismert Kai Hahto dobolta fel, hiszen a csapat ütőse súlyos álmatlanságban szenved, amely már a megfelelő minőségű munkavégzésben is meggátolta. Emellett nemcsak Floor Jansen debütál az anyagon teljes jogú tagként, hanem a dudáért és egyéb extra hangszerekért felelős, régóta a bandát kísérő Troy Donockley is, akit az énekesnővel együtt véglegesítettek státuszában. Tuomas emellett annyit már elhintett korábban is, hogy az új album valószínűleg szimplább, pőrébb megközelítésű lesz majd a legutóbbi Imaginaerumnál. A felvezető single, az Élan február 13-án érkezik, és egy lemezre nem kerülő dal is szerepelni fog rajta Sagan címmel.

1223nwcAz új lemez szimpla, jewel case-es verziójára tizenegy dal kerül, egészen pontosan az alábbiak:

01. Shudder Before The Beautiful
02. Weak Fantasy
03. Élan
04. Yours Is An Empty Hope
05. Our Decades In the Sun
06. My Walden
07. Endless Forms Most Beautiful
08. Edema Ruh
09. Alpenglow
10. The Eyes Of Sharbat Gula
11. The Greatest Show On Earth

Emellett lesz még digibook kiadás is, benne a teljes anyag instrumentális változatával, earbook három CD-vel (a sima és az instru mellett a dalok nagyzenekari hangszerelésű változatával), illetve bakelit és digitális letöltés is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.