Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kicsit szimplább megközelítésű lehet a következő Nightwish lemez

0729nwfjTuomas Holopainen billentyűs szerint a következő Nightwish lemez valószínűleg szimplább megközelítésű lesz a legutóbbi Imaginaerumnál, ez azonban még mindenképpen a távoli jövő zenéje: a csapat csak 2014 júliusában áll neki komolyan a munkálatoknak.

„Nem igazán tudom még, mit csinálunk majd legközelebb, de van egy olyan ösztönös érzésem, hogy valami kicsit egyszerűbbet, ami inkább a régebbi dolgainkra utal”, magyarázta Tuomas a FestivalBlog.be-nek adott interjújában a következő Nightwish anyag irányvonalát. „Kicsit bandásabb jellege lesz, mert most már maximálisan feltérképeztük ezt a nagyzenekari, változatos spektrumot, legalábbis egyelőre így érzem. Három új dalom mindenesetre már van, és megint valami más született.”

Tuomas továbbra sem kívánt állást foglalni azt illetően, hogy a bandában hosszú hónapok óta helyettesítő Floor Jansen lesz-e a Nightwish új énekese. „Az a helyzet, hogy még nem gondolkodtunk ezen konkrét módon, mert nincs is rá szükség. Most úgy érzem, szükségem van egy-két hónapra, amikor egyáltalán nem is gondolok erre. Utána, az év végén majd meg kell hoznunk pár döntést, de nyilván mindenki látja, hogy teljesen természetes módon Floor van a lista élén. Hivatalosan azonban semmit sem szeretnék kijelenteni, egyelőre még nem akarok dönteni. De Floor fantasztikus, semmi rosszat nem tudok mondani róla.

Akármi is lesz azonban a következő Nightwish lemezen, és akárki is énekli majd fel a dalokat, semmiképpen sem a közeljövőben hallhatjuk majd az eredményt: a következő hónapokban Tuomas a Scrooge McDuck projekttel foglalkozik majd, Floor az aktuális ReVamp album kapcsán mozog, Marco Hietala basszer/énekes különböző egyéb foglalatosságokat talált magának – például vendégeskedik a készülő Ayreon lemezen –, Emppu Vuorinen gitáros pedig ismét a Brother Firetribe ügyeinek szenteli magát. A tagok emellett kicsit pihenni is szeretnének az utóbbi másfél év kemény turnézása után, vagyis a konkrét lemezkészítési munkálatok legkorábban jövő nyáron, július környékén kezdődhetnek meg. Reálisan nézve tehát 2015 előtt aligha jelenik meg új Nightwish mű.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Peredhil 2013-08-22 09:54
Floor eddig az egyik legokkésabb Nightwish énekesnő! Tarját és Anette-t is nagyon csípem, de Floor olyan, mintha a két elődje legjobb tulajdonságait rakták volna össze, és mind a mellett kibaszottul szexy a csaj! Szóval nagyon reménykedem, hogy marad a bandában! \m/
És ami a sok kommentvitézt illeti, igazából csak sajnálni tudom, ha nem tetszik nekik, de szerintem a Nightwish a mai napig lemezről lemezre jobb és jobb lett/lesz, itthon egyre csak többet és többet forognak a lejátszóban. Tuomas zeneszerzői képességeiben még sosem csalódtunk és ha szimplább is lesz az új album, az sosem annyira szimpla, hogy ne legyen állat!!! Let's Rock!
Idézet
 
 
#2 pumpika666 2013-08-22 09:48
nem is baj, ezzel az imaginaerum lemezzel nem tudtam mit kezdeni. érdekes módon az előtte levő anettkáés lemezzel semmi bajom nincs, pedig ott sincsenek brutális magas hangú áriák...de qrva jó nóták viszont igen! és ez nem mind1.
az imaginaerum-ot majd ha látom szétolcsósítva, akkor talán megveszem a gyűjtemény miatt, de nagy pénzt nem ér meg.
várom a floor-os (akt)albumot :)
Idézet
 
 
+2 #1 TelekiPál 2013-08-22 09:17
Talán nem is baj. A Nightwish érdekes, meg izgalmas volt, amikor felbukkant, de azóta sz.rásig van a mezőny olyan zenekarokkal, akik legalább olyan jó női énekessel bírnak, mint a Nightwish, arról nem is beszélve, hogy Tuomas-ék utóbbi pár lemeze már-már emészthetetlenü l giccsesre sikerült - különösen igaz ez az Imaginaerumra. Azt hiszem sokat elárul, hogy az End of an Era DVD-ben minden megvolt amiért szerettük ezt a zenekart és ami azóta valahogy nagyon elveszett belőle. Könnyű lenne ráfogni a hiányt Tarjára, ha a szólókarrierjéb en fellelhető lenne ez a hiányzó fogaskerék. Egyszerűen elmúlt a Nightwish varázs...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.