Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nicke Andersson is vendégszerepel a The Trousers új albumán

0429trousersÁprilis közepén jelent meg Freakbeat címmel a The Trousers új nagylemeze, amelynek egyik érdekessége, hogy az egyik dalban Nicke Andersson (korábban The Hellacopters és Entombed, ma Imperial State Electric) játssza az egyik szólót. A budapesti rock'n'rollerek ügyeit egy svéd menedzsment intézi a jövőben.

A Kőváry Zoltán vezette The Trousers új albuma a budapesti Artist Factoryben készült Cs. Szabó Zoltán vezetésével, és ezen a lemezen mutatkozik be a csapatban két új tag is Locke Péter gitáros és Iliás Ádám basszusgitáros személyében. Néhány dalt egyébként még az előző basszusgitáros, Tarr Kornél játszott fel az anyagra. Mellettük játszik még az albumon Gábor András az Ozone Mamából, méghozzá egy gitárszólót az Electric Garden című dal végén, és Ferenczi Szoni is. A banda új kisegítő billentyűse, Derecskei Zsolt minden dalban szerepet kapott, akárcsak vokalista Csányi Rita.

0429trouserscAz anyag egyik fő érdekessége mindemellett Nicke Andersson vendégszereplése. A The Trousers a tavalyi év folyamán került kapcsolatba a stockholmi death metal és rock’n’roll élet emblematikus figurájával, az Entombed és a The Hellacopters volt főemberével, miután diplomata és rockrajongó barátjuk, Lars Erik Tindre megbízatása lejárt a budapesti svéd nagykövetségen, és hazaköltözött Stockholmba. A korábban a Backyard Babiest is Stockholm fő hazai hídfőállására varázsolt Tindrének annyira megtetszett a készülő lemez Sister Sludge című dala, hogy alapított egy Sister Sludge Management nevű céget, amely svéd garázszenekarokkal és a The Trousersszel foglalkozik. A diplomata emellett ráadásul megkereste Nicke Andersson menedzserét, és személyesen is találkozott az énekessel, hogy felkérje: szerepeljen Zoliék új albumán. Andersson elsőre igent mondott, a közös munka vége pedig az lett, hogy a Real Deep Groove című dalban az ő gitárszólója hallható.

Az album pár hete debütált a Lángoló Gitárokon, és alább meghallgatható.

The Trousers - Freakbeat (2013) by The Trousers

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 kazánkovács 2013-04-29 20:21
Elég frankón nyomják a Hellacopters féle rock and rollt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.