Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine nem tudott ráhangolódni Friedmanre és Menzára

0627daveDave Mustaine a Megadeth azóta kirúgott menedzsmentjére kente Chris Broderick gitáros és Shawn Drover dobos őszi távozását, és azt állítja: személy szerint cseppet sem bánja, hogy az ilyen irányú erőfeszítések ellenére sem jött össze a legklasszikusabb felállás Marty Friedmannel és Nick Menzával. A zenekar főnöke szerint Kiko Loureiro és Chris Adler tökéletes választásnak bizonyult az új albumhoz.

„Igen, szó volt egy újjáalakulásról, de én nem akartam, annyira legalábbis biztosan nem, mint amennyire bizonyára a rajongók szeretnék ezt, illetve amennyire az a menedzsment is akarta volna a dolgot, amelyiket éppen most rúgtuk ki”, szögezte le Mustaine a brit Metal Hammernek. „Szintén úgy gondolom, hogy a két távozó sráccal is a menedzsment bánt méltánytalanul – még csak el sem köszöntek tőlem, és tényleg ennyire gáz módon beszéltek velük. Emiatt szomorú vagyok. Sok évet töltöttünk el közösen, és minden jót kívánok nekik. Ami Nicket és Martyt illeti: a sors most nem akarta ezt. Találkoztunk velük egy vacsorára a NAMM vásáron januárban, és elég feszült volt a légkör, nem igazán tudtam ráhangolódni a dologra. Ha valakivel együtt zenélsz, annak a szórakozásról, a mosolyról, az összepacsizásokról kell szólnia, és itt távolról sem erről beszéltünk. Nem akarok rosszat mondani Nickről és Martyról, de már nem szerepelnek a terveink között.”

Az emlegetett menedzsmentet egyébként Ron Lafitte vezeti, akivel annak idején a zenekar karrierje legsikeresebb időszakában, a ’90-es évek első felében is együtt dolgozott. Mustaine saját bevallása szerint kifejezetten örült, hogy így alakultak a fejlemények. „Amolyan megkönnyebbülés-félét érkeztem, amikor nem jött össze az újjáalakulás. Korábban már beszéltem Chris Adlerrel, hogy szerepeljen a lemezen, de először azt hitte, csak húzom, így ismét felkerestem, és azt mondtam: csináljuk meg ezt együtt. Gitárost találni már keményebb diónak bizonyult, de az új menedzsmentünktől kaptam egy listát, amelyen Kiko is szerepelt. Nagyszerű és jellegzetes hangzása van, ami remekül illik a Megadeth megszólalásához. Megkértük, hogy játsszon fel pár gitártémát egy dob-basszus alapra, és a stúdióban mindenki azt mondta a végeredmény hallatán: bassza meg, ez nagyon ott van!”

Ami a következő Megadeth-lemezt illeti, a zenekar tizenhárom saját dalon és két feldolgozáson dolgozik, ezek a Budgie Melt The Ice Away-e és a Fear Foreign Policyje. David Ellefson és Mustaine szerint az anyag inkább a régi, thrashes Megadethre üt, de rengeteg dallam rejlik a számokban, Kiko Loureiro pedig számos akusztikus résszel gazdagította a zenét, sőt, a Poisonous Shadows című dalban még zongorán is játszott néhány Chopin-ihlette futamot. Utóbbi dalhoz a korábbi Megadeth-producer, Dann Huff édesapja, Nashville egyik stúdióguruja, Ronn Huff is írt pár nagyzenekari témát. Emellett olyan dalok szerepelnek majd az egyelőre cím nélküli anyagon, mint a The Emperor Has No Clothes vagy a Tyranocide, és némi slide gitározás erejéig még a countrysta Steve Wariner is felbukkan majd vendégként valamelyik számban. A megjelenés az év második felére vagy legkésőbb 2016 elejére várható. Chris Adler egy kanadai fesztiválon már biztosan fellép júliusban a zenekarral, de egyelőre még nem tudni, sikerül-e hosszabb távon is összeegyeztetnie a Lamb Of God és a Megadeth bokros teendőit. Broderick és Drover új zenekara, az Act Of Defiance első dala itt hallgatható meg.

 

Hozzászólások 

 
+9 #9 Venomádi 2015-06-28 13:36
Idézet - Norb:
Mustainenek is sokat jár a pofája feleslegesen. Igazán ütős lemezt pedig legalább tizenöt éve nem tett le az asztalra!


Valószínűleg azóta mélyhibernációb an feküdtél.
Idézet
 
 
+2 #8 teflon gyula 2015-06-28 11:13
teljesen reális sztori, hogy egy baráti megbeszélést szeretett volna, nem értem, hogy ezt miért nem hiszi el senki, csak a hülye nick menza nem volt jó fej. egy baráti, mosolygós találkozó megszervezésére pedig nincs is jobb hely, mint a kőkemény üzletről, pénzről és feszkóról szóló zenei vásár. hogyne. csak a mosoly számít, nyilván. meg a barátság, meg a szeretet persze, és a rajongók is, ja.
Idézet
 
 
+3 #7 Svet 2015-06-27 22:06
Mustaine-nek nem jön be a Menza? Ahogy hallom a középiskolásokn ak sem... :)
Idézet
 
 
-1 #6 Norb 2015-06-27 17:48
Mustainenek is sokat jár a pofája feleslegesen. Igazán ütős lemezt pedig legalább tizenöt éve nem tett le az asztalra!
Idézet
 
 
+2 #5 saszi 2015-06-27 17:35
szerintem nyilvánvaló, hogy egyedül Marty tett nagy ívből a visszamenetelre . Ezért nem is nyilatkozik róla. Ez a koncert amúgy hihetetlenül jó. Rengetegszer meghallgattam már.
Idézet
 
 
+5 #4 Jézus 2015-06-27 10:34
https://www.youtube.com/watch?v=BfkHwjnCNYs
Pont Mustainnél van szüksége egy kis zsebpénzre melósként.
Idézet
 
 
+7 #3 a75 2015-06-27 09:23
Tipikus Mustaine nyilatkozat. De hát így szeretjük....
Idézet
 
 
+5 #2 valarmorgulisz 2015-06-27 08:29
Még mindig elképedek, hogy Dave, finoman szólva sem egy szép teremtés. :D De hát, amit az Úr onnan elvett, átruházta neki tehetségbe (meg egy kis félrebeszélésbe :D ). Jó lenne, ha ősszel már lenne lemez.
Idézet
 
 
+12 #1 queensryche999 2015-06-27 07:47
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.