Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindketten hibáztunk, és hülyeségeket, bántó dolgokat nyilatkoztunk a másikról”

1118lilHivatalosan ma jelenik meg a Last In Line első nagylemeze, a Heavy Crown. A legklasszikusabb DIO-felállás hangszeresei, illetve Andrew Freeman énekes által elkészített album kapcsán Vivian Campbell gitáros egy friss interjúban ismét felidézte elhíresült konfliktusait Ronnie James Dióval.

„Utána már soha többé nem beszéltem Ronnie-val”, mondta a KNAC-nek Vivian, amikor arról kérdezték, 1986-os szakításukat követően volt-e alkalma rendezni a konfliktusokat Ronnie James Dióval az énekes 2010-es haláláig. „Csak a sajtón keresztül üzengettünk egymásnak, ami sosem jó ötlet. Mindketten hibáztunk, és hülyeségeket, bántó dolgokat nyilatkoztunk a másikról. De szeretném azt hinni, hogy sikerült volna rendezni a nézeteltéréseinket. Szerintem ha egymásba botlottunk volna Ronnie-val az utcán, pár perc múlva bementünk volna egy pubba egy sörre, hogy mindent megbeszéljünk… Ronnie-nak volt egy nagyon-nagyon melegszívű, törődő, nagylelkű oldala, de egyszersmind roppant dühös is tudott lenni. És sajnos én az utóbbi Ronnie-t gyakrabban láttam, mint a másikat.”

Campbell ismét cáfolta, hogy annak idején pénzügyi kérdések miatt távozott volna a DIO soraiból. „Sosem a pénzről szólt a dolog. Nagyon is kitartok az elveim mellett. Ha valaki a szemembe néz, és kezet rázunk valamire, tőle is elvárom, hogy betartsa a megállapodásunkat, én ugyanis így teszek. Ronnie ellenben visszatáncolt ahhoz képest, amiben eredetileg maradtunk. A kezdeti megállapodásunk ugyanis arról szólt, hogy a harmadik lemezre egyenlő helyzetet teremtünk a zenekaron belül, engem pedig azért rúgtak ki, mert emlékeztettem erre. Az a szomorú igazság, hogy Wendy Dio, Ronnie felesége és menedzsere sosem akarta, hogy a DIO tényleges zenekar legyen. Azt szerette volna, ha Ronnie-ról, a szólóelőadóról szól a dolog, és az ő szemében egyáltalán nem számított, ki zenél a csapatban Ronnie-val, illetve milyen gitáros, basszusgitáros, dobos játszik mellette. Wendy mindenkire szabadon cserélgethető elemként tekintett, viszont ez szerintem nem így működik. Minden zenész egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk: így játszol, és így nem játszol, a ritmusod, a hangszíned, ezek minden egyes zenésznél más dolgok. És ha összejön három-négy ember, akiknek a közös játéka révén kialakul egy nagyszerű hangzás, összhangról beszélünk. Ez nagyon ritka. És ha ebből az egyenletből elkezded kiszedegetni az embereket, utána már soha nem lesz ugyanolyan a végeredmény, legfeljebb az eredeti lenyomata. Az eredeti DIO zenekar varázslatos volt: nemcsak a hangzásunk, hanem az is, ahogy megteremtettük, megírtuk azokat a zenéket együtt. Soha többé nem is lehetett már később ugyanolyan a dolog. Szóval szeretném hangsúlyozni: ez az egész soha nem a pénzről szólt, hanem az elvekről. Emiatt mentünk szét.”

A Heavy Crown dallistája az alábbi:

1118lilc01. Devil In Me
02. Martyr
03. Starmaker
04. Burn This House Down
05. I Am Revolution
06. Blame It On Me
07. In Flames (deluxe bónusz)
08. Already Dead
09. Curse The Day
10. Orange Glow
11. Heavy Crown
12. The Sickness

A DIO Holy Diver, The Last In Line és Sacred Heart albumait készítő hangszeresek csapatának jövője Jimmy Bain tragikus januári halála miatt jelenleg egyáltalán nem biztos, Campbell egy másik interjúban azt nyilatkozta a napokban, hogy egyelőre mérlegelik, merre tovább.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.