Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvan a Dream Theater új dobosa?

Egyelőre meg nem erősített hírek szerint a zenészkörökben komoly névnek számító Marco Minnemann lehet a szeptemberben kilépett Mike Portnoy utódja a Dream Theaterben. A csapat eddig még csak annyit ismert el, hogy már megtalálták a megfelelő embert, de a hivatalos bejelentés előtt még együtt szeretnének vele tölteni egy kis időt, hogy mindent letisztázzanak.

„A meghallgatások remekül mentek, rá is akadtunk valakire, de még együtt töltünk vele egy kis időt, hogy mindent a helyére tegyünk, mielőtt hivatalos bejelentést tennénk. Hadd mondjak annyit, hogy iszonyatosan izgatottak vagyunk a választásunk miatt, és majd szétfeszülünk, hogy tudassuk végre a világgal!", írta saját weboldalán John Petrucci, a Dream Theater gitárosa (és a fő pörgőgép Mike Portnoy távozása után alighanem zenekarvezetője is).

Egyes hírek szerint az új ember az a 40 éves Marco Minnemann lehet, akit a szakmában jelenleg a legtehetségesebb, leginnovatívabb dobosok között tartanak számon. Oktatókönyvei és videói miatt számos díjat nyert, és a Modern Drummer magazin címlapján is szerepelt már: sajátos összeállítású dobfelszerelései és egyedülálló stílusa egyaránt komoly hírnevet szereztek neki zenészkörökben. Kivételes ütősi képességei mellett tehetséges dalszerző is, de játszik gitáron, basszusgitáron, billentyűs hangszereken, és énekelni is tud. Session-muzsikusként vagy producerként számos ismert előadóval dolgozott a legkülönfélébb műfajokban, a rockos vonalról például Paul Gilberttel vagy az H-Blockx-szal, de az extrémebb muzsika sem áll tőle távol, hiszen turnézott a Necrophagisttal vagy a Kreatorrel is. Minnemann német származású, de jelenleg San Diegóban él.

A Dream Theater januárban a tervek szerint máris stúdióba vonul új dobosával, eddig nyilvánosságra hozott első kiemelt 2011-es fellépésükre pedig a brit High Voltage fesztiválon kerülhet sor július 24-én, a londoni Victoria Parkban. Mike Portnoy a múlt héten elismerte, hogy nemrég megpróbált visszamenni szeptemberben faképnél hagyott társaihoz, de a Dream Theater négy tagja nem kért belőle.

Kíváncsian várjuk, igaznak bizonyulnak-e a pletykák...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.