Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megjártam a csúcsokat és a mélypontokat, és most ismét igazi előadónak akartam érezni magamat”

0422rexJúlius 28-án jelenik meg az eOne kiadónál Rex Brown első szólóalbuma. A Pantera és a Down egykori basszusgitárosának rockosra vett lemezéről máris meghallgatható a Buried Alive című szerzemény.

Smoke On This... lesz a címe Rex Brown első szólóalbumának, amely a nyár második felében jelenik meg. A Pantera volt basszere Nashville-ben rögzítette az anyagot egy régi barátja, Lance Harvill segítségével, akivel korábban már zenélt együtt az Arms Of The Sunban, és mint korábbi nyilatkozataiban már érzékeltette, a zene elsősorban a '70-es évek hatását tükrözi majd. Mint a promófotón és a borítón is látható, Rex itt a négyhúros mellett gitározik is, de az énektémákat is ő nyomta fel, a dobtémákat pedig Christopher Williams vállalta be, akit elsősorban az Accept jelenlegi felállásából ismerhetünk, de a Blackfootban is érdekelt. A produceri feladatokat Caleb Sherman látta el, Harvill pedig a dalszerzés mellett a produkciós oldalba és a hangszeres részekbe is belefolyt.

„Manapság az a mottóm, hogy kicsit kavarjuk meg a dolgokat", mondja az anyagról Rex. „Megjártam a csúcsokat és a mélypontokat, mint mindenki más is ebben a bizniszben, és most ismét igazi előadónak akartam érezni magamat: olyannak, aki anélkül írja és rögzíti a dalait, hogy bármilyen egyéb szarság miatt aggódnia kellene. Ez egyszerűen csak valami más, amit szórakozásból csinálok, és a zenei szabadságról szól. Nyilván élveznem is kell közben, hiszen egyébként nem csinálnám. Fantasztikus pályafutásom volt, most pedig ismét úgy érzem magam, mintha 25 éves lennék. Pontosan erre a szabadságra volt most szükségem, és ennél még sokkal több rejlik bennem: ez még csak próba volt."

A Smoke On This...-re az alábbi dalok kerülnek fel:

rexbrown_c01. Lone Rider
02. Crossing Lines
03. Buried Alive
04. Train Song
05. Get Yourself Alright
06. Fault Line
07. What Comes Around...
08. Grace
09. So Into You
10. Best Of Me
11. One Of these Days

Mindez egyébként nem jelenti Rex jelenlegi főbandája, a Kill Devil Hill végét sem, jövőre elvileg itt is lesz lemez, és ősszel is játszanak egy német fesztiválon. A basszer önéletrajza tavaly nyár elején jelent meg hazai kiadásban.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Scud 2017-07-17 09:24
Eddig elég kedvemre való dalokat rakott ki a netre a jó Rex.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.