Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még nem biztos, hogy leáll a Deep Purple a turné után

Április 7-én, inFinite címmel jelenik meg a Deep Purple új lemeze, amely a jelek szerint akár a zenekar hosszú történetének utolsó albuma is lehet, és egy The Long Goodbye nevű turné követi majd. Mindez elég egyértelműnek tűnik, de Ian Paice dobos szerint azért annyira mégsem az.

1203dp

A legutóbb már bevált Bob Ezrin producerrel készítette el új nagylemezét a Deep Purple. A 2013-as Now What?! utódja április elején jelenik meg az earMUSIC gondozásában, inFinite címmel. A csapatnak mindenesetre ez már a hatodik albuma lesz Steve Morse gitárossal, és a negyedik Don Airey billentyűssel, a most bejelentett turné címe ugyanis The Long Goodbye Tour lesz. Vagyis könnyen elképzelhető, hogy lassan a Purple is a befejezésen gondolkodik. Mindebben egyébként semmi meglepő nincs: a három alapember közül Ian Gillan énekes és Roger Glover basszusgitáros 71, Ian Paice dobos pedig 68 éves (ráadásul nyáron már akadtak egészségügyi gikszerei is), Don Airey billentyűs szintén 1948-as születésű, a banda legfiatalabb tagja, Morse pedig 1954-es. Örökké pedig ugyebár semmi sem tarthat…

A dobos szerint mindazonáltal a zenekar nem akar felelőtlen kijelentéseket tenni, egyelőre legalábbis semmiképp. „Hosszú turné lesz”, mondta Ian Paice a Heavyworldsnek. „Talán ez lesz az utolsó nagy turné is, nem tudjuk. Annyi bizonyos, hogy hosszú lesz, és megpróbálunk sok új dalt építeni a programba, anélkül, hogy sok régit szorítanánk ki. De azt illetően még nem gyártottunk kőbe vésett, hirtelen terveket, hogy lesznek-e ezután hosszabb turnéink. Nyilván egyértelmű, hogy a mi korunkban már nem turnézhatsz ugyanúgy, mint amikor 21 éves voltál, a dolog egyre nehezebb és nehezebb. Emellett az embernek más dolgai is adódnak az életében, ami szintén időigényes. De soha ne mondd azt, hogy soha. Szeretünk színpadon állni, de reálisan kell szemlélnünk az életet. Ez most mindenképpen egy nagy világkörüli turné lesz, ha pedig véget ér, majd meglátjuk, mit érzünk.”

deeppurple_cAz inFinite-re az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Time For Bedlam
02. Hip Boots
03. All I've Got Is You
04. One Night In Vegas
05. Get Me Outta Here
06. The Surprising
07. Johnny's Band
08. On Top Of The World
09. Birds Of Prey
10. Roadhouse Blues

A turné tavasszal startol, az őszi brit állomásokon már biztosan a Europe lesz a vendégzenekar. Magyar fellépés most nem várható, de május 17-én, a bécsi Stadthallében már biztosan koncertet ad a zenekar. Ian Gillan november elején Budapesten koncertezett, beszámolónkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+9 #2 P 2017-01-24 00:27
Idézet - TelekiPál:
Már a Smoke on the Water is megfáradt zene volt, pedig ott még erejük teljében voltak.


Hülye vagy??? :D
Idézet
 
 
-22 #1 TelekiPál 2017-01-23 14:20
Már a Smoke on the Water is megfáradt zene volt, pedig ott még erejük teljében voltak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.