Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még mindig semmit nem tudni az új Dimmu Borgirról

Nagyon úgy fest, hogy továbbra is csúszik a Dimmu Borgir új nagylemeze. A csapat elég rég adott magáról életjelet, és úgy tűnik, a hallgatásnak még nincs vége: Silenoz gitáros szerint eszük ágában sincs kapkodni.

„Folyamatosan írjuk a zenéket az új Dimmu lemezre”, mondta Sven Atle Kopperud, azaz Silenoz az Inferno TV-nek. „Az idő persze repül, és mielőtt észrevennéd, eltelik négy év, mint ahogy nálunk is eltelt négy év a legutóbbi album kiadása óta. Általában csak pár évet szoktunk kihagyni két lemez között, de most hosszabbra nyúlt a dolog, és ráhúztunk még kettőt… De nem kapkodunk. Inkább rászánjuk az időt, és egy olyan lemezt csinálunk, amit minden ízében képesek vagyunk értékelni, és száz százalékosan fel tudunk vállalni.”

Mivel Silenoz továbbra sem mondott lehetséges megjelenési dátumot, még akár az is elképzelhető, hogy jövőre csúszik a kiadás, holott eredetileg 2014 elején akarták kihozni az anyagot. Jelen állás szerint a banda továbbra is három hivatalos tagból áll, vagyis a frontember Shagrath, illetve a két gitáros, Galder és Silenoz alkotja a Dimmu Borgirt. Egyelőre nem tudni, hogy a basszustémák és a billentyűk feljátszása erejéig szerepet kaphat-e majd az új anyagon az utóbbi pár év két turnézenésze, Terje „Cyrus" Andersen és Geir Bratland.

A Dimmu Borgir a felállásban bekövetkezett komoly személyi változások után 2010-ben adott ki legutóbb albumot Abrahadabra címmel. A zenekar 2011 májusában adott oslói szimfonikus fellépése elvileg szintén kijön valamikor DVD-n Forces Of The Northern Night címmel, de a pontos részletekről egyelőre itt sem tudni semmit.

 

Hozzászólások 

 
#4 lori diablo 2014-06-03 20:23
Mustis kilepese ota a Dimmu nem kepes jo zenet kiadni, amugy azt megkell jegyezzem h a Forces of the Northern Light koncert minosege rendkivuli, zsenialisan van megcsinalva.
Vortex kilepese nem annyira drasztikus mint a Mustis-e.
Idézet
 
 
#3 Nornagest 2014-06-03 17:31
Magyarul négy év alatt sem jutott eszükbe semmi. Kifogytak már ezek a puskaporból teljesen, ez napnál világosabb. Már az In sorte Diabolit se kellett volna erőltetni.
Idézet
 
 
#2 necromedve 2014-06-02 20:17
Idézet - Carrast:
én Vortex kilépését sajnálom legjobban, rendkívül sokat tett hozzá a Dimmuhoz és sajnos ki kell mondani, hogy pótolhatatlan figura volt.


Én nem, a Borknagarban sokkal jobb helye van, több teret is kap, a zene is izgalmasabb. Én azt sajnáltam nagyon, mikor 2001 körül a Dimmut választotta.
Idézet
 
 
+4 #1 Carrast 2014-06-02 11:19
én Vortex kilépését sajnálom legjobban, rendkívül sokat tett hozzá a Dimmuhoz és sajnos ki kell mondani, hogy pótolhatatlan figura volt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.