Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Még az újságíróknak sem adnám ki a lemezt megjelenés előtt”

Mint ahogy régen is teljesen bejáratott módszer volt a felvezető kislemezek megjelentetése, úgy ma is teljesen természetes egy-egy dal előzetes kiszórása a netre szöveges videóval vagy sima audióként. Ez persze nincs mindenki ínyére: Mikael Åkerfeldt az Opethből például radikális álláspontot képvisel.

„Nem mi voltunk”, felelte Mikael a Rocksverigének, amikor azt kérdezték, miért a Cusp Of Eternity és az Eternal Rains Will Come lettek az elsőként bemutatott dalok a Pale Communionről. „A Cusp lett a hivatalos single, de alapvetően ez is a kiadó döntése, akik egyfajta promóciós dalt akartak, és erre esett a választásuk. Talán ez a legnyilvánvalóbban rockos, leginkább fogható dal a lemezen, gondolom én. Nem volt ellene kifogásunk, mert engem személy szerint baromira nem érdekel, mi lesz a single. Az Eternal Rains meg szerintem csak azért jött ki, mert korábban kicsúszott, és megpróbáltuk megakadályozni az embereket abban, hogy feltöltsék a YouTube-ra. De hát mint mindenki tudja, ez elég nehéz ügy… Ha rajtam múlna, én személy szerint még az újságíróknak sem adnám ki a lemezt, és senkinek nem is játszanám le, mielőtt megjelenik. De hát én nyilvánvalóan rosszul látom…”

A Pale Communion az amerikai listák tizenkilencedik helyén kezdett, mint ahogyan legutóbb a Heritage is, ám miközben három évvel ezelőtt még 19 ezer eladott példányra volt szükség ehhez, idén már csak 13 ezerre. Az Opeth októbertől Európában koncertezik. Magyar buli idén nem lesz, aki meg szeretné nézni őket, annak október 30-án Bécsbe kell utaznia, ahol az Arenában lépnek fel, vagy pedig meg lehet célozni az előző este a prágai Roxyt is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.