Shock!

február 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Március végén jön az új Nightwish: íme a lemezcím és a borító

1223nwcEndless Forms Most Beautiful címmel jelenik meg március 27-én a Nightwish új nagylemeze. A zenekarnak ez lesz az első albuma Floor Jansennel a mikrofonnál, és az Élan című single vezeti fel február folyamán.

Ismét a banda régi kollaboránsa, Toxic Angel jegyzi az új Nightwish borítóját, amely március végén kerül a boltokba a Nuclear Blast gondozásában, méghozzá hat különböző formában – ezek közül talán a digibook verzió a legexkluzívabb, amelyben az anyag instrumentális változatát is a rendes nagylemezhez csatolják. Az albumra tizenegy dal kerül majd fel, a címet pedig Charles Darwin korszakalkotó műve, A fajok eredete inspirálta, konkrétan az alábbi idézet: „Felemelő elképzelés ez, amely szerint a Teremtő az életet a maga különféle erőivel együtt eredetileg csupán néhány, vagy csak egyetlen formába lehelte bele, és mialatt bolygónk a gravitáció megmásíthatatlan törvényét követve keringett körbe-körbe, ebből az egyszerű kezdetből kiindulva végtelenül sokféle, csodálatos és gyönyörű forma bontakozott ki - és teszi ma is.” „Ennél a klasszikus idézetnél kezdődött minden”, mondja a banda főnöke, Tuomas Holopainen billentyűs. „Márciusban indulunk a nagy útra, tartsatok velünk ti is!”

Mint tudjuk, az anyagot Jukka Nevalainen helyett a Wintersunból ismert Kai Hahto dobolta fel, hiszen a csapat ütőse súlyos álmatlanságban szenved, amely már a megfelelő minőségű munkavégzésben is meggátolta. Emellett nemcsak Floor Jansen debütál az anyagon teljes jogú tagként, hanem a dudáért és egyéb extra hangszerekért felelős, régóta a bandát kísérő Troy Donockley is, akit az énekesnővel együtt véglegesítettek státuszában. Tuomas emellett annyit már elhintett korábban is, hogy az új album valószínűleg szimplább, pőrébb megközelítésű lesz majd a legutóbbi Imaginaerumnál. A felvezető single, az Élan február 13-án érkezik, és egy lemezre nem kerülő dal is szerepelni fog rajta Sagan címmel.

1208nachtwnsch

 

Hozzászólások 

 
+7 #5 bogar 2014-12-23 14:28
Én magam azért várom, mert Floor a korai operás stílust is kiválóan hozza és a későbbi poposabb korszakban is otthonosan mozog. Érdekes mix lehet ebből!
Idézet
 
 
+5 #4 Adam 2014-12-23 12:02
Nem annyira jo zenekar (magam se vagyok rajongo es nagyon ritkan hallgatom oket), de valamiert mindig kivancsian varom mivel allnak elo. Nem lehet oket megkerulni, ha tetszik, ha nem. Nem ketlem, hogy vannak jobb bandak akik szinten megerdemelnek a figyelmet, de emiatt kar a Nightwisht karhoztatni, nem ok tehetnek rola.
Idézet
 
 
-10 #3 nekem8 2014-12-23 11:27
Ennek a bandának a harmadosztályú garázsbandák táborában kéne szerepelnie, miért istenítitek annyian? Egy rakás fos az egész...
Idézet
 
 
+1 #2 Adam 2014-12-23 08:29
Valami miatt úgy érzem, ez lehet az eddigi legjobb Nightwish lemez, főleg ha mertek valamit újítani. Cím és borító alapján úgy tűnik, még ha semmi radikális változás nincs is.
Idézet
 
 
+18 #1 Davidian 2014-12-23 06:58
Domina Hófehérke és a törpék :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.