Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már készül az új Mastodon album

Az Alice In Chainsszel és a Deftones-szal közös őszi amerikai Blackdiamondskye turné befejeztét követően végre megkezdte új dalainak megírását a Mastodon. Troy Sanders, Brent Hinds, Bill Kelliher és Brann Dailor ötödik stúdióalbuma akár még ebben az évben megjelenhet.

„Már benne vagyunk a dalírási folyamatban, egy rakás riff összegyűlt!", írták a facebookon az atlantai metalosok, akik 2009-ben adták ki legutolsó stúdiólemezüket, a Crack The Skye-t. Az anyag a korábbiakhoz képest jelentős dallamosodást mutatott, de a mindössze egy évtized alatt legendássá vált, stílusok között szabadon ugráló komplex káoszmetal veleje így is változatlan maradt. A lemez megjelenésekor a Billboard-lista tizenegyedik helyén kezdett, és azóta több mint 200 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban, amivel a Mastodon legsikeresebb albumává vált.

A Mastodon tavaly egy speciális EP-ben működött közre, mely a Jonah Hex: Revenge Gets Ugly című film soundtrackjeként szolgált. A csapatot maga Jimmy Hayward rendező választotta ki a munkálatokhoz, Troy Sandersék pedig a neves filmzeneszerzővel, Marco Beltramival közösen öntötték végső formába a zenét. A többek között a Blade II, a The Faculty vagy a Die Hard 4 zenéjét is jegyző Beltramitól egyébként sem áll távol a rockzene: az évtized elején a Guns N' Roses-zal is dolgozott a Chinese Democracy egyes dalainak hangszerelésén, de a vele közösen felvett szerzemények végül nem kerültek fel a lemez végleges változatára.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.