Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Machine Head: Lovecraft és Pink Floyd

Újabb érdekes részleteket árult el Robb Flynn a szeptember végén megjelenő új Machine Head albumról, az Unto The Locustról. Az ezen szereplő The Darkness Within az énekes/gitáros szerint újabb színeket hoz az oaklandi metalosok repertoárjába.

„Élőben mindig a thrashesebb dalokat várom, mert tudom, hogy ezek megőrjítik a közönséget”, magyarázta Robb egy kaliforniai rádióállomásnak adott interjújában. „Az új albumon azonban van egy The Darkness Within című nóta, ami teljesen váratlan tőlünk, és talán erre vagyok a legbüszkébb. Olyan dal ez, ami alaposan fejbevágja majd az embereket, mert tényleg tudnak majd kapcsolódni hozzá. Nagyon sötét és nagyon jó, talán az egyik legerősebb téma, amit csak valaha is írtunk. Dave McClain hozta az alapjául szolgáló, kicsit Pink Floyd-szerű akusztikus riffet, ami nagyon megtetszett nekem, így aztán elkezdtem rajta jammelgetni. Épp az Őrült szív című filmet néztem, amiben felcsendült egy nóta, amit a fickó amolyan mély, szétcigizett hangon énekelt. Én meg játszogattam, véletlenszerűen dúdolgattam a szavakat, aztán arra gondoltam: ha valaha is felveszem ezt a nótát, előtte meg kell innom hozzá egy üveg vodkát, meg elfüstölni fél doboz cigit… Szövegötletem sem nagyon támadt hozzá. Aztán másnap reggel – ez még februárban történt – igen nagy esőkre, fagyra ébredtünk. Elvittem a fiamat, Wyattet az iskola-előkészítőhöz, aztán körbenéztem onnan, a kocsiból, és tényleg nyomorúságos volt minden: a hegyeken ott ült a köd, és ahol lakom, Virginia Hillsben, az összes tölgyfa haldoklik vagy halott egy vírustól. Úgy éreztem magam, mintha csak H.P. Lovecraft valamelyik versében lennék… Akkor azt mondtam, oké, lássuk, mi sül ki belőle, és nekiálltam a szövegnek az iPhone-omon. Már az első sor is szintén elég lovecraftesre sikeredett… Gyakorlatilag a teljes dalt megírtam ott helyben.”

Robb maga is érzékeli, hogy a Machine Head körül a legutóbb The Blackening album óta kissé megsűrűsödött a levegő. „Jó ideje nyomjuk már az ipart, és noha mindig is szuper-brutális, súlyos csapat voltunk, valahogy elkezdtünk beszivárogni a fősodorba is. Először nem igazán akartak minket beengedni, de aztán ráálltak… Különösen a Grammy-jelölés volt rendkívül bizarr, de örültünk neki.”

A Robb Flynn producerelte és Colin Richardson keverte Unto The Locust lemez kvázi-címadója, a Locust még nem végleges keverésű változata alább meghallgatható. Az album szeptember 27-én kerül a boltokba, a zenekar pedig októbertől kezdi a turnézást a Sepultura társaságában Dél-Amerikában. Robbék novembertől játszanak Európában nagyon komoly méretű helyeken, de az előbandák mezőnye szintén erős, hiszen a Bring Me The Horizon, a Devildriver és a Darkest Hour mind felsorakozott Robbék mellett.

Az eddigi dátumok a következők:

Nov. 02. – Oslo, Sentrum Scene
Nov. 03. – Stockholm, Arenan
Nov. 05. – Tampere, Sorsapuistosali
Nov. 06. – Helsinki, The Circus
Nov. 08. – Fredriksberg, KB Hallen
Nov. 09. – Hamburg, Grosse Freiheit 36
Nov. 10. – Drezda, Alter Schlachthof
Nov. 12. - Bécs, Gasometer
Nov. 24. – Neu-Isenburg, Hugenottenhalle
Nov. 25. – München, Kesselhaus
Nov. 26. – Ludwigsburg, Arena
Nov. 30. – Oberhausen, Turbinenhalle
Dec. 03. – London, Wembley Arena
Dec. 04. – Birmingham, National Indoor Arena
Dec. 05. – Glasgow, Scottish Exhibition and Conference Centre (SECC)
Dec. 06. – Manchester, Central

Talán megéri reménykedni magyar buliban is…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.