Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Letarolta az eladási listákat az új Red Hot Chili Peppers

0510rhcpMint ahogy az várható volt, óriási siker a Red Hot Chili Peppers új albuma, a The Getaway, amely világszerte a listák élmezőnyében startolt. Anthony Kiedisék ősszel Magyarországon is bemutatják az albumot.

118 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban a megjelenés hetében a Red Hot Chili Peppers új albuma, a The Getaway, amely a második helyre bizonyult elegendőnek a Billboard-listán. Ez gyakorlatilag szokásos formát jelent, hiszen a csapat – a listavezető Stadium Arcadiumtól eltekintve – az utóbbi bő másfél évtizedben mindig ezt a helyet csípte meg Amerikában. Nem történt ez másképp a legutóbbi I’m With You esetében sem, igaz, abból még 229 ezret adtak el az első héten ugyanehhez a pozícióhoz. A Chili természetesen a többi meghatározó lemezpiacon is nagyot megy: hét országban, köztük Ausztráliában és Olaszországban listavezetőként nyitott a The Getaway, másodikként kezdett Nagy-Britanniában – itt 40 ezren vették meg élből – és Németországban, de dobogós, konkrétan harmadik lett például Franciaországban és Magyarországon is.

Minden idők egyik legsikeresebb rockcsapata eddig egyszer játszott Magyarországon, 1996 nyarán, a Kisstadionban. Most ismét visszatérnek hozzánk, méghozzá szeptember 1-jén és 2-án, a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet. Az első fellépés teltházas, a másodikra még lehet jegyeket kapni a www.livenation.hu oldalon keresztül. Minden koncertjegy ára tartalmazza a The Getaway album egy példányát is, a jegyvásárlók választhatnak majd a digitális, és a hagyományos, fizikai CD között. További részletek itt.

Az idén huszonöt éve megjelent, klasszikus Blood Sugar Sex Magik albumról itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
-1 #6 gonda 2016-06-30 05:12
Én mindig azt hittem, hogy ez pop zenekar és nem értem miért nevezik rocknak, de már legalább 20 éve nem hallottam őket. Ha ez nem rock zene, akkor miért ínkan róla a rock újságok? Azért, mert a Grammy díjkiosztón a rockzene kategóriában jelölik őket? Ez rock zene, vagy pop zene?
Idézet
 
 
+2 #5 cápaidomár 2016-06-28 23:39
Idézet - bjorn:
Amikor a blood sugar sex magik lemezt eloszor hallottam megjelense idejen konkretan belazasodtam. Fizikailag annyira szenvedtem tole :) azota se hevertem ki.


Na, az már kemény... Én a Dimmutól egyszer elhánytam magam...
Idézet
 
 
+2 #4 Codename333 2016-06-28 23:04
Nem meglepő...ahogy sejttem a chili fanok zabálják...egyik haverom szerint zseniális a lemez...na hagyjááá mááá :O.....igazából így "kívülről" nézve olyan mintha a RHCP átbaszná a saját rajongóit....meg is váratják őket nah meg persze minek kapkodni annál kapósabb lesz.Nem számít mi van a lemezen....majdnem Lulu szintű parasztvakítás
Idézet
 
 
-1 #3 James Smith 2016-06-28 20:59
Björnnek igaza van.

A popzene sajnos mindig magas eladásokat produkált. A minőség meg nem egyenlő a mennyiséggel.
Idézet
 
 
-6 #2 bjorn 2016-06-28 18:14
na ezt a zenekart sosem szerettem :) egyetlen szamuk tetszik a Breaking the Girl.
Amikor a blood sugar sex magik lemezt eloszor hallottam megjelense idejen konkretan belazasodtam. Fizikailag annyira szenvedtem tole :) azota se hevertem ki.
Idézet
 
 
+5 #1 notreadam 2016-06-28 16:34
Következő albumukon Black Eyed Peas-t játszanának, az is hatalmas siker lenne.A sikert nem is sajnálom tőlük, csak azt
amit kaptunk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.