Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Leprous: a legbátrabb, legtechnikásabb, legfrissebb, legérettebb

1221leprousMájus 25-én jelenik meg a norvég Leprous új albuma. Az InsideOutnál érkező lemez a The Congregation címet kapta, és elkészítésében a zenekar egyik legnagyobb támogatója, Vegard Tveitan, azaz Ihsahn is közreműködött.

Sokan talán még ma is csak arról ismerik a Leproust, hogy több turnén is ők kísérték az Emperor ex-frontemberét, ám talán ez a helyzet is változhat a banda új lemeze, a The Congregation május végén esedékes megjelenésével. Ihsahn egyébként a 2013-as Coal folytatásán is közreműködött: feleségével, a Peccatumból és a Starofashből ismert Heidi Solberg Tveitannal közösen énekproducerként melózott az anyagon, amelynek egyébként a Katatonia és az Opeth lemezein is dolgozott David Castillo volt a zenei rendezője. A keverést ismét Jens Bogren végezte.

„Kétség sem férhet hozzá, hogy eddig e lemez megírása jelentette számunkra a legnagyobb kihívást, amennyiben számbavesszük a belefektetett időt, vért, verítéket és könnyeket”, mondja az anyagról Einar Solberg énekes/billentyűs, aki gyakorlatilag egyszemélyben felelt a dalok alapjainak megírásáért. „Különös büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan albumot sikerült elkészítenünk, ami szerintem az eddigi legbátrabb, legtechnikásabb, legfrissebb és legérettebb munkánk.” Szövegileg a lemez dalai azt a kérdéskört járják körbe, milyen veszélyeket rejt, illetve milyen következményekkel jár, ha az ember vakon sodródik az árral.

A zenekar több fesztiválon is ott lesz idén nyáron, szeptembertől pedig önálló európai turnén mutatják be a közönségnek az új albumot, előzenekarként a Rendezvous Pointtal és még egy, később megnevezendő vendéggel. Magyar buli sajnos nem lesz, de október 24-én Pozsonyban bárki megnézheti őket.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 LiliMiciPanniSári 2015-02-20 23:49
Az utóbbi évek egyik legeredetibb csapata. A Bilateral pl. zseniáli
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.