Shock!

április 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Leprous: a legbátrabb, legtechnikásabb, legfrissebb, legérettebb

1221leprousMájus 25-én jelenik meg a norvég Leprous új albuma. Az InsideOutnál érkező lemez a The Congregation címet kapta, és elkészítésében a zenekar egyik legnagyobb támogatója, Vegard Tveitan, azaz Ihsahn is közreműködött.

Sokan talán még ma is csak arról ismerik a Leproust, hogy több turnén is ők kísérték az Emperor ex-frontemberét, ám talán ez a helyzet is változhat a banda új lemeze, a The Congregation május végén esedékes megjelenésével. Ihsahn egyébként a 2013-as Coal folytatásán is közreműködött: feleségével, a Peccatumból és a Starofashből ismert Heidi Solberg Tveitannal közösen énekproducerként melózott az anyagon, amelynek egyébként a Katatonia és az Opeth lemezein is dolgozott David Castillo volt a zenei rendezője. A keverést ismét Jens Bogren végezte.

„Kétség sem férhet hozzá, hogy eddig e lemez megírása jelentette számunkra a legnagyobb kihívást, amennyiben számbavesszük a belefektetett időt, vért, verítéket és könnyeket”, mondja az anyagról Einar Solberg énekes/billentyűs, aki gyakorlatilag egyszemélyben felelt a dalok alapjainak megírásáért. „Különös büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan albumot sikerült elkészítenünk, ami szerintem az eddigi legbátrabb, legtechnikásabb, legfrissebb és legérettebb munkánk.” Szövegileg a lemez dalai azt a kérdéskört járják körbe, milyen veszélyeket rejt, illetve milyen következményekkel jár, ha az ember vakon sodródik az árral.

A zenekar több fesztiválon is ott lesz idén nyáron, szeptembertől pedig önálló európai turnén mutatják be a közönségnek az új albumot, előzenekarként a Rendezvous Pointtal és még egy, később megnevezendő vendéggel. Magyar buli sajnos nem lesz, de október 24-én Pozsonyban bárki megnézheti őket.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 LiliMiciPanniSári 2015-02-20 23:49
Az utóbbi évek egyik legeredetibb csapata. A Bilateral pl. zseniáli
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.