Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Korn és Gojira az Arénában

Június 9-én pályafutása első önálló magyarországi koncertjét adja a Korn. A Papp László Sportarénában a Gojira is csatlakozik Jonathan Davisékhez.

0627korn

Bizonyára furcsa, pedig igaz: noha fesztiválfellépésekkel jártak már mifelénk, még soha nem adott önálló koncertet Magyarországon a Korn. Most végre ez is megtörténik, a Live Nation jóvoltából ugyanis jövő nyár elején a Papp László Sportarénában lép fel a zenekar, amely a ’90-es évek második felében az egész rockszíntér hangzását átformálta. A csapat a nemrég megjelent The Nothing album turnéján érkezik hazánkba. Jó hír, hogy előzenekaruk egy önmagában is kultikus csapat, a francia Gojira lesz.

Jegyek november 15-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. A regisztrált Live Nation tagok számára lesz elővásárlási lehetőség is, november 13-án 9 órától. Részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#30 Narada42 2019-11-16 01:13
Összefésülték a Gojirát és a koRnt NÉGY koncertre a kurvasűrű európai fesztiválszezon ban a turnészervezők, egy olyan időszakban, amikor három nagy név is itt fog körözni a nagy ezredfordulósok közül (ha február helyett a Knot is akkor jönne, és ha én bank lennék, biztos csinálnék METÁLHITELT 5,55 és 6,66 százalékos kamatra csak júniusi hónapra...).

Gondolom, nem shotgunt tartottak a zenekarok fejéhez se, Gojiráék pl. (az Instából kiindulva ugyan, de ők nekem kurva hiteles csávók ott is) ÖRÜLNEK neki, Mario nagyon tiszteli Ray Luziert pl., mint ahogy a Knottal és a Deftonessal is játszottak együtt mostanában.

Jó látni (nem), hogy még mindig él a "fikázzuk a koRnt"-hagyomány. Könyörgöm. 1) én tök örülök, hogy egyáltalán még élnek; 2) 3-szor láttam őket az elmúlt évtizedben, profi volt mindannyiszor és már egyedül Jon igenis elviszi a hátán a dolgot a karizmájával. És lehet rá az embernek JÓL ÉREZNI magát nem vérrajongóként is. Mindháromszor sikerült nekem is.

Nagyon vártam a Goji új albumát, de ezek szerint arra még lehet várni - ha bárki tud róla valamit, ossza meg, ők nem írnak róla semmit...

Behemoth - Slipknot párosítás KIBASZOTT erős, jó értelemben vett színház-produkciók összerakása - azért hozzátennék egy afterpartit is szívesen, ahol Corey és Nergal próbálja asztal alá beszélni a másikat...

Minden kurva jó.
Idézet
 
 
#29 komplex 2019-11-15 21:22
Szerintem az egyetlen erős párosítás, ha 'A' zenekar jön 'B' zenekarral, mivel 'A' és 'B' a kedvencem. Ha 'A' jönne 'C'-vel, vagy 'B'-t hoznák el 'D'-vel az gusztustalan, vadkapitalista profithajhászás lenne, mert a 'C'-t utálom, a 'D' meg nem érdekel. Egy 'C' és 'D' csomag pedig a metÁl elleni aljas támadás lenne,
Bezzeg az 'A' meg a 'B' sose jön!
Idézet
 
 
#28 Xanadu 2019-11-14 19:28
Idézet - Asidotus:
kissé kezd terjedni ezen az oldalon a Hammer magazint fikázó hozzászólások.
Orbitálisan nagy hülyeség, amit mondanak.
A Hammer tele van színvonalas, jó zenekarokkal.
Igen, Tankcsapda van a borítóján. Igen, ezzel lehet eladni a lapot. Tehetnél rá Gojirát is, csak akkor kevesebben vennék meg az újságot (tényleg?).
Ha azt akarod, hogy a Tankcsapda-rajongók művelődjenek, akkor olyan újságot kell csinálnod, amit ők megvesznek, és ott van benne a Gojira is. (Mert tényleg van benne, a lemezekről írnak, jókat, interjúk, koncertbeszámol ók is születtek).
És akkor találkoznak majd vele.
Ha te csinálnád, és mondjuk Gojira lenne a címlapon, akkor lehet, hogy pont a Tankcsapda-rajongókat nem érnéd el vele


Miért kell a Tankcsapda-rajongókkal ennyit foglalkozni? A magyaros fikázás mellett annyira unalmas már az is, hogy mindig, mindegyik csapból a Tankcsapda folyik - mit folyik, hömpölyög, bazzeg! Tényleg kezdem megérteni azokat is, akik emiatt a túltolt, mesterségesen generált divatkeltés miatt utálnak meg egy zenekart és a rajongóikat. A Metallica is divatbanda lett immáron legalább 30 éve, de még a leggyengébb eresztéseik is köröket vernek Lukácsék bármelyik produktumára.

A Hammer pedig jól ráül erre a hullámra a címlappal, a 3 (!) oldalas cikkel meg a Lukáccsal promózott, teljes oldalas hangszerreklámm al. Oké, legyen Csapda, de ne ennyire túltolva. Mi lenne, ha még jó zenét is játszanának? Minden hónapban 300 oldalas, disznóbőrkötése s Tankcsapda-különkiadás a Hammer mellé?!
Idézet
 
 
#27 Venomádi 2019-11-13 18:24
A Gojirát szeretem, a Korn meg néhány számos nálam, 20 év alatt sem tudtam főállásban rákattanni, mióta zenét hallgatok, de úgy vagyok vele, hogy szerzek second-hand jegyet, és megnézem a Korn-t is mert miért ne.
Legalábbis akik itt mellénnyel reklamálnak, azoknak ezt javasolnám. Vagy tényleg az otthonülést.
Gondolom a Ghost miatt is ment egy kis rinya, hogy az All them witches-t hozzák, de jobb talán nem is lehetne, hiszen utóbbit az indulástól fogva követem, és önállóan soha nem hívják meg ide, addig most kap esélyt egy nagyobb turnén.
Idézet
 
 
#26 lcs 2019-11-13 17:22
A kommentek alapján megállapítható, hogy sok embernek még a sz.r is büdös... Minthogy örülnének, hogy nem kell Bécsig kimenni egy fasza bandáért mint pár éve. Igen, érdekel a Behemoth és a Slipknot is (megvan a jegyem, ráadásul a Behemoth-ot még nem láttam), a KoRn és a Gojira is (voltam külön-külön is bulijukon, most együtt is meglátom mit művelnek) és a S.O.A.D-is (hát hogyne, de ettől függetlenül az előzenekart is megnézem, nem ismerem őket). Akit nem érdekel az otthon marad, ennyi.
Idézet
 
 
#25 Anomander 2019-11-12 23:31
Idézet - bogar:
Állandóan csak a rinyálás. Elképesztő.

Pontosan! Hihetetlen hogy régebben mindig azon ment a szájtépés hogy külföldre kell menni egy-egy nagyobb név kedvéért, most hogy jönnek ide is, akkor meg szar a párosítás, drága a jegy és különben is. Nem lehet egy lélekemelő dolog a commenteket moderálni...
Idézet
 
 
#24 bogar 2019-11-12 21:43
Állandóan csak a rinyálás. Elképesztő.
Idézet
 
 
#23 Asidotus 2019-11-12 19:52
kissé kezd terjedni ezen az oldalon a Hammer magazint fikázó hozzászólások.
Orbitálisan nagy hülyeség, amit mondanak.
A Hammer tele van színvonalas, jó zenekarokkal.
Igen, Tankcsapda van a borítóján. Igen, ezzel lehet eladni a lapot. Tehetnél rá Gojirát is, csak akkor kevesebben vennék meg az újságot (tényleg?).
Ha azt akarod, hogy a Tankcsapda-rajongók művelődjenek, akkor olyan újságot kell csinálnod, amit ők megvesznek, és ott van benne a Gojira is. (Mert tényleg van benne, a lemezekről írnak, jókat, interjúk, koncertbeszámol ók is születtek).
És akkor találkoznak majd vele.
Ha te csinálnád, és mondjuk Gojira lenne a címlapon, akkor lehet, hogy pont a Tankcsapda-rajongókat nem érnéd el vele
Idézet
 
 
#22 Asidotus 2019-11-12 19:48
Szerintem itt az a probléma, hogy egy Korn, FFDP, Slipknot akkora név, akkora koncert, hogy drága a jegy. Amit önmagában ezek a bandák megérnek, ha valaki szereti őket.
De egyeseknek az a problémájuk, hogy az előzenekart szeretik, a nevezett főbandákat nem, viszont a nevezett főbandák miatt irreálisan drága jegyárat kellene kifizetniük egy előzenekari koncertért.
Valaki itt nagyon jól megfogalmazta, hogy egy önálló Gojira koncert max 9-10 ezer Ft, és ezért teljes Gojira koncertet kapsz, míg a Korn ennek minimum a duplája, és csak egy kis előzenekari buli lesz.
A Gojirának megéri, mert így sokan látják őket, minden bizonnyal lesz olyan Korn-rajongó, akinek itt fog megtetszeni a Gojira, emiatt ez a fajta produkció továbbra is marad
Idézet
 
 
#21 Gereblye Géza 2019-11-12 17:05
Idézet - ravager86:
Idézet - imi:
ravager86: akkor minek téped itt a szádat?

Mert idegesítenek a Hammeren nevelkedett ostoba hülyék.


Az a Hammeren nevelkedett ostoba hülye, aki nem akarja erre az eseményre kicsengetni a dellát, hanem megvárja, míg a Gojira önállóan, vagy akit egyáltalán érdekel a Korn vagy a Gojira (szemben veled, aki keresztbeszarja őket)?
Idézet
 
 
#20 ravager86 2019-11-12 15:24
Idézet - imi:
ravager86: akkor minek téped itt a szádat?

Mert idegesítenek a Hammeren nevelkedett ostoba hülyék.
Idézet
 
 
#19 Draveczki-Ury Ádám 2019-11-12 15:23
Tényleg, csak kíváncsiságból hadd kérdezzem már meg: ha egy FFDP / Megadeth, egy Korn / Gojira vagy egy Slipknot / Behemoth nem erős párosítás, akkor mi számít jónak? Mert az egy dolog, hogy valaki az egyiket szereti, a másikat nem - ez nem érv. Az a baj, hogy nem feltétlenül azonos stílusú zenekarokról van szó? Vagy hogy nem egy korosztályba tartoznak? De hát az ilyesmi inkább a kivétel szokott lenni, nem a főszabály! Igen, vannak tematikus turnék is hasonló stílusú bandákkal, de ezek jellemzően összekapaszkodó nagy öregek vagy feltörekvő fiatalok, akik hasonló státuszban vannak. És még ilyenkor sem garantált, hogy egyesek nem köpködnek majd: miért az Obituary játszik utoljára, miért nem az Exodus? A Megadeth miért játszott kevesebbet húsz perccel, mint a Slayer? És különben is, miért kerültek 15 ezer forintba, miért nem csak 5 ezerbe?

Komolyan, kit kellene hozni előzenekarnak a Slipknotnak, akire nem fúj a közönség? A Behemoth komoly underground név komoly táborral, lehet őket nem szeretni, de ez egyszerűen tény. Kivel kellene jönnie a Megának, miután Mustaine épp most van visszatérőben a halálból, és nyilván nem lesz még nagyon képes headlineri programot tolni? A kedvenc itt elhangzott eddigi "érvem", hogy ez ALJAS (!!!!) profitmaximaliz álás. Tényleg ébredjünk már fel, ez nem szeretetszolgál at, meg nemes harc valami sosem létezett szent ügyért, hanem ÜZLET, amiből emberek élnek, és továbbra is meg akarnak élni belőle. Ráadásul már csak ebből a szegmensből tudnak pénzt kiszedni, mert lemezeladás ugye nincsen, hiszen mint tudjuk, a zene is ingyen JÁR mindenkinek.

A zenekarok próbálnak boldogulni és keresni, ahogy tudnak. Lehet utálni a Kornt, a Behemothot, az FFDP-t, a Megadeth-t, akárkit, de azt mondani, hogy ezek igénytelen, szar, gagyi, a közönség szemét kiszúró párosítások, egyszerűen baromság. Ha nem tetszik az elő- vagy a főzenekar, vagy túl drágának találod a jegyet, úgy tiltakozol ellene, ahogy tudsz: otthon maradsz.
Idézet
 
 
#18 imi 2019-11-12 15:17
ravager86: akkor minek téped itt a szádat?
Idézet
 
 
#17 nemmondommeg 2019-11-12 15:03
Szerintem sem a legjobb párosítás, de azért közel sem olyan rossz mint a Slipknot - Behemoth vagy a Five Finger - Megadeth. Nekem személy szerint nincs nagy bajom a Kornnal, néha elhallgatom, de azért a Gojira egy teljesen más liga. Arra meg már nincs pénzem, hogy egy 40 perces Gojiráért kifizessek minimum 20 ezret. Na de majd Nova Rockon hátha.
Idézet
 
 
#16 revdavid11 2019-11-12 15:01
Nem elsősorban az a baj, hogy valakinek nem tetszik, van ilyen, nekem se tetszik a 34 ezres jegyár a SOAD-nál.

Nekem abból van elegem, hogy jövőre talán az eddigi legkomolyabb koncertválaszté kot kapjuk itthon, de ugye van aki ilyenkor is csak panaszkodik.

Rohadtul unom a sok húdekemény rokkert, akik a leghangosabban tudnak picsogni, mert drágák a jegyek, rossz a zenekarpárosítá s, mindig rossz a hangosítás, drága a sör stb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.