Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Klinghoffer bizonytalan, Kiedisnek hiányzik Frusciante

0510rhcpHamarosan Budapesten koncertezik a Red Hot Chili Peppers, akiknél immáron hét éve Josh Klinghoffer gitározik, ám egy friss nyilatkozat fényében még mindig nem tudott feloldódni a zenekarban. Ez persze aligha csoda, miközben Anthony Kiedis meg olyanokat mond, hogy hiányzik neki Josh elődje, John Frusciante…

„Megint előjött velem kapcsolatban az új lemezen valami, és próbáltam is másképp csinálni a dolgokat, hogy ne érezzem így magam”, mondta a friss The Getawayről Klinghoffer a Radio Rocknak. „Ez pedig az, hogy egyfajta különleges dinamika érvényesül: ha Flea ír valamit, az fleás, és ő ugye már harminc éve a Red Hot Chili Peppers tagja. Én is a zenekar tagja vagyok, és elvárás is velem szemben, hogy hozzak dalokat, viszont ha írok valamit, általában nem vagyok biztos benne, hogy passzol a csapathoz. Néha előfordul, hogy hozok egy nótát vagy bedobom a közösbe egy témát, és úgy érzem, egyesek mintha nem tudnák, miként reagáljanak ezekre. Így aztán azt sem tudom, jól végzem-e a dolgomat, vagy sem. Ha Flea vagy Anthony csinál valamit, ott nincsenek ilyen kérdések – ezek ők, ez a zenekar. Én viszont sokféle különböző típusú nótát írok, és néha egyszerűen elveszek közöttük: vajon jó ez a dal a zenekarnak? Megmutassam nekik egyáltalán? Nem tudom, tetszeni fog-e nekik… Vajon nem jó, vagy csak nem érzik természetesnek? Dolgozzunk vele, vagy dobjuk ki? Szóval volt bennem némi zavar…”

Kiedis már elmondta, hogy a lemez roppant nehezen állt össze, Klinghoffer pedig megerősítette ezt. „Néha nagyon kemény meló volt megcsinálni az albumot, és sokszor úgy mentem haza, hogy azt gondoltam: talán nem vagyok itt egyenlő tag, és talán nem jó a csapatnak, amit nyújtok. És ez nem amiatt van így, mert bármit is elkövettek velem szemben, hanem egyszerűen csak én éreztem így magam attól függően, éppen mi történt.”

Szegény Josht persze mi is megértjük, Anthony ugyanis a La Violának pár hete kerek perec kijelentette: hiányzik neki John Frusciante. „John nagyon különleges ember számomra. Persze mások számára is, de én a lehető legcsodálatosabban, a lehető legkönnyebben tudtam vele zenélni. Csak leültünk a padlóra ketten, előszedtem egy darab papírt, és azt mondtam: oké, így szól… Meghallgatta a szavakat, átolvasta, aztán elkezdett játszani, én meg ráénekeltem. Közben megkérdeztem, tudna-e így meg úgy játszani, ő megpróbált valami mást is, és már készen is állt egy nóta. Soha senki mással nem találkoztam, akivel ennyire könnyen tudtam volna dalokat írni, méghozzá nagyon jó dalokat… Ha felhívtam, és mondtam neki, hogy rossz a kedvem, áthívott: gyere, írunk egy dalt! Ülj le, fogd a notebookot, és írd le, mit érzel! Ilyenkor mindig átvittem hozzá a szomorúságomat, és máris ott volt egy kész dal. Hiányzik nekem. Elfogadom, hogy ma már nem játszik velünk, de hiányzik.”

Minden idők egyik legsikeresebb rockcsapata eddig egyszer játszott Magyarországon, 1996 nyarán, a Kisstadionban. Most ismét visszatérnek hozzánk, méghozzá szeptember 1-jén és 2-án, a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet. Az első fellépés teltházas, a másodikra még lehet jegyeket kapni a www.livenation.hu oldalon keresztül. Minden koncertjegy ára tartalmazza a The Getaway album egy példányát is, a jegyvásárlók választhatnak majd a digitális, és a hagyományos, fizikai CD között. További részletek itt.

Az idén huszonöt éve megjelent, klasszikus Blood Sugar Sex Magik albumról itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+6 #6 Tóth Szalai Márton Pablo 2016-08-17 22:55
Szegeny Hillelt vissza, a vele készültek is.
Idézet
 
 
+9 #5 Csabi 2016-08-17 19:31
Frusciante-t vissza! Nekem is nagyon hiányzik, a vele készült albumok mind hibátlanok.
Idézet
 
 
+14 #4 ddrum77 2016-08-17 19:25
nekem Dave Navarro hiányzik
Idézet
 
 
+12 #3 Codename333 2016-08-17 15:53
Hát már nem azért de Klinghofferrel is csak egyel többen vannak. Sőt én megkockáztatom h eddig a chili legegyhangúbb,l egjelentéktelen ebb gitárosa....a the getaway-en szint észrevehetetlen . A dolog másik oldalát is megértem azért.Nem eleht könnyű kibontakozni ezek között az emberek között.Bár én személy szerint nem igazán hallottam a getaway-en h próbálkozna. Frusciante-t kéne visszahozni.NAGYON
Idézet
 
 
+6 #2 Dead again 2016-08-17 15:10
" Engedem hadd menjen . . . "
Idézet
 
 
+12 #1 notreadam 2016-08-17 11:20
Nekem is!!!Talán még rockzene is lenne belőle.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.