Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kisser a ’91-es dalok felületesebb ismerete miatt nem ugorhatott be a Metallicába

1212kisser2011 folyamán Andreas Kisser beugrott pár európai koncert erejéig az Anthraxbe, de ötlet szintjén a Slayernél is felmerült a neve Jeff Hanneman pótlására. Ezek nem új információk, azt azonban eddig nem nagyon lehetett tudni, hogy a Sepultura gitárosának egyszer majdnem a Metallicában is sikerült bemutatkoznia...

A dolog 1992-ben történt, amikor James Hetfield a Metallica és a Guns N' Roses közös észak-amerikai turnéjának montreali állomásán csúnyán megégette az egyik karját, és a hátralévő állomásokra le kellett tennie a gitárt. „Phil Rind, a Sacred Reich énekes/basszusgitárosa Jason Newsted nagyon jó barátja volt, ő említette meg a nevemet Jasonnek", idézte fel a történteket a Guitar Worldnek Andreas. „Jason azt mondta: ha meg tudom oldani, hogy felutazzak az Egyesült Államokba, jöjjek el Denverbe, ahol meghallgatásokat tartanak különböző gitárosok számára. Minden Metallica lemezt fejből tudtam – ezek voltak az én igazi iskolám – a fekete album kivételével, ami akkoriban még nagyon újnak számított. De azért odamentem, és gyakoroltam velük az első napon. James nem volt ott, csak Lars, Kirk és Jason, én meg elnyomtam a dalokat, és nagyon tetszett is nekik, ahogy játszottam. Jason tényleg roppant izgatott lett, így aztán meg is kértek, hogy maradjak a második napra is, amikor döntöttek. Akkor már James is lejött. A dolog végül köztem és James Marshall között dőlt el, aki korábban egyszer már beugrott hozzájuk, amikor James gördeszkázás közben eltörte a karját."

A folytatás innentől kezdve már ismert: a kisegítő melót végül a Metal Church gitárosa kapta meg Kisser helyett. „Talán azért nem engem választottak, mert nem voltam kész a teljes repertoárral. Sok dalt játszottam velük: a The Shortest Straw-t, a One-t és az Enter Sandmant például, a The Unforgiven viszont elég nehezen ment, akárcsak a Nothing Else Matters. És persze elég ideges is voltam. Azért besétálni a Metallica próbahelyére, és meglátni ott mindenkit... Egyszerre volt számomra megvalósult álom és rémálom az a helyzet. De onnantól kezdve jól összebarátkoztunk, különösen Jasonnel. Vele számtalanszor összejöttünk utána, készítettünk pár demót is közösen, meg ilyenek. Még ha nem is kaptam meg a munkát, akkor is leírhatatlan élményben volt részem."

A Sepultura új lemeze, a The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart pár héttel ezelőtt jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Sárvári Gábor 2013-12-26 20:14
Köszönöm szépen az oltást! Ez már kellett. Kezdett velem elszaladni a ló! Már majdnem azt hittem bármit beírhatok bárhova. És egyben köszönöm hogy Te sokkal értelmesebb vagy nálam. Köszönöm szépen! Köszönöm. Köszönöm.
Idézet
 
 
#2 JamesSmith 2013-12-13 11:31
Köszönjük szépen ezt az "értelmes" és poénosnak szánt ám kicsit sem poénos hozzászólást.
Idézet
 
 
-2 #1 Sárvári Gábor 2013-12-12 22:18
Csókos Rudi Bandi bá'!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.