Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kis szikrából nagy láng - itt az új Leprous-dal

Az augusztus 27-én megjelenő új Leprous lemezhez megjelent a címadó számra készült klip, amelyet Troll Troftenes rendezett.

0610leprous

leprous_c„A Running Low kezdeti ötlete akkor kezdődött, amikor a norvégiai Telemarkban a Himingen nevű hegycsúcsára mászva kényszerítettem magam, hogy néhány témát felvázoljak telefonra. Totálisan értelmetlennek éreztem amit csinálok, de amikor visszaértem, tovább tudtam dolgozni az ötlettel, és igazából egy rendes kompozícióvá tudtam formálni. Aztán amikor a Cederberg Stúdióban összejöttünk a zenekarral, még jobban kidolgoztuk az ötletet. Ez a dal bizonyíték arra, hogy a legkisebb szikrából is lehet óriási lángot szítani. Annak ellenére, hogy a zenekar mindig szeret új területeket felfedezni, úgy vélem, hogy a Running Low könnyedén egyesítheti a régi és az új rajongótáborunkat.” - Einar Solberg így gondolkodik az új dalról

Legutóbb 2019-ben, Pitfalls címmel adott ki friss albumot a norvég Leprous, amelynek máris megérkezik a folytatása nyár végén az InsideOutnál. Az Adam Noble hangmérnök és Robin Schmidt maszterelő segítségével elkészített lemez első kislemezdala június 25-én jelent meg. „Nem terveztünk új albumot, aztán jött a COVID – mondja Einar Solberg énekes/billentyűs. – Az Aphelion nagyon másmilyen: ösztönös és spontán. Számos teljesen eltérő dalszerzési módszerrel kísérleteztünk, újfajta munkamegközelítéseket próbáltunk ki. Nem volt helye túlgondolásnak, túlzott perfekcionizmusnak vagy gondosan megtervezett számoknak. Úgy gondolom, ez mindenképp a lemez egyik erőssége: élőnek, szabadnak hat, és nem tűnik túl kiszámítottnak.”

A Leprous már a tavaly év végén bemutatott Castaway Angels dalnál is hasonló megközelítésről számolt be. „Jellemző, hogy mindenki beleborul a részletekbe, és perfekcionista módon pakolja egymásra a hangsávokat, mi azonban most csak együtt akartunk zenélni: alkotni valami tisztát, egyszerűt – mondta akkor Solberg. Egyelőre nem tudni, hogy az említett dal felkerül-e az Aphelionra.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.