Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kirk az új Crowbarról: „Old schoolra vett, de friss és 2016-os album”

0824crowbarNovemberben Budapesten játszik az Overkill társaságában az ismét Sexy T-vel felálló Crowbar, és jó hír, hogy addigra már Kirk Windsteinék új albuma is kint lesz. A főnök szerint az album egyszerre friss és archaikusabb megközelítésű.

„A lemez elkészült, és a címe is megvan, de még nem árulhatom el”, mondta az új Crowbarról Kirk Windstein a Metal Waninak. „Most szeptember 30. a tervezett kiadási dátum, és szerintem tartani is tudjuk majd ezt a dolgot. Ami a zenét illeti, ez egy friss, de old school módon megszólaló Crowbar-album. Elkezdtem megint hallgatni a régebbi lemezeinket, olyan dalokat, amelyekről már el is feledkeztem, hogy egyáltalán léteznek. Száz-akárhány dalunk van, köztük rengeteg olyannal, amiket nem szoktunk élőben játszani… Még csak fel sem tudnám sorolni most az összes lemez összes dalát, kivéve talán a Symmetry In Blacknél meg a Sever The Wicked Handnél, mert ezek újabbak. Szóval ezeket a régebbi dolgainkat poroltam le, és tudatosan előszedtem azokat a csapatokat is, akik annak idején elsőként inspirálták a Crowbart, akikre felnéztünk: sok Trouble-t hallgattam, aztán az első Type O Negative-albumot is, Carnivore-t, Melvinst, Saint Vitust… Ezek mind nagy szerepet játszottak a hangzásunk kialakulásában. A Sever The Wicked Hand lemezzel és főleg a Symmetryvel szerintem új elemek érkeztek a zenébe, kicsit kiterjesztettük a határainkat. Ezen az újon pedig szintén akadnak újdonságok, de közben mégis olyan, mint egy old schoolra vett, de friss és 2016-os album. Dalszerzést, szövegeket tekintve érettebb a régieknél, de a megközelítés mindenképpen az volt, hogy térjünk vissza az alapokhoz, ahhoz, amilyenek a régi időkben voltunk. És nagyon elégedettek vagyunk vele. Baromi jó lett.”

A zenekar november 17-én ismét Budapesten lép fel az Overkill, a Desecrator és a Shredhead társaságában. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+5 #4 Eyehategod 2016-08-24 19:06
Sexy T-vel ismét túlsúlyos a crowbar...
Idézet
 
 
+4 #3 notreadam 2016-08-24 17:58
Itt bizony több tonnás teher fog ránk nehezedni!Királ y!!!
Idézet
 
 
+3 #2 BSND 2016-08-24 15:52
„Old schoolra vett, de friss és 2016-os album”

Ezt a dumát már milliószor hallottuk, nagyon unom, általában kamu is, de jelen esetben a belső magnómon hallani vélem, mire gondol Kirk bátyó. Korai lemezek stílusa, de kicsit kidolgozottabb, változatosabb énekkel és olyan hangzással, mint legutóbb. Jónak tűnik.
Idézet
 
 
+3 #1 Dead again 2016-08-24 11:12
Alig várom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.